AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 #1 Skrevet 3. september 2020 Noen som vet? Anonymkode: de38c...24a
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 #2 Skrevet 3. september 2020 Rått kjøtt ikke er sterilt, og at det er bakterier på kjøttet som først blir borte etter at det er varmebehandlet. Rå fisk her heller ikke bra å spise, men ikke like farlig som rått kjøtt. Anonymkode: c6970...9b9 1
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 #3 Skrevet 3. september 2020 Rå kylling kan bl.a. inneholde salmonella, som er farlig. Anonymkode: 1364f...6c2 2
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 #4 Skrevet 3. september 2020 Det er ikke all fisk som kan spises rå. Noe kjøtt kan spises rått, f.eks okse/kalv. Anonymkode: 74c4f...88c
Hatsumomo Skrevet 3. september 2020 #5 Skrevet 3. september 2020 22 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det er ikke all fisk som kan spises rå. Noe kjøtt kan spises rått, f.eks okse/kalv. Anonymkode: 74c4f...88c Rå fisk bør man vel heller ikke spise pga parasittene som lever i kjøttet?
AnonymBruker Skrevet 3. september 2020 #6 Skrevet 3. september 2020 Alt kan spises rått. Flere steder i andre land de spiser rå kylling. Sier ikke at det er bra, men de gjør det nå da. Kjøtt og fisk inneholder bakterier, men kan spises rått fordi analyser viser at det er trygt. Blir vel som i Amerika at burger med rød kjerne er sånn det skal være. Får folk rå burger her i Norge så kan du garantere klager fordi de mener de blir matforgifta på sekundet. Jobbet som kokk i mange år og er mye rart jeg syns folk har for seg. Skal det sies at nordmenn ofte blir matforgiftet på restaurant, men når et bord spiser samme rett og kun en blir syk er det ikke maten sin feil. Anonymkode: ab41a...75b
AnonymBruker Skrevet 4. september 2020 #7 Skrevet 4. september 2020 17 timer siden, AnonymBruker skrev: Noen som vet? Anonymkode: de38c...24a Fisk lever i havet og har masse tumleplass og frihet og er relativt sunn og ingen har alet frem raser som vokser kjempefort men har skikkelig dårlig helse. De sykdommene fisk har som er farlig for oss mennesker (og det er en hel del) dør ved frysing. Så vi fryser fisk og spiser den rå. Helt greit. Vi kunne ha valgt å ale frem en sunn kylling og så slaktet den ok renslig og spist den rå. Den eneste grunnen til at vi ikke gjør det er at du og hvermannsen ønsker billig kylling. Og det betyr syk kylling som går oppå hverandre i hauger og driter på og i hverandre og så blir slaktet på samlebånd uten store hygienekrav. Dersom du kjøper og holder en salmonella-fri art kylling kan du spise den rå (de spiser rå kylling i Japan, der kravet til hygiene er bedre enn vårt). Anonymkode: e38f2...1ff 1
Durinur Skrevet 4. september 2020 #8 Skrevet 4. september 2020 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Fisk lever i havet og har masse tumleplass og frihet og er relativt sunn og ingen har alet frem raser som vokser kjempefort men har skikkelig dårlig helse. De sykdommene fisk har som er farlig for oss mennesker (og det er en hel del) dør ved frysing. Så vi fryser fisk og spiser den rå. Helt greit. Vi kunne ha valgt å ale frem en sunn kylling og så slaktet den ok renslig og spist den rå. Den eneste grunnen til at vi ikke gjør det er at du og hvermannsen ønsker billig kylling. Og det betyr syk kylling som går oppå hverandre i hauger og driter på og i hverandre og så blir slaktet på samlebånd uten store hygienekrav. Dersom du kjøper og holder en salmonella-fri art kylling kan du spise den rå (de spiser rå kylling i Japan, der kravet til hygiene er bedre enn vårt). Anonymkode: e38f2...1ff Tja, det er vel ikke så store forskjeller på levekårene til en laks i en merde og kylling på en gård. Begge blir proppa fulle av antibiotika for å holde vekk infeksjoner.
stan Skrevet 4. september 2020 #9 Skrevet 4. september 2020 1 minutt siden, Durinur skrev: Tja, det er vel ikke så store forskjeller på levekårene til en laks i en merde og kylling på en gård. Begge blir proppa fulle av antibiotika for å holde vekk infeksjoner. Men det er litt forskjellig inni en laks og en kylling. Kroppstemperatur er særlig viktig her. Den lave temperaturen hos fisk gjør at bakterier vokser veldig sakte. For kylling har man vel rett og slett gitt opp å gjøre kjøttet salmonella fritt. Siden alle likevel varmebehandler kjøttet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå