Gå til innhold

Hjemmelaget is uten egg?


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Går det an å lage hjemmelaget is uten egg? har en ltien eggeallergiker som også har lyst på is. Tenker på kremfløtebasert is, ikke saftis.

Gjest Gjest
Skrevet

Egg er jo en viktig ingrediens i hjemmelaget fløteis...

Jeg ville prøvd å lage en fromasj (fruktgelé og krem) og frosset den. Tenk på alle "mainstram-spisesteder" inkl. Danskebåten som har stående buffet, der har de fromasjer som tas fra fryseren, og de er faktisk bedre frosne enn opptinte...

Skrevet

Jeg har en bok om iskremlaging hjemme. På de fleste oppskriftene skal det være egg, i de fleste tilfeller eggeplommer, men på et par av dem, står det eggehviter (kan sløyfes)i oppskriften. Konsistensen blir ikke den samme, men smaken blir den samme. :)

Den ene er laget på yogurt, den andre på kremfløte.

Gjest LoisLane
Skrevet

Jeg fant en oppskrift selv - is er laget og spist - nam!

Sitronis

2 sitroner

75 g melis

1 1/2 dl kremfløte

Skrell sitronene med potetskreller og kok dem i lake av melis og 1 dl vann i 20 - 25 minutter. Avkjøl, sil av skallet og bland med saften fra sitronene.

Pisk kremfløten og ha i sitronlaken litt etter litt. Ha i ismaskin eller fryser.

Denne isen blir veeeldig sur - noe jeg elsker! :) Det går vel an å ha i mer melis for dem som liker den søtere. Appelsiner går også an å bruke.

Mannen min fikk helt skrumpetryne av en liten bit av isen... Du bør nok like sitroner!

Skrevet

Det står en oppskrift på yoghurtis i Jamie Olivers tredje bok (den guloransje) som etter det jeg husker kun inneholder gresk yoghurt, frosne bær og flytende honning etter smak.

Skrevet

Kom over denne oppskriften på yoghurtis med bringebær, mandler og honning i dag, på BBC Food. Syntes den så både god og lettlaget ut! :)

Skrevet

Jordbær yoghurtiskrem (4 pers.)

100 g melis

3,5 dl yoghurt naturell

4 ss sitronsaft

300 g friske jordbær, kjørt til mos

2 ss Grand Marnier (kan sløyfes)

1,5 dl kremfløte

Visp fløten lett, bland sammen resten av ingrediensene og frys.

Kokosiskrem

1 boks kokosmelk

50 g sukker

1 vaniljestang

½ liter kremfløte

Hell kokosmelk i en kjele. Splitt vaniljestangen og legg frø og stang i kjelen. Tilsett sukker og kok forsiktig opp. Sukkeret skal smelte. Avkjøl. Fjern vaniljestangen og tilsett fløten. Bland godt, hell i boks og sett i fryseren. Hver 1 -1 ½ time (til sammen 3 ganger) kjører du den jevn i foodprosessor.

Lakris-iskrem

6 dl kremfløte

60 g søt lakris

125 g melis

Ha halvparten av fløten i en kjele. Hakk lakrisen i tynne strimler og ha i gryten. Kok forsiktig opp og la småkoke i 3-4 minutter, under omrøring, til lakrisen smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl, rør av og til. Pisk resten av fløten sammen med melis. Sil lakrisfløten oppi bollen med pisket krem og vend sammen. Frys til is.

Sjokolade- og marshmallowiskrem (4 pers.)

85 g mørk sjokolade

175 g marshmallows

1,5 dl melk

3 dl kremfløte

Bland sjokolade, marshmallows og melk i en kjele og varm opp til alt er smeltet. Ta av varmen og la bli kald. Pisk fløten stiv og vend inn. Hell i en brødform og sett i fryseren minst 2 timer.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...