lady90 Skrevet 19. august 2020 #1 Skrevet 19. august 2020 Har kjøpt meg 2 kakeringer (uten bunn) som det visstnok skulle gå an å steke kakebunner i ved å sette de på et bakepapir. Men røra tyter utover i ovnen i starten, før det begynner å stivne. Har jeg blitt lurt? Gukrotkaka jeg lagde krympa i tillegg slik at den ble mindre i diameter på toppen. Formen var 16 cm. Kaka er nå 13. Er dette vanlig eller pga at noe av røra tøt ut tro?
AnonymBruker Skrevet 19. august 2020 #2 Skrevet 19. august 2020 Legg bakepapir nedi formen, det har jeg måtte gjøre med mange former.. Anonymkode: 8fb79...f0f
lady90 Skrevet 19. august 2020 Forfatter #3 Skrevet 19. august 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Legg bakepapir nedi formen, det har jeg måtte gjøre med mange former.. Anonymkode: 8fb79...f0f Er stykke bakepapir som man bretter oppover kantene mener du? Da blir jo ikke kaka jevn og pen i kantene? Normalt i springform pleier jeg å kun ha bakepapir i bunnen nemlig og klipper rundt 1
AnonymBruker Skrevet 19. august 2020 #4 Skrevet 19. august 2020 5 minutter siden, lady90 skrev: Er stykke bakepapir som man bretter oppover kantene mener du? Da blir jo ikke kaka jevn og pen i kantene? Normalt i springform pleier jeg å kun ha bakepapir i bunnen nemlig og klipper rundt Joda, den blir det, bare brett papiret godt, røra presser seg ut mot kanten, eventuelt kan du etterpå skjære den litt til. Men er kakenformene sånn at man ikke kan ta ut bunnen? Da skal det vel heller ikke lekke ut, er det hull eller? Anonymkode: 8fb79...f0f
AnonymBruker Skrevet 19. august 2020 #5 Skrevet 19. august 2020 7 minutter siden, lady90 skrev: Er stykke bakepapir som man bretter oppover kantene mener du? Da blir jo ikke kaka jevn og pen i kantene? Normalt i springform pleier jeg å kun ha bakepapir i bunnen nemlig og klipper rundt Liksom legg en rund klippet bakepapir i bunnen, så en remse langs sidene. Bare så det dekker og ligger jevnt:) Anonymkode: 8fb79...f0f
lady90 Skrevet 19. august 2020 Forfatter #6 Skrevet 19. august 2020 (endret) 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Joda, den blir det, bare brett papiret godt, røra presser seg ut mot kanten, eventuelt kan du etterpå skjære den litt til. Men er kakenformene sånn at man ikke kan ta ut bunnen? Da skal det vel heller ikke lekke ut, er det hull eller? Anonymkode: 8fb79...f0f Altså dette er kakeringer som er helt åpne i bunnen, ikke springform. Ser slik ut : https://coop.no/sortiment/obs-sortiment/kjokkenutstyr-og-borddekking/bakeutstyr/spiis-749000/?variantCode=402415&gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwm_P5BRAhEiwAwRzSO6aXFJl4hvvXRy6-9EQ-fx8PiLPmbwWEMfckUSFNzeWejuWuuAoy7RoCVzcQAvD_BwE Endret 19. august 2020 av lady90
AnonymBruker Skrevet 19. august 2020 #7 Skrevet 19. august 2020 Men dette er jo en form som er beregnet på kaker der du lager flere lag. Da har du allerede en ferdig bunn, så kan du bygge oppover. F.eks kaker som skal ha mousse og element til frysing. Evnt som har en ferdig bunn av et slag og deretter skal ha ny steketid med et nytt lag. Anonymkode: 8d1e6...35c 2
lady90 Skrevet 19. august 2020 Forfatter #8 Skrevet 19. august 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Men dette er jo en form som er beregnet på kaker der du lager flere lag. Da har du allerede en ferdig bunn, så kan du bygge oppover. F.eks kaker som skal ha mousse og element til frysing. Evnt som har en ferdig bunn av et slag og deretter skal ha ny steketid med et nytt lag. Anonymkode: 8d1e6...35c Her er en tilsvarende ting som jeg også har og på den står det man kan steke kaken i https://www.cacas.no/kakering-ekstra-hoy-15-cm-diameter-16-30-cm
