AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2020 #1 Skrevet 1. oktober 2020 Var på besøk hos en venninne i dag og hun ba meg hente ut noe fra kjøleskapet, og da la jeg merke til syltetøyet som stod der. Vi endte opp med en diskusjon om syltetøy og sukkerinnhold vs. bærinnhold. Jeg ble overrasket over at hun gir barna sine syltetøy som kun inneholder 40 gram bær per 100 gram, mens hun mente at det var helt normalt og at jeg er sprø som kjøper "gourmetsyltetøy". Jeg kjøper syltetøy som har 60 gram bær per 100 gram, eller så lager jeg selv frysetøy. Jeg mener at syltetøy kan være en fin måte å få i seg frukt og bær på, men det skal ikke være en form for hverdags-godteri og det synes jeg det blir når det inneholder så mye sukker. Ble uansett veldig nysgjerrig på hva folk flest kjøper. Anonymkode: 3f590...970
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2020 #2 Skrevet 1. oktober 2020 Kjøper det billigste, og det som smaker best. Aner ikke hvor mye sukker eller bær de inneholder. Anonymkode: dc215...479
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #3 Skrevet 2. oktober 2020 Kjøper det jeg synes smaker best, men nå spiser jeg svært lite syltetøy. Enten blir det til scones eller i blant til havregrøt Anonymkode: a8d67...bd3
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #4 Skrevet 2. oktober 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Kjøper det jeg synes smaker best, men nå spiser jeg svært lite syltetøy. Enten blir det til scones eller i blant til havregrøt Anonymkode: a8d67...bd3 Jeg ser nå at syltetøyene jeg veksler mellom å kjøpe har 66% frukt, 100% frukt, og 70% bær, så kanskje ikke så ille likevel Anonymkode: a8d67...bd3 1
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #5 Skrevet 2. oktober 2020 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg ser nå at syltetøyene jeg veksler mellom å kjøpe har 66% frukt, 100% frukt, og 70% bær, så kanskje ikke så ille likevel Anonymkode: a8d67...bd3 Det som betyr noe, er hvor mye syltetøy du spiser (eller egentlig: hvordan du ellers spiser under ett, og hvordan du tenker på mat, feks om mat er godt eller farlig), akkurat som du skrev i ditt første innlegg (og jeg glemte å ta med). Anonymkode: dc215...479
Brunhilde Skrevet 2. oktober 2020 #6 Skrevet 2. oktober 2020 Hvorfor skal du blande deg i hva andre har i sitt kjøleskap? Syns du virkelig det er din oppgave å "oppdra" en venninne? Jeg kjøper det syltetøyet jeg liker, og et glass varer i minst et år, så det er ikke der jeg velger å spare kalorier. Det eneste jeg styrer unna er såkalt lettsyltetøy med sukkererstatning, det liker jeg ikke. 1
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #7 Skrevet 2. oktober 2020 Kjøper det jeg syns er godt, noen ganger ser jeg delvis på pris også. Men jeg holder meg unna lavpris-bøttene med syltetøy. Syltetøykonsumet er ikke veldig høyt, så jeg bekymrer meg lite. Anonymkode: 01c79...256
Leo Skrevet 2. oktober 2020 #8 Skrevet 2. oktober 2020 Jeg kjøper "80% syltetøy" fra Lerum. Helst hadde jeg sett at det ikke inneholdt søtstoffer, men nå synes jeg det smaker til tross for det så da blir det slik fordi jeg synes annet syltetøy er alt for søtt. Hva andre har i kjøleskapet bryr jeg meg rett og slett ikke om og om noen spiser syltetøy med 40 eller 60% bær har neppe betydning for noe som helst.
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #9 Skrevet 2. oktober 2020 Slutt å bland deg i hva andre spiser Anonymkode: 27143...2d7 2
chouette Skrevet 2. oktober 2020 #10 Skrevet 2. oktober 2020 Det var nå også noe å starte en diskusjon over.. Kjøper stort sett disse gjennomsiktige glassene fra Rema 1000 med 60% bær og tilsatt sukker. Synes de er gode.
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #11 Skrevet 2. oktober 2020 Jeg kjøper basert på smak. Lerum er den beste syltetøyprodusenten i mine øyne. Så her går det i Lerum eller Noras hjemmelagde. vet ikke hvor mye bær/sukker det er, men skal gå å sjekke nå. noras hjemmelagde jordbær har 60% bær og Lerum solbærsyltetøy har bare 35% bær. Anonymkode: 2b7cd...3c3
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #12 Skrevet 2. oktober 2020 Det var en merkelig ting å legge seg opp i. Særlig siden du selv serverer kjøpesylte... Herregud, det er jo sååååå enkelt å lage selv 😉 Anonymkode: 304a0...1c1
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #13 Skrevet 2. oktober 2020 Jeg har kun et kriterie og det er at det ikke tilsatt knust lus( e120). Frukt og bær får vi i oss i sin naturlige form,så vi trenger ikke gourmesyltetøy for å få i oss det Anonymkode: 174fd...cd5 1
AnonymBruker Skrevet 2. oktober 2020 #14 Skrevet 2. oktober 2020 18 timer siden, AnonymBruker skrev: Var på besøk hos en venninne i dag og hun ba meg hente ut noe fra kjøleskapet, og da la jeg merke til syltetøyet som stod der. Vi endte opp med en diskusjon om syltetøy og sukkerinnhold vs. bærinnhold. Jeg ble overrasket over at hun gir barna sine syltetøy som kun inneholder 40 gram bær per 100 gram, mens hun mente at det var helt normalt og at jeg er sprø som kjøper "gourmetsyltetøy". Jeg kjøper syltetøy som har 60 gram bær per 100 gram, eller så lager jeg selv frysetøy. Jeg mener at syltetøy kan være en fin måte å få i seg frukt og bær på, men det skal ikke være en form for hverdags-godteri og det synes jeg det blir når det inneholder så mye sukker. Ble uansett veldig nysgjerrig på hva folk flest kjøper. Anonymkode: 3f590...970 Syltetøy spiser man såpass små mengder av at det virkelig ikke utgjør noen reell forskjell. Anonymkode: 542c0...7b0
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #15 Skrevet 3. oktober 2020 Jeg spiser lite syltetøy, men har alltid både jordbær- og blåbærsyltetøy i huset. Jeg kjøper alltid de små glassene fra Nora, 80% bær og uten tilsatt sukker. De er veldig gode, men ganske dyre, så jeg skjønner godt at familier som spiser en del syltetøy velger annerledes 😊 Anonymkode: 72777...6b8
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #16 Skrevet 3. oktober 2020 På 1.10.2020 den 23.58, AnonymBruker skrev: Var på besøk hos en venninne i dag og hun ba meg hente ut noe fra kjøleskapet, og da la jeg merke til syltetøyet som stod der. Vi endte opp med en diskusjon om syltetøy og sukkerinnhold vs. bærinnhold. Jeg ble overrasket over at hun gir barna sine syltetøy som kun inneholder 40 gram bær per 100 gram, mens hun mente at det var helt normalt og at jeg er sprø som kjøper "gourmetsyltetøy". Jeg kjøper syltetøy som har 60 gram bær per 100 gram, eller så lager jeg selv frysetøy. Jeg mener at syltetøy kan være en fin måte å få i seg frukt og bær på, men det skal ikke være en form for hverdags-godteri og det synes jeg det blir når det inneholder så mye sukker. Ble uansett veldig nysgjerrig på hva folk flest kjøper. Anonymkode: 3f590...970 40 % bær eller 60 % bær - vet du hva, begge deler går under kategorien "hverdagsgodteri" i min bok. Vanlig syltetøy er en sukkervare og jeg synes det er veldig spesielt av deg å kommentere dette til venninnen din. Selv ender jeg opp med forskjellige typer syltetøy nesten hver gang jeg kjøper det, fordi jeg ikke husker hva som smaker best. Det blir som regel en variant med 60 % bær og lavt kcal-innhold, men smak er viktigst når man først skal kose seg med syltetøy. Av den grunn velger jeg bort "Lerum 80 % bær - utan tilsett sukker" selv om både kcal- og karbohydratinnhold er lavt. Det er vel den eneste typen syltetøy som kanskje kan kalles sunn - så jeg er litt overrasket over at det ikke er det du bruker selv, "syltetøy-politi-TS" 🤪 Anonymkode: 72dbe...51b 2
Havtorn Skrevet 3. oktober 2020 #17 Skrevet 3. oktober 2020 Hvis folk liker smaken, la de spise det. Selv lager jeg syltetøy selv og bruker sukkerfritt sukker+syltepulver med litt sukker i, tar meg 15 minutter i uka og er SÅ verdt det.
Perelandra Skrevet 3. oktober 2020 #18 Skrevet 3. oktober 2020 Jeg spiser lite syltetøy, men det jeg bruker er hjemmelaget, enten av meg eller andre i familien. Bruker da 1 kg sukker til 5 kg bær. Kjøpesyltetøy er altfor søtt etter min smak
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #19 Skrevet 3. oktober 2020 På 1.10.2020 den 23.58, AnonymBruker skrev: Var på besøk hos en venninne i dag og hun ba meg hente ut noe fra kjøleskapet, og da la jeg merke til syltetøyet som stod der. Vi endte opp med en diskusjon om syltetøy og sukkerinnhold vs. bærinnhold. Jeg ble overrasket over at hun gir barna sine syltetøy som kun inneholder 40 gram bær per 100 gram, mens hun mente at det var helt normalt og at jeg er sprø som kjøper "gourmetsyltetøy". Jeg kjøper syltetøy som har 60 gram bær per 100 gram, eller så lager jeg selv frysetøy. Jeg mener at syltetøy kan være en fin måte å få i seg frukt og bær på, men det skal ikke være en form for hverdags-godteri og det synes jeg det blir når det inneholder så mye sukker. Ble uansett veldig nysgjerrig på hva folk flest kjøper. Anonymkode: 3f590...970 Spiser du aldri godteri, sjokolade eller lignenede? Hva er problemet med en skive med syltetøy? Kanskje de spiser mindre godteri enn du gjør. Det er totalen som teller. Anonymkode: 542c0...7b0 1
Snabeltann Skrevet 3. oktober 2020 #20 Skrevet 3. oktober 2020 Jordbær kjøper jeg de billige spannene fra Rema til 14,90,-, blåbær, bringebær/rips og multer lager jeg selv. Bryr meg ikke om sukkerinnholdet -det er jo ikke så ofte man spiser syltetøy. Et par skiver i uka kanskje, og jordbær om man spiser vafler.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå