iansak Skrevet 22. september 2020 #1 Del Skrevet 22. september 2020 De siste 6 mnd har jeg være mye oppblåst. Ser lik ut som jeg har gjort når jeg er 6-7mnd gravid. Hva er lures å holde seg unna kostholdsmessig? Brød og pasta? Eller bør jeg kutte ut melk og melkeprodukter først? Alt av sukker og kunstig søtning har jeg kuttet forlengst... tenkter melk og melkeprodukter er lettest å kutte ut, men Kanskje brød og pasta er større sansynelighet skyldig i min oppblåsthet? har ellers et normalt kosthold, er ca 30år Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #2 Del Skrevet 22. september 2020 Om du spiser brød og pasta, har du ikke kutta ut sukker. Karbohydrater blir brutt ned til sukker i kroppen. Anonymkode: a5873...fa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
iansak Skrevet 22. september 2020 Forfatter #3 Del Skrevet 22. september 2020 Åja, kuttet ut saft og brus og godteri og sånne ting da 🙈 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Caroline1986 Skrevet 22. september 2020 #4 Del Skrevet 22. september 2020 Jeg spiste vegetarisk før, men bestemte meg for å begynne å spise vegansk. Ikke pga fysiske plager men dyrevelferd osv. Hadde lenge vært plaget med oppblåsthet men hadde ikke skjønt hva problemet kunne være, og hadde vel egentlig bare gitt opp å gjøre noe med det. Så, etter å ha spist vegansk en stund, merket jeg at oppblåstheten var borte. Jeg er usikker på hva som gjorde det ettersom jeg tidligere ikke spiste særlig mye hverken melkeprodukter eller egg, men noe må det ha vært. Du kan jo legge om kosten en stund og se om det hjelper, og deretter gjeninnføre ett og ett produkt for å finne ut hvor problemet ligger? Bare obs, det er viktig å spise mer belgfrukter når man kutter ut animalske produkter, og de første månedene kan man bli en smule luftig, og/eller oppleve hard mage 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #5 Del Skrevet 22. september 2020 spiser du kornbladinger andre produkter med sikorifiber, inulin, oligofruktose osv, f.eks de fleste kjøpe granola? Jeg blir som en ballong av den typen fibersøtning. Virker ikke som kroppen min tilpasser seg det heller. Jeg har bare måttet kutte det ut. I så fall prøv å kutt ut de produktene først. Anonymkode: 0730e...520 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #6 Del Skrevet 22. september 2020 Jeg blir helt ballong av alle typer bønner og belkfrukter. Kikerter er spesielt ille. Jeg må også bløtlegge havregryn og lignende før jeg kan spise det, ellers blir magen svær. Brus med kullsyre er også en synder (men det er så godt at det er verdt det 😛 ) Jeg tenker det er samma hva du kutter først, bare du kutter det helt, og bare én ting av gangen, så du vet hvilken mat det er du reagerer på. Om du ikke ser bedring etter tre-fire uker, prøv å kutte noe annet i stedet. Anonymkode: 8b275...1b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #7 Del Skrevet 22. september 2020 Mange grønnsaker gir mye flatus. Generelt matvarer med mye fiber. Anonymkode: 0f681...b18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #8 Del Skrevet 22. september 2020 Det er mye som kan gi utslag her Det kan være laktose, det kan være gluten, det kan være oligo-er (som bønner f.eks). Ville kanskje ha stikket til legen en tur Spesielt om du vurderer å kutte gluten. Du vil ikke gjøre introduksjon av gluten igjen om du oppdager du har cøliaki eller bare ikke tåler det, når kroppen først begynner å bli bedre blir det fælt å spise igjen. Anonymkode: d5fb2...58d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #9 Del Skrevet 22. september 2020 Noen folk har sensitiv mage som reagerer på såkalte Fodmaps, og kan ha godt av å spise matvarer med lavt innhold av Fodmaps i en periode. Fodmaps finnes i en rekke matvarer og folk reagerer ulikt på dem. Selv reagerer jeg veldig på epler, så det må jeg unngå helt. Jeg unngår også kunstig søtning i de fleste sammenhenger. Tidvis spiser jeg glutenfritt. Det er ikke glutenet i seg selv som er problemet, men en Fodmap som heter fruktan som finnes i glutenholdig mat. For andre er løk, hvitløk og kål typiske syndere. Absolutt verdt å sjekke ut lav-Fodmap hvis du plages mye med magen, men du bør også snakke med legen din. Anonymkode: 8527a...574 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #10 Del Skrevet 22. september 2020 Jeg reagerer veldig på rosenkål, brokkoli og rødt kjøtt. Har derfor kuttet dette helt ut. Anonymkode: 77ab6...15c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå