SoWhat? Skrevet 21. august 2020 #1 Skrevet 21. august 2020 Kunne tenkt meg å lage dette i dag, men jeg har kun smakt varianten med bacon og sirup ved siden av. Har lyst til å prøve ny variant.
applestories Skrevet 21. august 2020 #2 Skrevet 21. august 2020 Når jeg får det servert er det med kålrotstappe, (rester av) pinnekjøtt, sirup og eventuelt sukker. Da er det biter av kjøtt og flesk i midten av raspeballene - eller klubb som det kalles her. 2
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #3 Skrevet 21. august 2020 Svineknoke, bacon, kjøttpølse, kålrabi og gulrøtter. Anonymkode: 2add3...480 4
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #4 Skrevet 21. august 2020 I vår slekt/familie, når vi har dette er det 1-2 ganger i året. Har flesk inni, spiser med sukker og smør, drikker melk. Kjempegodt! Aldri hørt noen spise med annet mat da det er veldig mettende. Anonymkode: 9ebb1...bf0 3
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #5 Skrevet 21. august 2020 Kompe, mener du? 😛 Liker det ikke selv, men her blir det servert med sukker og smør, flesk inni. Husker ikke tilbehør, årevis siden sist jeg smakte Anonymkode: 3db4d...036 2
SoWhat? Skrevet 21. august 2020 Forfatter #6 Skrevet 21. august 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Kompe, mener du? 😛 Liker det ikke selv, men her blir det servert med sukker og smør, flesk inni. Husker ikke tilbehør, årevis siden sist jeg smakte Anonymkode: 3db4d...036 Ja, det er visst mange navn 🙂 Takk til alle som har svart så langt!
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #7 Skrevet 21. august 2020 Serverer med brunostduppe og stekt flesk i biter. Anonymkode: cf499...012 3
JHF Skrevet 21. august 2020 #8 Skrevet 21. august 2020 Vi serverer komle med saltkjøtt, vossakorv, smeltet smør og kokt gulrot og kålrabi. Surmelk til drikke. 6
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #9 Skrevet 21. august 2020 Komler Vi serverer med salt sauekjøtt, tykke pølser/korv, kålrabistabbe og smeltet smør ved siden av Anonymkode: 76382...c25 4
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #10 Skrevet 21. august 2020 Ball, med mårrpølse inni. Serveres med kålrot og gulrot kokt sammen med ballen. Vanligvis også noe pinnekjøtt, kokt mårrpølse, "dampamårr" (grov kjøttpølse) og/eller vanlig kjøttpølse. Kjøttmaten er enten kokt sammen med ballen, dampet på en damprist øverst i ballgryta eller dampet i en egen gryte. Det serveres også smeltet smør til. Rester stekes og serveres enten på brødskive eller med ekstra grønnsaker til. Anonymkode: be833...f43 1
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #11 Skrevet 21. august 2020 Ball fylt med mår. Serverer med rabbestappe og grove pølser, og eventuelt rester av pinnekjøtt eller lignende. Anonymkode: f0272...a34 1
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #12 Skrevet 21. august 2020 Hvit saus med litt sukker oppi og stekt bacon! NAM!! Anonymkode: 077d9...cb1 2
Snurrepurre Skrevet 21. august 2020 #13 Skrevet 21. august 2020 Bor på Sørlandet, så til kompe har vi sukker og smeltet smør. (Og et glass iskald melk 🤗). Er salt kjøtt inni kompa. 1
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #14 Skrevet 21. august 2020 Har salt lamme eller fårekjøtt(evt pinnekjøtt i den sesongen), Kjøttpølse el dampemør, kålrabistappe. Ikke uvanlig med en liten terning (tørka)mør inni, men dropper det selv. Selv liker jeg sirup på, men det er ikke vanlig, bortsett fra på stekte rester Vi kaller det ball eller potetball på Sunnmøre. Anonymkode: 140ac...b66 3
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #15 Skrevet 21. august 2020 Er oppvokst i Hordaland. Spiser komler med svineknoke/saltkjøtt, vossakorv, kålrabistappe, sprøstekt bacon og sø/smeltet smør til. Liker ikke surmelk, så drikker som regel øl. Dagen etter steker man typisk komlerestene i skiver i panna med sirup til. Nå ble jeg sulten. Gleder meg til høst og komletid Anonymkode: ec47e...fde 1
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 21. august 2020 #16 Skrevet 21. august 2020 Med smeltet smør og vossakorv.
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #17 Skrevet 21. august 2020 Klubb med «karamell»-duppe og stekt bacon. Lager duppa av brunost, sukker, fløte og smør. Skikkelig søt og feit mølje, men villt godt😅 Anonymkode: f786f...1a2 3
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #18 Skrevet 21. august 2020 Hos mamma: sukker, salt og smeltet smør. Dagen etterpå hvis det er rester igjen så stekes resten. Hos farmor: Komper i kjøttsuppe. Helt nydelig. Hos meg: har kålrotstappe ved siden av, ekstra flesk og vossakorv. Å så klart sukker, salt og smør 😊 Anonymkode: fdad4...c1c 2
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #19 Skrevet 21. august 2020 4 hours ago, Snurrepurre said: Bor på Sørlandet, så til kompe har vi sukker og smeltet smør. (Og et glass iskald melk 🤗). Er salt kjøtt inni kompa. Jeg også, og vi bruker kaldt smør og ikke sukker. Drikker melk eller surmelk ved siden av. Lettsaltet flesk inni kompa. Anonymkode: c2d6c...9c2 2
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #20 Skrevet 21. august 2020 Nå ble jeg sulten her Anonymkode: f2867...b50 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå