Gå til innhold

Hvordan tine hel indrefilet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har kjøpt to frosne stykker indrefilet av okse, ca. 1,3kg per stk. Hvordan bør disse tines? Leser mye ulikt på nett. Hvor lang tid tar det i kjøleskap/på kjøkkenbenken/i vannbad? 

Anonymkode: 4f6c9...613

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tin dem i kjøleskap over natta, de blir best da. Og så legger du dem i romtemperatur en stund før de skal tilberedes, så de ikke får "sjokk". Men jeg vet ikke nøyaktig hvor lang tid det tar å tine dem.

Anonymkode: 2d4b3...f44

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan fort ta ett par dager i kjøleskapet... ta de gjerne ut 3-4 timer før de skal tilberedes også 😀

Anonymkode: 59920...e84

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville lagt de i kjøleskap også :jepp: Vannbad er vel mest når du har liten tid? 

Husk å legge fat under! (snakker av erfaring :ninja:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

At kjøtt skal tines over lang tid i kjøleskap er en gammel, seiglivet myte. Rask tining gir best resultat, f.eks. i kaldt vannbad. Grunnen er at kjøttet skal befinne seg kortest mulig tid rett under null grader Celsius, siden det er der de store iskrystallene som ødelegger celleveggene dannes. 

Kilde: Forskning.no

Anonymkode: 831fa...022

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...