Gå til innhold

Skoleboller


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Hei, hei :D

Kan noen gi meg et tips eller to mht skoleboller ?

Sist jeg prøvde, laget jeg med ferdig mix til hveteboller og formet bollene og laget fordypninger i dem før jeg la på krem. Men kremen rant bare av under stekingen og de så i det hele tatt deformerte ut. Noen som kan si hvordan jeg kan få dem mer "stabile" ?

Er det evt. en oppskrift noen kan anbefale ?

Takker og bukker for hjelp :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det skal gå greit med hvetebollemix, men husk at vaniljekremen må være "fast" med god hold, og at det må være den typen som tåler steking/varme. Har ingen oppskrift på stående fot, men det burde være relativt enkelt å finne i en basis-oppskrift kokebok.

Skoleboller er namenam.. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skolebrød:

(10-16 boller)

Stekes ved 240*C i ca. 15 minutter midt i ovnen

3 1/2 dl melk

1/2-1 pk gjær (25-50gram)

100 gr margarin

1 dl sukker

1 egg (kan sløyfes)

1 ts kardemomme (kan sløyfes)

ca. 9 dl (550 gr) hvetemel

1 porsjon vaniljekrem av pulver eller ferdig vaniljekrem

Kokosmasse

* Ta av litt av melet til utbakingen

* Smuldre margarinen i melet

* Varm melken til den er fingervarm, ca. 37*C

* Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt av melken. Bland i resten av melken

* Tilsett melet med margarin, sukker, kardemomme og evt egg

* Rør deigen til den er glatt og smidig, og sett den til heving ca. 1/2 time. (La den heve godt)

* Ta deigen på bordet og elt den jevn. Del den i 10-16 like emner.

* Trill ut som hveteboller og sett dem til heving

* Lag vaniljekrem av pulver eller bruk ferdig vaniljekrem

* Lag en fordypning i hver bolle og legg i en skje krem

* Stek bollene til de er lette og har en lysebrun skorpe

* Rør melis med vann til en glatt, tykk glasur

* Smør melisglasur rundt vaniljekremen mens bollene er lunkne

* Dryss kokosmasse over glasuren

Enjoy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...