Gå til innhold

Hvorfor skriver de «friske urter», isteden for å skrive hvilke? Blir gal! Råd og tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har litt erfaring på kjøkkenet, men ikke super mye. Jeg har blant annet veldig lite erfaring med «friske urter». Og blir gal hver gang jeg i en oppskrift leser «hakk opp og ha i friske urter», og eneste «ingrediens» som er listet opp er «friske urter». Altså hva med å gi oss totalt kunnskapsløse litt hjelp! 🥺

Jeg har tenkt å bryne meg på denne oppskriften her:

https://www.godt.no/oppskrift/7742/luftig-hjemmelaget-fiskegrateng

Noen som har forslag til hvilke «friske urter» som kan passe?

Tanken min går kun til gressløk, og det er det jeg føler kan passe seg i en fiskegrateng. Men ... hjelp? 😅

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det står bak: basilikum, mynte og/eller persille. 😊

Anonymkode: e161b...c3c

  • Liker 1
Skrevet (endret)
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det står bak: basilikum, mynte og/eller persille. 😊

Anonymkode: e161b...c3c

Det er til råkost salaten, og ikke til selve gratengen 😅

Endret av Ariana807
  • Liker 1
Skrevet

Det er ganske enkelt fordi folk har forskjellig smak og foretrekker forskjellige urter. Et enkelt tips er å søke på f.eks. urter til fisk, dersom man er usikker på hva som passer til hvilke typer kjøtt. 

Hvis du også leser under tipsene i oppskriften foreslår de basilikum eller persille. 

Anonymkode: a008a...4ed

  • Liker 1
Skrevet

Persille og gressløk er veldig sikre valg til det meste. Littegrann timian blir også sjelden feil, men ikke bruk så mye at smaken dominerer. Altså for eksempel 1ss persille og 1ss gressløk og 1-2ts timian.

Anonymkode: 5b38c...552

  • Liker 2
Skrevet

Urtene skal i eggesmøret. Gressløk som du sier er fint, det samme er persille. Ellers vil estragon eller kjørvel også passe bra. Evt en miks av to eller flere av disse. Det står ellers også at de friske urtene i eggesmøret kan sløyfes.

Anonymkode: 5bccf...7ea

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Urtene skal i eggesmøret. Gressløk som du sier er fint, det samme er persille. Ellers vil estragon eller kjørvel også passe bra. Evt en miks av to eller flere av disse. Det står ellers også at de friske urtene i eggesmøret kan sløyfes.

Anonymkode: 5bccf...7ea

Står urter i ingredienslista for alle 3 tingene.

Blant annet 1 dl urter i gratengen 😅

  • Liker 1
Skrevet
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det er ganske enkelt fordi folk har forskjellig smak og foretrekker forskjellige urter. Et enkelt tips er å søke på f.eks. urter til fisk, dersom man er usikker på hva som passer til hvilke typer kjøtt. 

Hvis du også leser under tipsene i oppskriften foreslår de basilikum eller persille. 

Anonymkode: a008a...4ed

Joda jeg har full forståelse for at folk har ulik smak, men som det står i forhold til råkost salaten, et par urter som nevnes, slik at det er enklere enn å sitte å google seg ihjel for å finne ut om det er noen som «passer» til noe 😅

Jeg vet at jeg ikke er stor fan av frisk koriander, men ellers har jeg lite erfaring med urter om hvilken smak de vil gi til en rett 😅 

Skrevet
49 minutter siden, Ariana807 skrev:

Står urter i ingredienslista for alle 3 tingene.

Blant annet 1 dl urter i gratengen 😅

ok, beklager så mye.

Anonymkode: 5bccf...7ea

  • Liker 1
Skrevet

Når det anbefales persille og basilikum i brødraspet til toppen, så tror jeg du burde velge samme kombinasjon i selve gratengen. 

  • Liker 1
Skrevet
5 timer siden, Brunhilde skrev:

Når det anbefales persille og basilikum i brødraspet til toppen, så tror jeg du burde velge samme kombinasjon i selve gratengen. 

Er de jeg har kjøpt inn, sammen med gressløk 😄

Jeg får teste å se hvordan det går, er planen at det er dagens middag 😄

Skrevet

Det går sikkert kjempebra :) Jo mer du kokkelerer med urter, jo mer vet du hva du liker til hvilken rett. Hos oss lager vi egentlig ikke så mange nye retter støtt, vi har et greit repertoar av retter vi liker og som vi lager jevnlig, og vet hvilke urter vi liker å ha i de forskjellige.

Anonymkode: 76f45...9ad

Skrevet

Har da testet ut... 

Nei jeg tror jeg skal holde meg til Findus God Gammeldags 😅 hvorfor ødelegge noe som er så godt med å prøve å lage det selv 😅😂

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Den siste kommentaren minner veldig om den gangen jeg prøvde å lage fiskekaker. Var student i Bergen og vanligvis kunne jeg ringe mamma for oppskrift, men ikke her.

Hadde i gressløk, brukte stavmikser, da alt var stekt var det turkise svamper jeg hadde til middag.

Ikke noe jeg har forsøkt igjen på de ti årene som er gått siden. Jeg liker jo egentlig ikke fiskekaker heller...

Endret av applestories

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...