Gå til innhold

Seige cookies


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en god oppskrift på seige cookies? Tenker på sånne lyse med sjokoladebiter. Kan disse fryses? :)

Anonymkode: 45547...ed1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har ikke oppskrift, men konkret tips for å få den seigheten er å se etter oppskrifter som har både brunt og hvitt sukker. Brunt gir seig kjerne, hvitt gir «crunchen» du vil ha på overflaten. Gjelder også brownies😊

Anonymkode: d9915...d62

  • Liker 2
Skrevet

Disse er kjempegode. :) (Gir ca 30 stk)


125 g smør
125 g sukker
125 g brunt sukker
125 g hvetemel
½ ts natron
1 egg
100 g hakkede hasselnøtter
100 g hakket mørk sjokolade

Pisk smør og begge sukkerslag lyst og porøst. Rør så inn egget og deretter resten av ingrediensene. Sett røren kaldt 30 minutter. Legg små klatter på stekebrett, beregn god avstand mellom for de flyter utover under stekingen. Stekes på 190 grader i ca 8 minutter. La avkjøles litt på brettet og legg så på rist.

  • Liker 1
Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Har ikke oppskrift, men konkret tips for å få den seigheten er å se etter oppskrifter som har både brunt og hvitt sukker. Brunt gir seig kjerne, hvitt gir «crunchen» du vil ha på overflaten. Gjelder også brownies😊

Anonymkode: d9915...d62

Tusen takk for tips! :)

2 timer siden, Arkana skrev:

Disse er kjempegode. :) (Gir ca 30 stk)


125 g smør
125 g sukker
125 g brunt sukker
125 g hvetemel
½ ts natron
1 egg
100 g hakkede hasselnøtter
100 g hakket mørk sjokolade

Pisk smør og begge sukkerslag lyst og porøst. Rør så inn egget og deretter resten av ingrediensene. Sett røren kaldt 30 minutter. Legg små klatter på stekebrett, beregn god avstand mellom for de flyter utover under stekingen. Stekes på 190 grader i ca 8 minutter. La avkjøles litt på brettet og legg så på rist.

Tusen takk for tips og oppskrift! :) Blir denne slik som de store, seige kjeksene man typisk finner på café? :)

Anonymkode: 45547...ed1

Skrevet

Hvor store de blir avhenger av hvor mye deig du har på platen, men de flyter mye ut og blir ikke tykke cookies. Men de er crispy i kantene og seige i midten, veldig gode. :) 

Skrevet

Ofte er det lurt å avkjøle deigen over natten eller minst en time. 

Men det viktigste er å ikke steke dem for lenge. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen. Prøv deg frem med én først. Den skal ha stivnet i kantene men se litt ustekt ut i midten. Så avkjøler du de først på stekebrettet til de har blitt faste nok til å flyttes over på rist. 

Jeg syns disse er gode. De er tykke og myke. Men ikke bruk demerara sukker (det er det som ser ut som gvovkornet brunt sukker), bruk mykt brunt sukker (det heter ofte muscovado). Det finnes som lysebrunt eller mørkebrunt, du kan bruke hvilken du vil. 

Legg sukkeret du ikke bruker i et tett glass, ellers vil det bli steinhardt etter kort tid. 

  • Liker 1
Skrevet

Nestlé original toll house chocolate chip cookies oppskriften er den beste som finnes 😊

Kommer opp øverst hvis du søker på Google 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...