Apple- Skrevet 28. august 2020 #1 Skrevet 28. august 2020 Jeg er ikke så flink til å lage mat eller bake, så nå spør jeg dere flinkinger her 😬 Jeg har fått en pose med ferdigblandet melblanding til brød, og har lyst til å prøve å langtidsheve den, ihvertfall til i morgen formiddag (altså minst 12 timer). Er det noen her som har gjort det før? Hva må jeg i såfall huske på? Halvere gjærmengden? Kaldt vann i stedet for lunkent? Dekke til med klede el plast? Hjelp?
Hunter7 Skrevet 28. august 2020 #2 Skrevet 28. august 2020 Halvér gjærmengden, bruk kaldt vann, og la deigen heve på et litt kjøligere sted. Dekk til med plast, men ikke slik at deigen ikke får nok plass til å heve. I tillegg kan du ha mer væske i deigen enn hva som er oppgitt på pakken, siden melet får lengre tid til å ta til seg fuktighet. Her finner du forøvrig kanskje annen nyttig informasjon: https://www.godtbrod.no/Bakerensvarer/Heving
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå