meelissa Skrevet 19. september 2020 #1 Skrevet 19. september 2020 Hei! Sønnen min er allergisk mot egg. Har prøvd flere naturlige erstatninger (kikertlake, banan osv), men syns ikke det blir helt optimal smak på bakverk og spesielt vafler. Vurderer å prøve denne. Noen med erfaringer?
AnonymBruker Skrevet 19. september 2020 #2 Skrevet 19. september 2020 Jeg lager pannekaker med banan, og synes det blir helt fantastisk! Venner/familie er også veldig enig. De klarer ikke å kjenne forskjellen mellom mine pannekaker og pannekaker laget med egg. Jeg lager pannekakeblanding i en blender, så bananene blir skikkelig most. Om jeg skal lage vafler (som trenger en tykkere blanding og derfor blir vanskelig i blender), så tar jeg banan og havremelk/soyamelk i en blender først, også tømmer det over i en bolle så jeg kan piske inn mel osv. Når bananene blir blendet ordentlig. så fungerer det kjempebra. Jeg har også prøvd no egg. Det fungerer helt fint. Bruker man for mye, så kan det ferdige resultatet bli ganske stivt (i hvertfall med vafler og pannekaker, har ikke prøvd med bakst), så les bakpå hvor mye av no egg du skal bruke. Anonymkode: 6554a...0eb
meelissa Skrevet 19. september 2020 Forfatter #3 Skrevet 19. september 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg lager pannekaker med banan, og synes det blir helt fantastisk! Venner/familie er også veldig enig. De klarer ikke å kjenne forskjellen mellom mine pannekaker og pannekaker laget med egg. Jeg lager pannekakeblanding i en blender, så bananene blir skikkelig most. Om jeg skal lage vafler (som trenger en tykkere blanding og derfor blir vanskelig i blender), så tar jeg banan og havremelk/soyamelk i en blender først, også tømmer det over i en bolle så jeg kan piske inn mel osv. Når bananene blir blendet ordentlig. så fungerer det kjempebra. Jeg har også prøvd no egg. Det fungerer helt fint. Bruker man for mye, så kan det ferdige resultatet bli ganske stivt (i hvertfall med vafler og pannekaker, har ikke prøvd med bakst), så les bakpå hvor mye av no egg du skal bruke. Anonymkode: 6554a...0eb Del gjerne selve pannekake/vaffeloppskriften?😊 1
AnonymBruker Skrevet 20. september 2020 #4 Skrevet 20. september 2020 23 timer siden, meelissa skrev: Hei! Sønnen min er allergisk mot egg. Har prøvd flere naturlige erstatninger (kikertlake, banan osv), men syns ikke det blir helt optimal smak på bakverk og spesielt vafler. Vurderer å prøve denne. Noen med erfaringer? Så dropp kikertlake,banan etc og heller finn oppskrifter som er naturlig uten. https://www.wilfa.com/no/oppskrifter/vaffeloppskrifter/vegan-vaffel/ https://www.kristingjelsvik.no/verdens-beste-veganske-vafler/ Hvilken annen bakverk tenker du på? Anonymkode: b3ad6...142 2
AnonymBruker Skrevet 20. september 2020 #5 Skrevet 20. september 2020 Finnes mange oppskrifter uten egg Sjokoladekake http://www.spiselise.no/2017/05/21/nydelig-saftig-enkel-a-lage-sjokoladekake/ https://www.detsoteliv.no/oppskrift/crazy-cake Gulrotkake https://www.detsoteliv.no/oppskrift/vegansk-gulrotkake Sukkerbrød (til bløtkake/marsipankake) https://www.nrk.no/mat/sukkerbrod-utan-egg-1.7988333 Vafler https://mills.no/oppskrift/melange/vafler-uten-egg/ https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/vafler-med-appelsinsaus Pannekaker https://www.regal.no/oppskrifter/pannekaker-uten-egg/ Anonymkode: 1419e...5e3
AnonymBruker Skrevet 20. september 2020 #6 Skrevet 20. september 2020 På 19.9.2020 den 17.49, meelissa skrev: Del gjerne selve pannekake/vaffeloppskriften?😊 Det blir vanskelig. Jeg tar det nemlig litt på sparket 😅 Bruker vanligvis 2 bananer, en klype med salt, litt olivenolje, blender det sammen, så mel og blender til konsistensen/tykkelsen blir riktig. Det blir rundt 8 pannekaker. Med vafler gjør jeg det samme, men da lager jeg en tykkere blanding, erstatter vann med soyamelk, og har sukker i. Gjør alt på følingen. Blir alltid perfekte 😊 Anonymkode: 6554a...0eb
AnonymBruker Skrevet 20. september 2020 #7 Skrevet 20. september 2020 På 19.9.2020 den 16.40, meelissa skrev: Hei! Sønnen min er allergisk mot egg. Har prøvd flere naturlige erstatninger (kikertlake, banan osv), men syns ikke det blir helt optimal smak på bakverk og spesielt vafler. Vurderer å prøve denne. Noen med erfaringer? Hvorfor lager du ikke bare ting uten egg/eggeerstatning? Mye enklere. Anonymkode: 2e2ad...658
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå