Gå til innhold

Er det trygt å spise kantareller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det trygt å spise kantareller fra butikken? Hvordan tilbereder man dem? 

Anonymkode: a7ee2...f90

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvorfor skulle det ikke være trygt?

Anonymkode: e7768...1ca

  • Liker 8
Skrevet (endret)

Selvsagt.

Fres de i godt smør med løk. Server til f.eks viltkjøtt, ha de i viltgryte eller bare maule med salt og pepper.

Endret av Jerry Lee
  • Liker 1
Skrevet

Kantareller er trygt. Og veeldig godt. Jeg steker dem i melange, og har de til div kjøtt eller på pizza eller i en god salat. Til kjøtt bruker jeg rømme til. Nam! Italienere liker steinsopp best. Og den er god! Men for meg er det ingenting som slår smørstekt kantarell med rømme. 

  • Liker 1
Skrevet

Selvfølgelig, og det er jo sååå godt. Steker de med smør, salt og pepper og har det på loff 😋

Anonymkode: e95e8...7b6

Skrevet
50 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Selvsagt.

Fres de i godt smør med løk. Server til f.eks viltkjøtt, ha de i viltgryte eller bare maule med salt og pepper.

Du og det gode smøret ditt 😄

Skrevet
12 minutter siden, norw skrev:

Du og det gode smøret ditt 😄

Ja?  Det gjør da det meste bedre!  Du burde prøve...   😉

  • Liker 2
Skrevet
5 timer siden, Jerry Lee skrev:

Ja?  Det gjør da det meste bedre!  Du burde prøve...   😉

Bare sett at det gode smøret nevnes i flere tråder 😄

Skrevet
9 timer siden, Jerry Lee skrev:

Ja?  Det gjør da det meste bedre!  Du burde prøve...   😉

Godt smør er ganske så undervurdert, kan gjøre en kjedelig potet til en fest :)

  • Liker 2
Skrevet

Du skal steke de i veldig varm, tørr panne først til det slutter å frese. Så skal du tilsette rikelig med smør. Lenger du steker de, bedre blir de. Du kan lage kantarellstuing, eller bare spise som de er på brødet med salt og pepper på.

Du kan også sylte de, eller lage soya.

Pass bare på at det er kantareller og ikke narrekantarell du plukker. Narrekantarell er ikke farlig, men smaker ikke kantarell.

Anonymkode: 7f51a...3ba

  • Liker 1
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Du skal steke de i veldig varm, tørr panne først til det slutter å frese. Så skal du tilsette rikelig med smør. Lenger du steker de, bedre blir de. Du kan lage kantarellstuing, eller bare spise som de er på brødet med salt og pepper på.

Du kan også sylte de, eller lage soya.

Pass bare på at det er kantareller og ikke narrekantarell du plukker. Narrekantarell er ikke farlig, men smaker ikke kantarell.

Anonymkode: 7f51a...3ba

Slik gjør jeg det også. Kjempegodt. Men må være meierismør synes jeg.

  • Liker 1
Skrevet
On 9/3/2020 at 12:06 AM, AnonymBruker said:

Er det trygt å spise kantareller fra butikken? Hvordan tilbereder man dem? 

Anonymkode: a7ee2...f90

Det er helt trygt, men anbefaler å lære å plukke dem selv. De synes jeg smaker (og lukter) ennå bedre. Kjøp en ny soppbok og gå på tur i august. Den er regnet som en av de trygge soppene, dvs at om den forveksles med noe annet så er det man eventuelt plukker ikke farlig. Aller best om du blir med på tur med en du kjenner som har plukket sopp før de første gangene. Jeg bruker dem ofte i soppstuing, risotto og feks i en finnbiffgryte. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...