AnonymBruker Skrevet 6. september 2020 #1 Skrevet 6. september 2020 Er dette for lite, middels eller mye fisk i uken: 1 laksestykke a 125g. En boks makrell i tomat. 8 fiskekaker av hvit fisk (ca 50% fisk i). 1 ts tran hver dag. Anonymkode: 345ef...415
AnonymBruker Skrevet 6. september 2020 #2 Skrevet 6. september 2020 https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/spis-fisk-oftere Slik følger du kostrådet Rådet tilsvarer totalt 300–450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Velg gjerne fiskeprodukter merket med Nøkkelhullet. En middagsporsjon regnes som 150–200 gram. En påleggsporsjon med fisk regnes som 25 gram. Fisk i fiskeprodukter inngår også i anbefalingen. Innholdet av fisk i fiskeprodukter som fiskekaker og fiskeboller kan variere fra 40–80 prosent. Skalldyr og annen sjømat er ikke inkludert i de anbefalte to-tre porsjonene fisk. Disse matvarene har imidlertid ofte et gunstig innhold av næringsstoffer og kan gjerne inngå i et variert kosthold. Anonymkode: 331ef...258
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå