AnonymBruker Skrevet 25. august 2020 #1 Skrevet 25. august 2020 Jeg har nylig begynt å eksprimentere litt på kjøkkenet. Skal nemlig ned i vekt, og da er det greit å lage mat fra bunnen av slik at jeg vet nøyaktig hva og hvor mye jeg får i meg. Så her om dagen skulle jeg lage en kremet pastasaus.. Jeg startet med å steke litt løk og sopp i margarin og hev oppi litt buljong utblandet i vann når grønnsakene var blanke. Lot det småkoke litt til vannet var redusert en del, også hev jeg oppi matfløte og lot det småkoke i 5-10 minutt før jeg blandet det sammen med pastaen. Men det ble jo nesten som pasta i suppe, sausen var ikke tjukk eller kremete nok til å sette seg skikkelig godt fast i pastaen. Noen som har tips? Tenkte å gjerne tilsette litt ost, men ønsker helst å ikke måtte få i meg flere hundre kalorier i tillegg da fløte inneholder en del fra før av, og jeg likte dessuten smaken med de ingrediensene jeg brukte. Anonymkode: 81980...22a
AnonymBruker Skrevet 25. august 2020 #2 Skrevet 25. august 2020 Dropp vannet og bruk bare fløte. Anonymkode: d8925...80c 8
Neket Skrevet 25. august 2020 #3 Skrevet 25. august 2020 Tømmer fløten rett på og rører inn et egg, da henger det fast. Dropp vannet i buljongen? 3
Gjest Sugar Plum Fairy Skrevet 25. august 2020 #4 Skrevet 25. august 2020 Kun fløte som må småkoke til den tykner.
AnonymBruker Skrevet 25. august 2020 #5 Skrevet 25. august 2020 Lag pastaretter på ekte italiensk vis, de inneholder ikke fløte. Et par oppskrifter jeg er bruker ofte er: Pasta Carbonara: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/gennaro-s-classic-spaghetti-carbonara/ Cacio e pepe: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/cacio-e-pepe/2188489 Anonymkode: 2914d...8d0 3
AnonymBruker Skrevet 25. august 2020 #6 Skrevet 25. august 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Lag pastaretter på ekte italiensk vis, de inneholder ikke fløte. Et par oppskrifter jeg er bruker ofte er: Pasta Carbonara: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/gennaro-s-classic-spaghetti-carbonara/ Cacio e pepe: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/cacio-e-pepe/2188489 Anonymkode: 2914d...8d0 Jeg lager det jo med fløte fordi jeg liker det... Er ikke glad i carbonara eller andre kremete pastaretter uten fløte. Smak og behag. Anonymkode: 81980...22a 1
AnonymBruker Skrevet 25. august 2020 #7 Skrevet 25. august 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Dropp vannet og bruk bare fløte. Anonymkode: d8925...80c Blir det noe tykkere for det? Jeg merket ikke at fløten ble tjukk i det hele tatt. Anonymkode: 81980...22a
Hedy Lamarr Skrevet 26. august 2020 #8 Skrevet 26. august 2020 Bruk litt maizena i sausen. Dvs lag sausen ferdig slik du beskriver, bland litt maizena i vann, hell det i sausen og kok opp til sausen tykner. 2
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #9 Skrevet 26. august 2020 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Blir det noe tykkere for det? Jeg merket ikke at fløten ble tjukk i det hele tatt. Anonymkode: 81980...22a Ja det blir den. Vann er en flytende væske. Fløte blir tykkere ved koking. Anonymkode: 81d58...d92
spinner Skrevet 26. august 2020 #10 Skrevet 26. august 2020 Riv Parmesan eller annen ost i fløten. Husk bare å vente med saltet til du har smakt sausen med ost.
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #11 Skrevet 26. august 2020 Ta i revet ost. Garantert tykkere saus! Anonymkode: 08674...cb9
Brunello Skrevet 26. august 2020 #12 Skrevet 26. august 2020 Bruk litt av pastavannet. Inneholder masse stivelse. 8
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #13 Skrevet 26. august 2020 Ned i vekt, og pasta med fløtesaus? Okei. Anonymkode: 602c4...a22 11
Brunello Skrevet 26. august 2020 #14 Skrevet 26. august 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ned i vekt, og pasta med fløtesaus? Okei. Anonymkode: 602c4...a22 Det avgjørende er å få i seg mindre kalorier enn man forbrenner. 2
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #15 Skrevet 26. august 2020 Akkurat nå, Brunello skrev: Det avgjørende er å få i seg mindre kalorier enn man forbrenner. Det vet jeg, men man skal spise temmelig lite til de andre måltidene om man skal gå ned i vekt med fløtebaserte middager. Vil funke dårlig for mange. En pastarett med hjemmelaget pesto ville f.eks. vært enklere å inkorporere i et kalorifattig kosthold. Anonymkode: 602c4...a22 1
Brunello Skrevet 26. august 2020 #16 Skrevet 26. august 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det vet jeg, men man skal spise temmelig lite til de andre måltidene om man skal gå ned i vekt med fløtebaserte middager. Vil funke dårlig for mange. En pastarett med hjemmelaget pesto ville f.eks. vært enklere å inkorporere i et kalorifattig kosthold. Anonymkode: 602c4...a22 Pesto er det nesten mer kalorier i enn fløte. Pesto er olje, ost, pinjekjerner og litt basilikum (en potte veier ikke mange grammene). 11
Roci Skrevet 26. august 2020 #17 Skrevet 26. august 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det vet jeg, men man skal spise temmelig lite til de andre måltidene om man skal gå ned i vekt med fløtebaserte middager. Vil funke dårlig for mange. En pastarett med hjemmelaget pesto ville f.eks. vært enklere å inkorporere i et kalorifattig kosthold. Anonymkode: 602c4...a22 Hvis hun lager pestoen uten pinjekjerner og olivenolje, så kanskje. Lett matfløte inneholder f.eks. 119 kcal pr. dl, mens samme mengde pesto (klassisk pesto med olje og pinjekjerner) fort kommer opp i både det dobbelte og tre-fire ganger så mange kalorier for samme mengde, 1
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #18 Skrevet 26. august 2020 Akkurat nå, Brunello skrev: Pesto er det nesten mer kalorier i enn fløte. Pesto er olje, ost, pinjekjerner og litt basilikum (en potte veier ikke mange grammene). Man kan lage pesto av mye. Jeg lager det f.eks. med ovnsgrillet paprika, mye urter, en beskjeden skvett olivenolje og uten nøtter. Man trenger heller ikke mye parmesan, om man velger en vellagret skarp variant. Ansjos kan også tilføre pesto den samme umami-smaken. Anonymkode: 602c4...a22 3
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #19 Skrevet 26. august 2020 Det du legger på deg av er kombi.asjon av karbohydrater og fett. Aånn sett er dette.noe av det verste du kan spise Anonymkode: 902f2...f77
AnonymBruker Skrevet 26. august 2020 #20 Skrevet 26. august 2020 Jeg opplever at matfløte ikke er like glad i å reduseres. Har best resultat med kremfløte. Og så er det heller ikke likegyldig hvilken pasta du bruker. Billigpasta er glattere og tar derfor dårligere til seg saus. Må også bare kommentere... margarin?!? 🤮 Bruk skikkelig råvarer. Anonymkode: 3a285...5a5 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå