Gå til innhold

Hvilke krydder bruker dere til hva?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg ønsker å avansere matlagingen litt og vil gjerne høre deres kryddertips. Er altså ikke ute etter oppskrifter men mer generelt hva som er godt til hva. For eksempel rosmarin til lam, gressløk i potetsalat. Slike ting😊 Så jeg kan lære meg å finne på retter selv ut fra hva jeg har i skapet, og bygge en spennende kryddersamling.

Anonymkode: 65432...f2a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg lagde en lignende tråd tidligere i år og fikk mange tips. Det jeg har begynt å bruke ofte nå er salvie i tomatbaserte sauser. 

Anonymkode: 9f955...8e4

Skrevet

Nå spiser jeg plantebasert,men det burde ikke ha så stor betydning.

Røkt paprika,løkpulver,spisscummin og malt ingefær bruker jeg i wok,ulike gryteretter og marinader.

Muskat bruker jeg i sauser og gratenger

Vegeta(kjøpes på internasjonale grønnsaksbutikker) brukes i suppe. Funker som buljong.

Oregano og basilikum på pizza,paier etc og som siste finish på maten

Røkt salt kvernes over en ferdig middagsrett 

Næringsgjær gir en umanismak og det bruker jeg til alt.

 

Anonymkode: 1ea6b...888

  • Liker 1
Skrevet

Vi har alltid følgende i hus:

Koriander
Paprika
Chili
Basilikum
Oregano
Garam Masala
Spisskummen
Karri
Gurkemeie
Salt og pepper er selvfølger

Og en del mer, men disse blir mest brukt. Garam masala brukes mye til indisk, spisskummen til hjemmelagd tacokrydder.

Anonymkode: 77a55...f18

Skrevet

Basilikum til omtrent alt som er tomatbasert. 

Muskat i hvitsaus.

Kardemomme i vafler. 

 

Anonymkode: a83ba...e0b

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg lagde en lignende tråd tidligere i år og fikk mange tips. Det jeg har begynt å bruke ofte nå er salvie i tomatbaserte sauser. 

Anonymkode: 9f955...8e4

Å det visste jeg ikke, takk for tips, skal lete opp tråden 😊 HI

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå spiser jeg plantebasert,men det burde ikke ha så stor betydning.

Røkt paprika,løkpulver,spisscummin og malt ingefær bruker jeg i wok,ulike gryteretter og marinader.

Muskat bruker jeg i sauser og gratenger

Vegeta(kjøpes på internasjonale grønnsaksbutikker) brukes i suppe. Funker som buljong.

Oregano og basilikum på pizza,paier etc og som siste finish på maten

Røkt salt kvernes over en ferdig middagsrett 

Næringsgjær gir en umanismak og det bruker jeg til alt.

 

Anonymkode: 1ea6b...888

Takk for mange spennende tips! Jeg lager også mye plante basert, har aldri hørt om hverken røkt paprika eller røkt salt

Anonymkode: 65432...f2a

Skrevet

Muskat i hvite sauser og hvite supper.

Anonymkode: 6277e...b2e

Skrevet

Mener ikke kuppe, men krydderforslag til kjøtt og fisk? Spesielt laks og kylling. 

Anonymkode: ad9df...0c5

Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Å det visste jeg ikke, takk for tips, skal lete opp tråden 😊 HI

Takk for mange spennende tips! Jeg lager også mye plante basert, har aldri hørt om hverken røkt paprika eller røkt salt

Anonymkode: 65432...f2a

Røkt paprika må du prøve. Det løfter en hver rett 🙌🏻😍

Anonymkode: 1ea6b...888

  • Liker 1
Skrevet

Bruker som oftest estragon til strimlet kylling. Pesto er også en favoritt til samme type kjøtt, men det er ikke bare krydder. 

Timian er kjempegodt i typiske høstgryter. 

Anonymkode: ff9fb...ca2

Skrevet
On 9/12/2020 at 5:01 PM, AnonymBruker said:

Mener ikke kuppe, men krydderforslag til kjøtt og fisk? Spesielt laks og kylling. 

Anonymkode: ad9df...0c5

Litt avhengig av hvordan jeg lager maten, men stekt laks med fiskekrydder som det på bildet er veldig godt, spesielt hvis du koker ut panna med litt rømme eller creme fraiche.

Image

Hvis jeg serverer laks med couscous og grønnsaker liker jeg å krydre med spisskummen. Ellers syns jeg basilikum og hvitløk hever ovnsbakt laks.

Til kylling velger jeg ofte litt sterke krydderblandinger hvis jeg skal ha pommes frites eller brød ved siden av, noe ala dette. Hvis jeg skal ha mer type søndagsmiddagkylling med poteter og saus, så bruker jeg rosmarin. Jeg er veldig glad i rosmarin.

Ellers krydrer jeg litt i "vilden sky", men jeg er, som nevnt, glad i sterke smaker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...