Gå til innhold

Kan man langtidsheve brøddeig fra ferdigpose?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke så flink til å lage mat eller bake, så nå spør jeg dere flinkinger her 😬

Jeg har fått en pose med ferdigblandet melblanding til brød, og har lyst til å prøve å langtidsheve den, ihvertfall til i morgen formiddag (altså minst 12 timer). Er det noen her som har gjort det før? Hva må jeg i såfall huske på? Halvere gjærmengden? Kaldt vann i stedet for lunkent? Dekke til med klede el plast?

Hjelp? :nigo: 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Halvér gjærmengden, bruk kaldt vann, og la deigen heve på et litt kjøligere sted. Dekk til med plast, men ikke slik at deigen ikke får nok plass til å heve. I tillegg kan du ha mer væske i deigen enn hva som er oppgitt på pakken, siden melet får lengre tid til å ta til seg fuktighet. 

Her finner du forøvrig kanskje annen nyttig informasjon: https://www.godtbrod.no/Bakerensvarer/Heving

Skrevet

Tusen takk for gode råd! 😊

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...