Gå til innhold

Hva bruker dere brunost til i matlaging?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ja da viser det seg at jeg ikke tåler brød, spelt og korn noe særlig. Og heller ikke gjær. Noe som utelukker så å si alt av brødvarer og knekkebrød. Glutenfritt er ikke aktuelt, det smaker høgg. 

Så over til saken, pga dette har jeg en hel kubbe brunost liggende, dvs fløtemyost, som jeg nå ikke aner hvordan jeg skal få spist opp?

Raspeball er uaktuelt, tar for mye tid. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan bruke opp brunosten? Kombinasjoner? Kan den brukes i pastaretter? Annet? Med frukt?

Tar imot alle forslag med Stort TAKK! :) 

Anonymkode: 87ddf...b98

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bruker stort sett bare brunost til lutefisk, men jeg er ikke en racer på matlaging😅


MEN! Denne oppskriften på glutenfrie rundstykker er helt nydelig. Det eneste jeg spiser av brødmat som cøliaker! disse er helt nydelig med brunost for øvrig. Disse spiser hele familien min, fordi de rett og slett smaker mye bedre enn mye av vanlige rundstykker.
 

Jeg bruker jyttemel (grønn) og hele glutenfrie havregryn istedenfor det som er listet opp i oppskriften. 
 

https://beritnordstrand.no/nordstrands-glutenfrie-proteinrundstykker/

Endret av Sprinkle
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raspeballer kan man kjøpe ferdig!

Brunost perfekt til å ha oppi hvit saus til! Duppe!

Ellers kan du sende brunosten til Ole Gunnar Solskjær i posten! Setter han garantert pris på, bare se her:

https://youtu.be/e8pFDQ7Vrb8

Anonymkode: 0a45a...729

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunsaus. Spiser også brunost på risengrynsgrøten

Anonymkode: f1a7c...351

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Utenom på knekkebrød og vafler så blir det et par skiver i brun saus.

All glutenfritt er da ikke dritt, har fått vafler hos ei venninne og kom ikke på at de var glutenfrie. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker brunost i lapskaus, brunsaus og reinsdyrsgryte.

Anonymkode: 21f1c...07f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker brunost kun til brun- eller viltsaus, aldri til noe annet. Men så er jeg visstnok litt kresen også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan sikkert fryse i biter og ta ut til bruk i viltgryter, sauser og lignende. 

Kanskje du kan prøve å lage brunost-is?

Kan du spise riskaker?  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan du spise lompe? Datteren min elsker lompe med brunost. 

Anonymkode: 6e7c8...3d8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen tak for alle tips og forslag! Noen tipset meg om muligheten for å lage karameller av brunost og sukker, og jeg lurer på å prøve det. I morgen skal jeg ha litt brunost i en klatt kjøttdeig og smake hvordan det blir. :) 

Anonymkode: 87ddf...b98

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...