Gå til innhold

Svinekjøtt og storfekjøtt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har i lang tid ikke spist rødt kjøtt, men har i senere tid spist litt storfe. Hva tenker dere om kjøtt og helse? Er storfe bedre eller verre enn svin? Er så mye meninger om alt i dag at det er ikke lenger lett å vite hva man kan spise.. Av en eller annen grunn er jeg mer skeptisk til svin enn storfe

Anonymkode: a4259...b73

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Storfe er det sunneste, særlig hvis de har beitet. Rødt kjøtt er sunt. Det finnes ikke bevis for at det er usunt.

 

Anonymkode: 960d6...848

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen mat er "bedre" eller "verre" enn annen mat. Litt av hvert alt som kan spises, er det beste for oss. 

Det aller viktigste du kan gjøre for helsa di, er å oppøve din kritiske sans, sånn at du øyeblikkelig kjenner igjen skremselspropaganda og pseudovitenskap.

Anonymkode: e6299...390

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Storfe er det sunneste, særlig hvis de har beitet. Rødt kjøtt er sunt. Det finnes ikke bevis for at det er usunt.

 

Anonymkode: 960d6...848

Bs!

https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/velg-magert-kjott

Det er vist en sammenheng mellom inntak av bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt og økt risiko for kreft i tykk- og endetarm.

https://helseogmat.net/kreft-kosthold-mat/kreft-og-kosthold-rodt-kjott-oker-kreftrisiko/

 

Anonymkode: cf117...87f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Bs!

https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/velg-magert-kjott

Det er vist en sammenheng mellom inntak av bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt og økt risiko for kreft i tykk- og endetarm.

https://helseogmat.net/kreft-kosthold-mat/kreft-og-kosthold-rodt-kjott-oker-kreftrisiko/

 

Anonymkode: cf117...87f

Sammenheng i epidemiologiske studier viser ikke årsakssammenheng. Epidemiologiske studier er bare nyttig til å se trender som man må forske på i intervensjonsstudier. 

Det er trist at mange av våre kostholdsråd ikke er basert på vitenskap. Akkurat som kostholdsrådene om å spise magert og mye korn. Linkene dine er basert på epidemiologi, noe som ikke beviser noe som helst.

Og så har det seg slik at når folk flest tror at noe er sunt, så vil helsebevisste mennesker gjøre mer av det. De er også flinkere til å trene nok, ikke røyke, ikke drikke alkohol, få nok søvn, stresse mindre, spiser renere mat.

Hvis epidemiologi kunne bevise årsakssammenheng så er asfalterte veier årsaken til skilsmisser i Norge, og å spise iskrem gjør deg mer utsatt for drukningsulykker. Fordi jo mer asfalterte veier vi har i Norge, jo flere skilsmisser. Og jo høyere iskremsalg i en måned, jo flere drukningsulykker.

Hvis rødt kjøtt øker risiko for kreft i tykk- og endetarm, så er det veldig rart at vegetarianere har HØYERE forekomst av kreft i tykk- og endetarm eller hva?

Men du må gjerne bevise meg feil ved å finne en intervensjonsstudie som viser at rødt kjøtt er usunt. Altså at de ikke endrer noe annet. Det er nok av studier der de endrer flere variabler... Slutte å røyke, begynne å trene, spise renere mat, stresse mindre osv OG kutte ut rødt kjøtt. Og når de da har fått bedre helse har de attributert det til mangelen på kjøtt eller mangelen på rødt kjøtt.

Anonymkode: 960d6...848

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ammekyr (som brukes til kjøtt), har generelt bedre liv enn griser, der godt over 95 %aldri kommer ut. Som om du vil spise noe kjøtt er vel storfe eller vilt å anbefale. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

..................

Hvis rødt kjøtt øker risiko for kreft i tykk- og endetarm, så er det veldig rart at vegetarianere har HØYERE forekomst av kreft i tykk- og endetarm eller hva?

..............

Anonymkode: 960d6...848

" Within the study, the incidence of all cancers combined was lower among vegetarians than among meat eaters, but the incidence of colorectal cancer was higher in vegetarians than in meat eaters. "
Denne korrelasjonen (av forhøyet kreftrisiko) kan meget godt komme av at vegetarianere sannsynligvis forsøker å holde en sunnere livsstil totalt sett.  Altså mindre andel av røykere, mindre alkohol, mer trening og frisksportaktiviteter.

Moderasjon hjelper mot det aller meste, og et balansert kosthold er det vi trenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Whistler skrev:

" Within the study, the incidence of all cancers combined was lower among vegetarians than among meat eaters, but the incidence of colorectal cancer was higher in vegetarians than in meat eaters. "
Denne korrelasjonen (av forhøyet kreftrisiko) kan meget godt komme av at vegetarianere sannsynligvis forsøker å holde en sunnere livsstil totalt sett.  Altså mindre andel av røykere, mindre alkohol, mer trening og frisksportaktiviteter.

Moderasjon hjelper mot det aller meste, og et balansert kosthold er det vi trenger.

Jepp, jeg vet at de har lavere totalforekomst, og det er som du sier sannsynligvis pga røyking, alkohol, trening, søvn, stress osv. Det er bare veldig interessant at de har høyere forekomst av kreft i tykk- og endetarm som blir påstått igjen og igjen at det særlig er rødt kjøtt som øker risikoen for og disse som altså spiser null rødt kjøtt har høyere forekomst enn de som generelt er mindre helsebevisste.

Anonymkode: 960d6...848

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og i følge denne studien på rotter er bacon beskyttende mot kreft hos rotter. ;) Rottene som fikk bacon gjorde det best. Biff og kylling gikk også greit. Rødt kjøtt er i alle fall ikke kreftfremkallende hos rotter, og mennesker og rotter er ganske like.

Sitat

Bacon-based diet appears to protect rats against carcinogenesis, in a dose-dependant manner. This finding was in contrast with our starting hypothesis that bacon diets would promote carcinogenesis. Our hypothesis was based on epidemiological studies showing that intake of processed meat (mainly pork) is associated with risk. We also thought that nitrite and N-nitroso compounds found in bacon might increase carcinogenesis.

 

Anonymkode: 960d6...848

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...