Gå til innhold

Fjordland byggrynslunsj


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker denne. Den er sååå god. Men blir jo både dyrt og mye søppel om man skal kjøpe begrene. Kan jeg koke byggrynsgrøt og avkjøle? Smaker det likt?

Anonymkode: 28fb4...09a

  • Liker 1
Skrevet

Det blir sjeldent hundre prosent likt, men ved å prøve det frem kan du få veldig god, hjemmelaget byggrynsgrøt! 😍

Anonymkode: 06ab8...aa4

Skrevet

Aner ikke, for jeg har bare kjøpt den ferdig, men den er veldig god ja. :rodmer: 

Skrevet

Fjordland... god? .. 

  • Liker 2
Skrevet

Jupp. :) 

Skrevet

Kun kjøpt fjordland en gang i mitt liv, var noe av det verste møkka jeg har vært borti. Om jeg husker rett var det "biff stroganoff", men sausen var gjennomsiktig rød. Aldri igjen!! 

Fersk & Ferdig er mye bedre. 

  • Liker 2
Skrevet

Denne typen du tenker på ?

Spoiler
Spoiler

Byggrynlunsj - m/Bringebær 150g Fjordland

 

 

Anonymkode: d46db...b72

Skrevet

jeg har prøvd å koke byggryn og blande med krem. not so good🙈

digger byggrynslunsjen; blander i blåbær, eplebiter(kjørt i mikro med sukringold og kanel), og div nøtter ristet i honning😛

Anonymkode: f1c78...1e7

Skrevet
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Denne typen du tenker på ?

  Skjul innhold
  Skjul innhold

Byggrynlunsj - m/Bringebær 150g Fjordland

 

 

Anonymkode: d46db...b72

Ja, det er denne. 🤩

Kokte grøt i morges. Gjenstår å smake. 😊

Ellers enig i at mye ferdigmat er så som så. Men de begrene med byggrynslunsj som står ved yoghurtene er virkelig god. 😊

Anonymkode: 28fb4...09a

  • Liker 1
Skrevet

Verdt å prøve, tenker jeg da😀 Gjerne si ifra om det blir godt. Ser på nettsiden at de skriver det er en "miniversjon av byggrynsgrøten, kun tilsatt litt fløte" så ville blandet inn litt fløte hvis du prøver!

Anonymkode: 4fbca...5db

Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ja, det er denne. 🤩

Kokte grøt i morges. Gjenstår å smake. 😊

Ellers enig i at mye ferdigmat er så som så. Men de begrene med byggrynslunsj som står ved yoghurtene er virkelig god. 😊

Anonymkode: 28fb4...09a

Og nå har jeg smakt. Ble ikke det samme...

Anonymkode: 28fb4...09a

Skrevet

De har en større porsjon også, uten tilsatt saus. Den smaker muligens likt?

Anonymkode: c3fab...f62

Skrevet
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Verdt å prøve, tenker jeg da😀 Gjerne si ifra om det blir godt. Ser på nettsiden at de skriver det er en "miniversjon av byggrynsgrøten, kun tilsatt litt fløte" så ville blandet inn litt fløte hvis du prøver!

Anonymkode: 4fbca...5db

Man blander den med krem, ikke fløte. 

Anonymkode: ca45b...54d

Skrevet

Altfor lite protein i Fjordland Byggrynslunsj !

Anonymkode: 3e09a...674

Skrevet

Kanskje det fungerer om du ikke koker det, men har det i helmelk i kjøleskapet over natta som kjøleskapsgrøt? Justere forholdene så dem blir passe tjukk? Aner ikke, men bare en tanke. 

Anonymkode: a4bb2...aa6

Skrevet
56 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kanskje det fungerer om du ikke koker det, men har det i helmelk i kjøleskapet over natta som kjøleskapsgrøt? Justere forholdene så dem blir passe tjukk? Aner ikke, men bare en tanke. 

Anonymkode: a4bb2...aa6

Kluet er sukker og vanilje. Og byggryn må kokes, hvis ikke er de ikke spiselige. 

Anonymkode: ca45b...54d

  • Liker 2
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Man blander den med krem, ikke fløte. 

Anonymkode: ca45b...54d

siterer det som står på fjordland nettside, så regner med de vet bedre enn deg hva de tilsetter i produktene sine, men go off i guess

Anonymkode: 4fbca...5db

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

siterer det som står på fjordland nettside, så regner med de vet bedre enn deg hva de tilsetter i produktene sine, men go off i guess

Anonymkode: 4fbca...5db

Kan man ikke bare  være skikkelig pirkete og si at man blander den med pisket fløte? Du har jo faktisk helt rett, den blandes med fløte . Man bare pisker den først 😊

Man blander den jo ikke med vaniljekrem eller romkrem liksom. Eller brylkrem 🤮

Anonymkode: a9cd5...55f

  • Liker 3
Skrevet
37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kluet er sukker og vanilje. Og byggryn må kokes, hvis ikke er de ikke spiselige. 

Anonymkode: ca45b...54d

Nei de må ikke det, jeg søkte det opp på nettet nå. De fungerer som kjøleskapsgrøt på lik linje som havregryn. 

Anonymkode: a4bb2...aa6

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan man ikke bare  være skikkelig pirkete og si at man blander den med pisket fløte? Du har jo faktisk helt rett, den blandes med fløte . Man bare pisker den først 😊

Man blander den jo ikke med vaniljekrem eller romkrem liksom. Eller brylkrem 🤮

Anonymkode: a9cd5...55f

Strengt talt blander de den knapt med fløte, det er virkelig en minimal mengde og antagelig mest for at det skal høres bedre ut. Det de derimot bruker er sukker, aromaer, karreganan og pektin. Det er dette som får det til å framstå som noe annet en helt vanlig byggrøt. Vil man lage noe som ligner konsistens- og smaksmessig hjemme blander man helt ordinær byggrynsgrøt med krem (altså pisket fløte for de som absolutt må krangle på det) søtet med sukker og vanilje/vanilin. Akkurat som man gjør med risgrøt for å lage riskrem. Jo mere krem i forhold til grøt man bruker, jo mer vil det framstå som en dessert. Der må man nesten bare prøve seg fram. Men det er altså ikke fløten (og definitivt ikke fløten alene) som utgjør hovedforskjellen på grøt og byggrynslunsj, det er søtning og stabilisatorene.

Jeg blir helt fascinert av hvor mange som jobber så hardt for å unngå å lese en ingrediensliste, men heller bruker tida på å prøve og faile (ofte det siste) og å kverulere på det reelle innholdet i ting. Det gjentar seg i alle slike tråder. 

 

Anonymkode: ca45b...54d

  • Liker 6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...