Gå til innhold

Hva er best av nakkekotelett og svinekotelett?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Begge fra svin altså. Hva er forskjellen, hvilken er best?

Anonymkode: 5f091...3b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forskjellen er at i nakkekoteletter er fettet isprengt, mens svinekoteteletter har en fettrand. Om det utgjør en forskjell, kommer an på deg. Jeg liker begge, men foretrekker litt forskjellig tilbehør.

Anonymkode: d94da...141

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nakkekotelett er mer fettmarmorert kjøtt, derav også mer smak. En vanlig svinekotelett har bare fett langs kanten og ingenting i selve "skiva". Ergo mindre smak. Men den største feilen folk ofte gjør, er å steike dem tørre - altså for lenge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker nakkekoteletter. Svinekoteletter er ikke godt i det hele tatt.

Anonymkode: b33ac...ce5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, 911 skrev:

Nakkekoteletter stekt lenge i stekeovnen. Da blir de utrolig møre 👌

Hvis jeg tar de i panna, hvordan bør man gjøre det da?

Anonymkode: 5f091...3b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

13 minutter siden, 911 skrev:

Nakkekoteletter stekt lenge i stekeovnen. Da blir de utrolig møre 👌

Har du forresten tid og temperatur hvis jeg tar de i ovn en gang?😊

Anonymkode: 5f091...3b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvis jeg tar de i panna, hvordan bør man gjøre det da?

Anonymkode: 5f091...3b5

Tror du bør steke de først raskt slik at de blir brune og lenge på svak varme. Stekeovn er desidert best.

Temperatur og tid er fruens domene så her må jeg innhente litt mer informasjon før jeg svarer 😄 Jeg bare spiser (neida, tar også min "turn" på kjøkkenet, Skulle bare mangle).

Endret av 911
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En smakssak. Jeg elsker nakkekoteletter mens mannen vil helst ha svinekoteletter. Jeg syns nakkekoteletter smaker mye mer og bedre mens svinekoteletter er ganske smakløse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvis jeg tar de i panna, hvordan bør man gjøre det da?

Anonymkode: 5f091...3b5

Jeg pleier å piske et egg på flat tallerken, dyppe koteletten i egget, så dyppe koteletten i griljermel, deretter stekes på panna. Vær raus med smøret du steker i.  Hos oss har dette vært en favoritt i alle år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Har du forresten tid og temperatur hvis jeg tar de i ovn en gang?😊

Anonymkode: 5f091...3b5

Jeg pleier å brune dem på panna, legge dem i ildfast form med litt vann og noen klatter smør, ha over aluminiumsfolie og steke i to timer på 150 grader. Blir skikkelig mørt og godt.

Anonymkode: 80f63...feb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...