AnonymBruker Skrevet 23. august 2020 #1 Skrevet 23. august 2020 Når det gjelder isotoper, har jeg forstått det slik at maten vi spiser og vannet vi drikker er med på å identifisere hvor i verden vi kommer fra, ut i fra en isotopanalyse. Når vi nå spiser og drikker mange importerte varer, vil det gjøre det vanskeligere i fremtiden å utføre en presis isotopanalyse? Tenker da i forbindelse med kriminalsaker, lik denne Isdalskvinne- saken. Der klarte de å fastslå ganske eksakt hvor i verden denne kvinnen hadde levd. Anonymkode: c5c06...d38
skrue Skrevet 23. august 2020 #2 Skrevet 23. august 2020 Jeg har ikke lest noe sted at det er lokale variasjoner i konsentrasjon av atomer av en bestemt isotoptype ulike steder i verden annet enn ved forurensninger fra atomanlegg av ulike slag.
AnonymBruker Skrevet 24. august 2020 #3 Skrevet 24. august 2020 Joda, vi kan se hvor det levde og hvor mye planter dyret spiste ved å analysere skjelettet. Isotopanalyser viser for eksempel at våre forfedre spiste hovedsaklig kjøtt fra ca 4.5 millioner år siden og ca 100% kjøtt for 2 millioner år siden, helt frem til jordbruksrevolusjonen... Anonymkode: 2a4fe...900
AnonymBruker Skrevet 24. august 2020 #4 Skrevet 24. august 2020 Ja! Strontium har forskjellige isotoper i forskjellige deler av verden. Skjelettet tar opp små mengder strontium i stedet for kalsium. På denne måten kan man vite hvor noen skjeletter er fra. Anonymkode: dde87...13b
AnonymBruker Skrevet 24. august 2020 #5 Skrevet 24. august 2020 Isotopene i levningene av Isdalskvinnen ble analysert av Kripos og Universitetet i Bergen, de fant vel ut at hun hadde vokst opp i Tyskland. NRK har en dokumentarserie som forklarer dette ganske bra, den heter Gåten i Isdalen og ligger på nettsidene til NRK. Anonymkode: 398c3...39e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå