Gå til innhold

1 ss skje olje


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg bruker de spiseskjeene jeg har, rett og slett. Aldri målt hvor mange ml det går i dem og jeg har heller aldri opplevd problemer med oppskrifter fordi jeg har brukt mine spiseskjeer i stedet for nøyaktig antall ml (og jeg baker mye).

  • Liker 1
Skrevet

Det er svært få oppskrifter som krever milliliter presisjon på oljen. Det går nok helt fint med den ikke-standard-skjeen du har. Alternativet ditt er å kjøpe deg måleskjeer, men seriøst, vi har fått til jul engang og aldri brukt dem. Bruker kun de skjeene vi har i skuffen, og aner ikke om de er helt standard eller ei. 

Anonymkode: 196de...f92

Skrevet
32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ida Grans "kjempegodt"; 1ts salt,2ss olje, 1ts provancekrydder, 2ss brunt sukker, 1 ss smør

Hellstrøms "iskremfabrikken": 4ss sukker, 1dd grønn pepper, 2ss sukker

Trines mat 2: 2ss vann, 3ss hvitvinseddik, 1-2ts sukker, 2ss melis

Og slik kan jeg fortsette, gjennom mine ca 50+ kokebøker. Uansett hvilken bok jeg plukker fra hyllen - måleskjeen må i oppvaskmaskinen hver gang jeg baker. 

Anonymkode: 1a659...9cb

Eksempel på enkel pizzaoppskrift:

Hydrasjon: 65%, salt 2%, gjær 0.5%

Lurer på hvordan du skal få det til med unøyaktige mål

  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, Konungr skrev:

Eksempel på enkel pizzaoppskrift:

Hydrasjon: 65%, salt 2%, gjær 0.5%

Lurer på hvordan du skal få det til med unøyaktige mål

Du vil få en ekstremt salt pizza som ikke hever... 

Uansett, derfor angir man slike oppskrifter (si at man ønsker ca en langpanne) som: 7dl mel, 3dl vann (evt 1l hydrasjon), 0,5ts salt og 25g gjær. 

Anonymkode: 1a659...9cb

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Du vil få en ekstremt salt pizza som ikke hever... 

Uansett, derfor angir man slike oppskrifter (si at man ønsker ca en langpanne) som: 7dl mel, 3dl vann (evt 1l hydrasjon), 0,5ts salt og 25g gjær. 

Anonymkode: 1a659...9cb

Nei, 2% er akkurat passe saltmengde. Tørrgjær trenger du ikke mer av da dette var beregnet for heving noen dager i kjøleskap. Skaff deg en god kjøkkenvekt.

Ellers... Langpanne til pizza?

Skrevet
På 14.9.2020 den 19.49, Fru Uperfekt skrev:

Da lager jeg mye useriøs mat.... F.eks holder jeg nå på å lage useriøs kraft....

Du er jo ikke perfekt så... 

Anonymkode: 6997f...c2c

Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Du er jo ikke perfekt så... 

Anonymkode: 6997f...c2c

Vet... Men gu kor mye mer skøy det er å være uperfekt kontra f.eks å være ala forballfrue

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...