AnonymBruker Skrevet 19. august 2020 #9 Skrevet 19. august 2020 3 minutter siden, lady90 skrev: Her er en tilsvarende ting som jeg også har og på den står det man kan steke kaken i https://www.cacas.no/kakering-ekstra-hoy-15-cm-diameter-16-30-cm Aaaaah beklager jeg tenkte på noe annet. Jeg tror du da må bruke en GODT mikset røre som er litt kompakt Anonymkode: 8fb79...f0f
annebanane Skrevet 19. august 2020 #10 Skrevet 19. august 2020 (endret) 9 minutter siden, lady90 skrev: Her er en tilsvarende ting som jeg også har og på den står det man kan steke kaken i https://www.cacas.no/kakering-ekstra-hoy-15-cm-diameter-16-30-cm Du får teste som de gjør på bildene til dette produktet da, eller klippe til papir å ha inni. Krever nok likevel en tykkere konsistens for å ikke ha noe lekkasje i det hele tatt. Endret 19. august 2020 av Moonwalker Obs, var borti anonym i sted 🤷♀️ 1
lady90 Skrevet 19. august 2020 Forfatter #11 Skrevet 19. august 2020 1 minutt siden, Moonwalker skrev: Du får teste som de gjør på bildene til dette produktet da, eller klippe til papir å ha inni. Krever nok likevel en tykkere konsistens for å ikke ha noe lekkasje i det hele tatt. Takk, så ikke det bildet at de brettet opp kantene jeg 😀
annebanane Skrevet 19. august 2020 #12 Skrevet 19. august 2020 Den gulrotkaka kan jo komme veldig an på konsistensen ògså. Hvordan gulrøttene la seg, om målene var rett, osv.
lady90 Skrevet 19. august 2020 Forfatter #13 Skrevet 19. august 2020 (endret) Når det er sagt har jeg nå 3 kaker av litt ulik størrelse. Planen var å stable de og lage en høy kake (i ringen fra Cacas som jeg linket til). Noen som har testet å stable kaker som er litt ujevne i størrelsen for så å sprøyte noe glasur rundt der det er ujevnt? Tenkte på swiss meringue buttercream feks. Er det isåfall best å sprøyte den på mens kakene er stablet i formen eller etter de er tatt ut (før glasur skal på på hele kaka)? Endret 19. august 2020 av lady90
AnonymBruker Skrevet 21. august 2020 #14 Skrevet 21. august 2020 På 19.8.2020 den 21.41, lady90 skrev: Når det er sagt har jeg nå 3 kaker av litt ulik størrelse. Planen var å stable de og lage en høy kake (i ringen fra Cacas som jeg linket til). Noen som har testet å stable kaker som er litt ujevne i størrelsen for så å sprøyte noe glasur rundt der det er ujevnt? Tenkte på swiss meringue buttercream feks. Er det isåfall best å sprøyte den på mens kakene er stablet i formen eller etter de er tatt ut (før glasur skal på på hele kaka)? Jeg ville valgt en lett smørkrem, vanlig krem eller annen krem som egner seg til et tykt lag, og så brukt den til å gjøre det jevnt. Swiss meringue fungerer bra til gulrotkake, for den er passe tykk uten å være for mektig. Altså først satt sammen kaka i formen og latt fyllet sette seg. Så smøre krem så det dekker alle lagene på sidene. Til slutt sprøte eller smøre på krem så det blir et jevnt og pent lag på sidene. Anonymkode: 13a59...37d
lady90 Skrevet 21. august 2020 Forfatter #15 Skrevet 21. august 2020 44 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg ville valgt en lett smørkrem, vanlig krem eller annen krem som egner seg til et tykt lag, og så brukt den til å gjøre det jevnt. Swiss meringue fungerer bra til gulrotkake, for den er passe tykk uten å være for mektig. Altså først satt sammen kaka i formen og latt fyllet sette seg. Så smøre krem så det dekker alle lagene på sidene. Til slutt sprøte eller smøre på krem så det blir et jevnt og pent lag på sidene. Anonymkode: 13a59...37d Ja det funka med swiss meringue krem. Kaka ble faktisk ganske så jevn
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå