AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #1 Del Skrevet 30. august 2020 Jeg tenkte starte matprepping på søndager for å sikre sunne lunsjer utover uka, primært til meg men også gjerne noe til barna. Havner fort i raskt og usunt-fella ellers. kan dere tipse om deres beste tips? Hvilke lunsjer lager dere og som kan stå klar fra prepping søndag? Anonymkode: 236ff...d1b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #2 Del Skrevet 30. august 2020 Jeg slo det fra meg. Jeg vil ha fersk mat hver dag. Anonymkode: 7d352...354 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #3 Del Skrevet 30. august 2020 Jeg baker grove baguetter og lager påleggssalater i helgen (det går mest i eggesalat og kyllingsalat). Det blir både billigere og bedre enn de ferdigkjøpte. Tar baguetter ut av frysern når jeg står opp på mandag, åpner og fyller dem når de er halvtint, tilsetter litt grønt + paprika el. tomat. Pakker inn i folie og gleder meg til lunch, kjennes litt luksusaktig å ha ferske baguetter til lunch hver dag 😄 Til ungene har jeg alltid et lager i fryseren av pizzasnurrer og matmuffins som de får med et par ganger i uka hvis de vil. (Ellers er de mest glad i vanlige brødskiver med ost eller leverpostei). Anonymkode: 3d1a5...980 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #4 Del Skrevet 30. august 2020 Vårruller stekt i ovn, tar de ut og rett i matbokser Grove pizza-snurrer, grov deig, tomatsaus og skinke. Ost og oregano på toppen. Samme fremgangsmåte som vårruller. Ulike typer lunsjmuffins Kjøper stekte kyllinglår og deler opp, legger i porsjonspskninger i frysen. Brukes som pålegg i wraps/brød, samt i salater. Baker godt brød, fryser porsjonsvis Baker spelt- potetlefser, fryser porsjonsvis Supper, fryser i beger, varmer i mikro på jobb. Lager ekstra middagsporsjoner som kan brukes som lunsj dagen derpå. Har ofte kokt egg, bønner, byggryn, pasta ol liggende i kjøleskapet, går raskt å lage salat. Alltid frukt/grønt/energibærer tilgjengelig. Har ungdommer som trener mye, både på skole og rett etter. Viktig med nok næringsrik mat. Anonymkode: 643b4...81a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #5 Del Skrevet 30. august 2020 Jeg takler ikke retter som blir liggende dager i kjøleskapet. Jeg prepper som følger (nevner kun eksempler, spiser mye mer variert enn dette); - Søndag og Onsdag: Koker en del egg og skreller. Vasker alt av salater og lignende og legger i beholdere. Steker opp litt kylling og laks. Ovnsbaker litt søtopteter og damper brokkoli. På den måten kan jeg raskt lage en lunsjsalat gjennom uka. - Søndag og Onsdag: lager 3 kjøleskapsgrøt, eller en stor omelett, eller avocadomos, eller eggemuffins. Da har jeg klar frokost for 2-3 dager. - Søndag: Koker opp en stor porsjon suppe og fryser i 2-3 porsjoner. Lager en lasagne/pai/gryterett, og fryser. Lager en stor middag slik at mandag blir reste-dag. Sparer på den måten 2-3 middager gjennom uka Anonymkode: 6f14f...29a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2020 #6 Del Skrevet 30. august 2020 Jeg lager enten: -Laks/torsk og wokgrønnsaker (en klatt rømme den dagen maten skal spises) -Pasta og kylling (legger oppi cherrytomater den dagen maten skal spises) -Kjøleskapsgrøt Anonymkode: 5bc0c...f46 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. august 2020 #7 Del Skrevet 31. august 2020 Frittata stekt i ildfast form i stekeovn. Bruker 20 egg og kutter i porsjoner Gryteretter Supper Kokt egg Egg og bacon Biff og bearnaise Salater med dressingen i egen boks Det meste som kan ligge noen dager egner seg til food prep. Anonymkode: e76d5...4b6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sunset90 Skrevet 5. september 2020 #8 Del Skrevet 5. september 2020 (endret) Lag i store porsjoner Lapskaus,supper,gryter Brokkoli blåmkål grateng med skinke, bruke slike store alumiums former, kan sikkert fryses ned Putt fiskefilet eller annet kjøtt i folie med grønnsaker med aluminums folie, ta opp av fryseren ved behov. Her er det ingen grenser på hva du kan lage, vær kreativ Frys ned det, så har du til senere og ved behov Endret 5. september 2020 av Sunset90 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå