Gå til innhold

Hva har du i matpakka? Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er så lei tørre skiver, med svett pålegg på som jeg ikke kan lage kvelden i forveien fordi da suger brødet til seg all fuktigheten fra pålegget. Har SÅ lite inspirasjon til gode lunsjer jeg kan pakke kvelden i forveien.

Har noen tips? Vafler/pannekaker/lapper liker jeg ikke kalde, så det er dessverre ikke et alternativ. Hvilke som helst andre tips taes i mot med STOR takk. Magert/kalorifattig er et pluss men ikke must.

 

Anonymkode: e5987...73b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg er veldig glad i ulike pastasalater og wraps hvertfall :-) Veldig lette å lage og også lette å tilpasse til ulike kosthold! f.eks.:

https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/kylling--og-pastasalat-med-pesto/

https://www.lindastuhaug.no/2018/07/05/enkel-krema-pastasalat/

https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/smorbrod-og-palegg/wrapsruller

https://meny.no/oppskrifter/Kylling/Grove-wraps-med-kylling-og-mango/

En side med 25 ulike ideer (noe typisk frokostretter, typisk "lunch" og "middager" men som også fungerer fint som lunch). Bare bla litt ned på siden

https://gatheringdreams.com/easy-healthy-meal-prep-ideas-30-minutes/

Anonymkode: 2349a...365

  • Liker 2
Skrevet

Jeg lager gjerne en matboks med 1/2 boks cottage cheese med masse agurk, avocado, paprika med masse hvitløkspulver og en liten dæsj olje. Eller det samme men bytter ut cottage cheese med linser og gjerne kylling om jeg har. En annen favoritt er en mozzarella og en halv agurk med krydder og litt olivenolje og balsamico. Har jeg spinat i kjøleskapet så blander jeg gjerne det i alle tre alternativene. Utenom det så er jeg veldig glad i knekkebrød med smøreost, masse ruccola og tomatskiver.

Skrevet

Salater eller kjøleskapsgrøt :) Kan ordnes klar i forveien.

Anonymkode: 1784e...0cb

Skrevet

Pizza, pita med fyll, gryterett, linsegryte, lasagne, pyttipanne, wok, risotto, paella, Wraps, lapskaus.

Alt dette kan du lage så magert du vil. 

Anonymkode: 0d741...543

Skrevet

Jeg pleier å ha salat, middagsrester, eller omelett. 

Skrevet

Lag matpakka samtidig med frokosten!

Anonymkode: 61e01...4e1

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pleier å lage en pastasalat eller overnight oats for 3 dager :) 

Anonymkode: 9d565...f41

Skrevet

Jeg har ofte med meg brød/rundstykker/knekkebrød, men har pålegg og pynt pakke for seg, så kan jeg bare "montere" når det er tid for å spise. Evt har jeg salat der dressingen er for seg, det våte (tomat, feta i olje ect) i en egen boks, og så blandes det når jeg skal spise. Sistema har bl.a mange fine matbokser som jeg bruker, med flere rom og små beholdere til flytende. Matboks med kjøleelement, eller å kjøpe små kjøleelement som legges inntil matboksen i sekken/vesken og du ikke har tilgang til kjøleskap, er også et tips. 

Sjekk ut disse;

https://www.med24.no/kjoekken/drikkeflasker-og-matbokser/madkasser/sistema-matboks-bento-cube-lunch-1-25-l-1-stk?gclid=CjwKCAjwnef6BRAgEiwAgv8mQb8VVEyVkeYTvMlZGyBLq_5nda9cO6KvHlpt7L1y_T11xRTYi8uijBoCvJEQAvD_BwE

https://www.med24.no/kjoekken/drikkeflasker-og-matbokser/madkasser/sistema-matboks-lunch-cube-max-med-yoghurt-pot-2l

https://www.med24.no/sistema-snack-attack-duo-flere-farger

https://homeandbeauty.no/products/matboks-med-kjole-element-bla

Anonymkode: d19ac...30e

Skrevet

Jeg pleier å spise to kokte egg, en skyr og en neve nøtter. Om du ikke har kjøleskap kan du ta med fryseelement så skyren holder seg kald. Evt kan du fryse den over natten så den tiner til lunsj. 

Ellers hender det jeg tar med pastasalat, eller et par eggemuffins (laget av egg, fløte og ost) med litt grønnsaker og frukt. 

 

 

Skrevet
14 timer siden, AnonymBruker skrev:

Er så lei tørre skiver, med svett pålegg på som jeg ikke kan lage kvelden i forveien fordi da suger brødet til seg all fuktigheten fra pålegget. Har SÅ lite inspirasjon til gode lunsjer jeg kan pakke kvelden i forveien.

Har noen tips? Vafler/pannekaker/lapper liker jeg ikke kalde, så det er dessverre ikke et alternativ. Hvilke som helst andre tips taes i mot med STOR takk. Magert/kalorifattig er et pluss men ikke must.

 

Anonymkode: e5987...73b

Ha middagsrester i matpakka. 

Lag dobbelt opp eller mer av middagen. Null behov for å doble mengden kjøtt, bare doble mengden næring, aka grønnsaker. Pakk ned rester - spis. Om du ikke liker kald mat? Kjøp deg en brukt mikro til kontoret.

Anonymkode: c0941...cf8

Skrevet

dytt 

Anonymkode: e5987...73b

Skrevet

Synes ost og skinke gå fint i kjøleskap. Overnight oats med nøtte og bær. 

Anonymkode: 3a851...2e1

Skrevet

Et ferskt rundstykke og påleggspakninger, som jeg smører på jobb. Og grønnsaker til å ha oppå. 

Jeg pleier å ha med frukt på jobb også. I tretiden blir jeg gjerne sulten og trenger litt før middag. 

Skrevet
21 timer siden, AnonymBruker skrev:

Lag matpakka samtidig med frokosten!

Anonymkode: 61e01...4e1

Enig med deg. Skal matpakken bestå av brødskiver blir den best dersom den lages samme dag. Det går fint an å forberede noe dagen før, som f.eks koke egg, lage en omelett eller en påleggssalat. Det tar virkelig ikke lang tid å smøre noen brødskiver på morningen 😊

Anonymkode: b1705...80a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...