Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Sist jeg var gravid sa jordmor at salami var greit så lenge den var norskprodusert og relativt nyåpnet. Var veldig engstelig da og turte ikke spise uansett, ettersom matportalen fortsatt sier nei. Hvordan forholder dere andre gravide dere til dette med salami? Nulltoleranse, av og til hvis den er nyåpnet eller fri flyt?

Anonymkode: 999da...aac

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Forholder meg til det helsedirektoratet sier, og det er at man bør unngå spekemat, deriblant salami. Tror sjansen er liten for at det skal være parasitter i spekemat, men tar ikke sjansen og klarer meg fint uten de få månedene av livet. Derimot kan du jo fint varmebehandle, så er det 100% trygt 😊

Anonymkode: 5c4e1...90f

  • Liker 4
Skrevet

Det er lav sjanse, men konsekvensen hvis det er listeria eller toxoplasma i den er såpass ille at jeg holder meg langt unna alt av spekemat. Men har stekt det på pizza, det fungerer fint 🙂

Skrevet
7 minutter siden, MFO skrev:

https://altformamma.no/artikler/141/article/item
 

Link til sitat fra kvalitetssjef i Nortura sier.

Anbefaler fortsatt at folk følger oppdaterte kostholdsanbefalinger, og ikke en 6 år gammel uttalelse fra en produsent. (Selvom jeg tror absolutt at oddsen for å få listeria eller toxoplasmose fra spekemat er veldig lav, så er jo anbefalingene der av en grunn) 

Anonymkode: 5c4e1...90f

  • Liker 1
Skrevet

Fant en som var kokt, den spiser jeg som er (smaker litt rart). 

Ellers blir det salami på ostesmørbrød, toast, pizza osv 👍

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har forholdt meg til matportalen og ikke spist salami med mindre den har vært varmebehandlet. 

Anonymkode: f4b6a...5b0

Skrevet

Den som er kokt er trygg. Ikke verst på smak heller.

Anonymkode: c024f...66d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...