AnonymBruker Skrevet 30. september 2020 #1 Skrevet 30. september 2020 Hei! Har en gutt på 6 mndr (og ei uke😅), som får mme. Har gitt grøt og grønnsaksmoser, frukt osv. siden litt over 4 mndr. Spiser nå to grøtporsjoner om dagen (frokost og kvelds), i tillegg til at han har fått grønnsaksmos eller avokado/bananmos til «lunsj»/tidlig middag. I tillegg til mme såklart:-) Har nå i det siste virket som han trenger litt mer mat, har drukket mer melk enn tidligere, og er en veldig aktiv kar. Men siden vi har byttet litt på mme-merker grunnet litt trøblete mage har jeg vært litt forsiktig med å innføre for mye nytt på en gang. Men lurer på å begynne å lage litt mer sammensatte middager til han, som å tilsette kjøtt/kylling/fisk og kanskje fullkornspasta/ris e.l. Men er det litt for tidlig? Ser ulike anbefalinger på dette, og skjønner det dersom man har fullammet til 6 mndr, da er det kanskje først ved 7 mndr man begynner med kjøtt etc.? Flere som har begynt «så tidlig» med skikkelige middager? Ser jo at middagsglass i butikken fra 6 mndr er fullverdige middager, vil forøvrig vente litt med disse til vi har testet flere ingredienser hjemme for å utelukke eventuelle reaksjoner. Eller er det noen som har begynt rett på de glassene og har god erfaring med det?😬🤷🏻♀️ Vanskelig det her med babymat altså🙈 Stor gutt på snart 9 kg og følger kurven sin, men tenker siden han er både stor og aktiv så bruker han vel en del energi om dagen også? Anonymkode: fe73d...565
AnonymBruker Skrevet 30. september 2020 #2 Skrevet 30. september 2020 Sunnstart.no Bruker både glass og lager selv. Aldri hørt ag man skal være forsiktig med innføring av glassene. De er jo tilpasset alderen. Anonymkode: 3bb51...cd5
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2020 #3 Skrevet 1. oktober 2020 Min er ca like gammel og vi begynte med fast føde litt etter 4 mnd og fikk beskjed på helsestasjonen om at vi burde introdusere proteiner etter fylte 6 mnd. Hvis din spiser det meste av grønnsaker osv er det ikke noen spesiell grunn til å ta det veldig rolig med å introdusere flere smaker, vi gir nå både kylling, fisk og linser som er smaksatt med både løk, hvitløk, urter og flere forskjellige grønnsaker og det har gått helt fint. Du kjenner ditt barn best, hvis det meste er akseptert så kan du gå litt raskere frem en du gjorde med de første smaksprøvene. Har foreløpig ikke prøvd middagsglass men tror ikke du trenger å være mer forsiktig med det enn det du lager hjemme selv. De tingene som kan lage luft er løk, linser og bønner og noen grønnsaker, så det kan du evt være litt obs på og passe på å fylle opp med andre grønnsaker du vet går fint. Enig med ab over om sunnstart.no, har også en fin bok av Annabel Karmel med masse gode oppskrifter og måltidsplaner, men vær obs på at det er engelske oppskrifter og der anbefaler de å introdusere ost og yoghurt tidligere en det vi gjør i Norge så jeg sløyfer det. Anonymkode: 7df07...6e7
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå