AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #1 Del Skrevet 21. september 2020 Jeg har vokst opp med kokte grønnsaker (gulrøtter/erter/brokkoli/blomkål), ertestuing eller kålstuing som tilbehør til kjøttkaker i brun saus og poteter. Ei venninne av meg mener det er mer normalt med makaroni, enten kokt makaroni eller makaronistuing i stedet for grønnsakene. Jeg skjønner ikke greia med makaroni i en eller annen variant og poteter. Hvem har "rett"? Anonymkode: 27069...7cb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kontormus Skrevet 21. september 2020 #2 Del Skrevet 21. september 2020 Du har litt mere rett enn henne, vil jeg si. Nei, tror ikke det er mere vanlig med makaroni til kjøttkaker enn med grønnsaker (eller stuing). Men noen liker det, har jeg sett. Pasta og poteter er litt smør på flesk, men det kan funke sammen også. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #3 Del Skrevet 21. september 2020 istedenfor... nei. Men det er godt, men jeg MÅ ha grønnsaker til. Ellers blir det ikke middag. Anonymkode: ab7e6...842 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forundret.. Skrevet 21. september 2020 #4 Del Skrevet 21. september 2020 Tilbehøret vi har til kjøttkaker og brun saus er poteter, ertestuing og av og til gulrot. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #5 Del Skrevet 21. september 2020 Jeg er vant med kjøttkaker, poteter, brun saus og makaroni. Noen ganger ertestuing istedenfor makaroni, noen ganger grønnsaker istedenfor eller i tillegg til makaroni. Alle jeg kjenner bruker stortsett makaroni. Anonymkode: 21d8c...63b 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ariana807 Skrevet 21. september 2020 #6 Del Skrevet 21. september 2020 (endret) 15 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg har vokst opp med kokte grønnsaker (gulrøtter/erter/brokkoli/blomkål), ertestuing eller kålstuing som tilbehør til kjøttkaker i brun saus og poteter. Ei venninne av meg mener det er mer normalt med makaroni, enten kokt makaroni eller makaronistuing i stedet for grønnsakene. Jeg skjønner ikke greia med makaroni i en eller annen variant og poteter. Hvem har "rett"? Anonymkode: 27069...7cb Jeg er vokst opp med begge deler; Poteter, kjøttkaker, brun saus, makaroni, erterstuing og kokte gulerøtter 😄 Går ann å ha flere karbohydrater og grønnsaker til middag 😉 Kjøttkake saus og makaroni er en fantastisk kombo 👌🏻 Forøvrig er jeg veldig vandt til at makaroni er servert til maten til mange «potet middager». Tror det ble tatt med «hjem» fra gården min mor vokse opp på 😄 Det er blitt noe faset ut, og jeg lager det selv kun når jeg virkelig vil kose meg, men det er en klassiker 😄 Strengt tatt vil jeg si at det er ingen som har «rett», bare hva man er vandt til. Samme som at man får «komle» i mange varianter med ulikt tilbehør om du reiser rundt i landet, så kommer kjøttkaker også i mange varianter. Ingen ting er verken mer riktig eller galt. Tradisjon er viktig 😄 Endret 21. september 2020 av Ariana807 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #7 Del Skrevet 21. september 2020 Jeg er vant med makaronistuing til kjøttkaker og kjøttpudding, men aller mest ertestuing til kjøttkaker når jeg tenker meg om. Anonymkode: abae6...e8b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #8 Del Skrevet 21. september 2020 Noen steder i innlandet vet jeg de bruker makaroni eller makaronistuing til alt mulig, det henger igjen fra den gang det var dårlig og dyr tilgang på friske grønnsaker. Men andre steder på Østlandet som her jeg bor nå har knapt noen hørt om dette. Anonymkode: d69a3...cca 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #9 Del Skrevet 21. september 2020 Potet,brunsaus,makaronistuing og gullerotstuing Anonymkode: 9d159...5fb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Diamant Skrevet 21. september 2020 #10 Del Skrevet 21. september 2020 Poteter og makaroni er godt til kjøttkaker i brun saus.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #11 Del Skrevet 21. september 2020 Vi brukte ofte makaroni til fiskekaker, kan sikkert brukes til kjøttkaker også. Anonymkode: 4956d...f3e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #12 Del Skrevet 21. september 2020 Hmm. Jeg husker når jeg vokste opp så hadde vi vanlig spagetti til fiskekaker, og husker vi har hatt makaronstuing til noe mat men husker ikke hvilken type mat. Men hadde jo grønnsaker til også. Anonymkode: ab190...587 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2020 #13 Del Skrevet 21. september 2020 Det hender seg at vi har makaronistuing til kjøttkaker, men det erstatter poteten og ikke grønnsakene. Makaroni OG potet er i min verden litt rart å spise samtidig. Å ja, jeg er en av de som ikke spiser potet til feks grateng ned makaroni. Anonymkode: a10ee...8ec 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
altflyter Skrevet 21. september 2020 #14 Del Skrevet 21. september 2020 Makaroni istedenfor grønnsaker får meg til å tenke tilbake til 80-tallet. Det er ikke vanlig i mine kretser. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gallien Grueger Skrevet 22. september 2020 #15 Del Skrevet 22. september 2020 Henger igjen fra den tiden da makaronni var nytt i Norge og folk trodde det var en grønnsak. Sånn er det nok. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #16 Del Skrevet 22. september 2020 Jeg er vokst opp med makaroni til kjøttkakene, og har videreført dette til mitt barn. Det hører liksom til, men jeg har vurdert å skifte dem ut med en grønnsaksblanding. Det blir vel protester da... Anonymkode: 61df2...cdb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #17 Del Skrevet 22. september 2020 Aldri hørt om. Har fått makaronistuing til fiskekaker, men aldri til kjøttkaker. Anonymkode: af87c...b3e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lama_Drama Skrevet 22. september 2020 #18 Del Skrevet 22. september 2020 Poteter og macaroni til kjøttkaker ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 22. september 2020 #19 Del Skrevet 22. september 2020 Jeg (fra Oslo-området) har aldri brukt makaroni til kjøttkaker. Om jeg hadde gjort det hadde det vært en erstatning for poteter, ikke grønnsakene. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september 2020 #20 Del Skrevet 22. september 2020 Dette har jeg aldri hørt om, og det høres ernæringsmessig helt på trynet ut. Anonymkode: d0d52...a06 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå