Gå til innhold

Hva spiser dere småbarnsfamilier og hva bruker dere på mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurer på hva dere småbarnsfamilier spiser og hvor mye dere bruker på mat? 
 

Vi er en liten familie på 3, 2 voksne og 1 baby på 5 måneder. Babyen får MME og noe grøt, babymat. 
 

Vi spiser helt vanlig kost, slik det er anbefalt av myndighetene. Vi spiser kjøtt 2-3 ganger i uka, fisk minst 1 gang. Har 2-3 vegetarmiddager i uka. 
 

Det varierer veldig hva vi har i kjøleskapet men alltid: 

- melk 
-kulturmelk 

- 2 - 3 typer frukt 

- juice 
-egg

- pålegg: ost, smør, syltetøy, majones 

-grønnsaker varierer veldig, men alltid: agurk, tomat, løk, isbergsalat, avokado,  paprika, brokkoli. 
 

- Brød 

- knekkebrød 

- 1 frokostblanding fra Axa 

- nøtter og frø 

- MME 

- babygrøt 

- baby fruktmos

- masse krydder 
- kjeks 

- av og til chips (4-5 ganger i året) 

-kjøtt og fisk utfra det vi trenger og skal ha til middag. 
 

Vi bruker 4000-5000kr på mat hver måned inkludert bleier, mme og babymat. Dette inkluderer også såpe, hygiene artikler og vaskemidler (oppvask, klesvask og tøymykner). 

Anonymkode: cceae...0da

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi er to voksne og en baby på 5 måneder. Aner ikke hva vi bruker, sikkert nærmere 10 000,-. Må bli flinkere til å handle. 

Anonymkode: a4051...8da

  • Liker 3
Skrevet

Vi er en familie på fem, tre barn. Spiser vanlige middager med kjøtt, en fast dag med fisk og en dag med vegetar. 

Bruker ca 10.000 (+/-2000) i mnd på mat, det er inkludert hygieneartikler osv. Kjøper godteri og brus til helgene. 

Anonymkode: 1d7f0...514

  • Liker 2
Skrevet

Vi bruker konsekvent 7000kr, det inkluderer også å spise ute. Noko vi ikkje gjør ofta, og spesielt ikkje nå (koronavirus). Vi har ukesmeny, fiskedag, hamburgerdag, tacodag, pizzadag, grøttdag, pølsedag, restedag. Vi varierer fiskedagen veldig, f.eks lakselasagne, fiskepinnar, koktfisk, stektfisk, gratinertfisk, fiskehamburger, laks i wraps. Det same gjer vi med andre middagar, tema er satt men kva vi gjer ut av det er opp til fantasien. Vi er to vaksne og eit barn med legepåvist kumelkproteinallergi (litt andre ting som må handlast).

  • Liker 1
Skrevet

Vi bruker rundt 10 000 i måneden. To voksne og ett småbarn. Tror vi kunne brukt mye mindre med litt bedre planlegging, noe som er rett rundt hjørnet grunnet tidsklemme for første gang (barnehagestart for det første barnet). 

Vi spiser variert, hjemmelaget, enkel mat, take away ca en gang i uken (indisk eller sushi) og sjelden ute (ikke noe gøy å spise ute med barnet foreløpig, gleder meg til vi kan gjøre det igjen). 

Fisk ca 2 ganger i uken (1 gang torsk, 1 gang oppdrettslaks), en god del kylling og oksekjøtt, vegetar ca. en gang i uken. Kunne godt tenke meg å spise mer vegetarmat. Frukt til dessert, gresk yoghurt og bær samt havregryn til frokost, brød og pålegg i ny og ne. Masse egg. Føler vi spiser pasta litt for ofte.

Anonymkode: d3e8e...3a3

  • Liker 2
Skrevet

To voksne og to barn på 2 og 4. 8000 kr i mnd, noen ganger mer noen ganger mindre. Har eget matkort, så har god kontroll på forbruket.

Anonymkode: ab8b5...eee

Skrevet

Ligger dere over eller under SIFOs standardbudsjett? 

Anonymkode: cceae...0da

Skrevet

To voksne og et barn, ca 3500 på en måned vi unner oss ekstra. 

Vi har alltid brød, ost, kjøtt, fisk, egg, pålegg, frukt og grønt, og melk og havregryn.

Vi kjøper tørrvarer, kjøtt, frukt og grønnsaker på utenlandske butikker. Der får man i større kvanta til billigere pris. 

Ost kjøper vi i Sverige (blir tomt snart pga korona da..) og deler opp og har i frysa. 

Supplerer med hva som blir til middag. 

Anonymkode: 1377c...b35

Skrevet

Familie på 5 ink dyr 

bruker 1000-1500,- på mat i mnd.

Vi kjøper mat hos Nortura (medlems butikk)

Kjøper grillmat til 30kr kilo, stjerne bacon til 3kr pakken (35,- på kiwi 🙄)

10kr kg for pølser.

billig pålegg.

60kr for 2 kg grove kjøttkaker. osv..

Fisken/krabbe/hummer/kreps fisker vi selv.

lager fiskekaker osv 😊

Egg kjøper vi hos naboen. Ett stort brett for 60kr

Brød baker jeg. 

 

Anonymkode: 29e31...5f0

  • Liker 1
Skrevet

Vi er to voksne og tre barn. 8000 kr i måneden går det til mat, såper, bleier etc. Det går i helt vanlig mat. Brød, rundstykker, yoghurt, pålegg, egg og grønnsaker til frokost og lunsj. Middagene er et vegetarmåltid, to fiskemiddager, to kyllingmiddager og to middager med kjøtt. Ingen av våre barn får mat i barnehagen og derfor betaler vi ingenting for mat der, men må smøre matpakker til to måltider hver dag. 

Anonymkode: 28746...f69

Skrevet

2 voksne og 2 barn, bruker under 5000 i mnd på mat og husholdningsartikler. Blir snart familie på fem, så da øker det vel noe, men vi er generelt veldig bevisste på budsjettet vårt.

Anonymkode: d48dc...b9a

Skrevet

Dere som bruker lite på mat, hvordan klarer dere det? Hvor handler dere? Tips? Jeg vil også spare penger! :)

Anonymkode: 86aa6...23f

Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dere som bruker lite på mat, hvordan klarer dere det? Hvor handler dere? Tips? Jeg vil også spare penger! :)

Anonymkode: 86aa6...23f

Ukeshandling. Kjedelig, men sant. :)

Anonymkode: e8437...bb7

Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dere som bruker lite på mat, hvordan klarer dere det? Hvor handler dere? Tips? Jeg vil også spare penger! :)

Anonymkode: 86aa6...23f

Vi handler på Kiwi ;) Bor for langt unna andre butikker. Vi kjøper det vi har lyst på, men er veldig opptatt av å ikke kaste mat, så vi spiser opp alt det vi kjøper inn. Ellers så kjøper vi ikke First Price produkter, vi kjøper det vi liker, men eneste regel er å ikke kaste mat. Tror også vi sparer en del på å ha vegetarmiddager. Regner med at vi kunne spart enda mer på å handle på tilbud og ukeshandle, men det går ikke fordi vi ikke har bil.

Anonymkode: cceae...0da

Skrevet

Dere som ukeshandler: hvordan gjør dere det med brød? Brødet blir tørt etter 2 dager...

Anonymkode: cceae...0da

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Dere som ukeshandler: hvordan gjør dere det med brød? Brødet blir tørt etter 2 dager...

Anonymkode: cceae...0da

Baker eget. Eller kjøper frossent brød/rundstykker som stekes opp ved behov. 

Anonymkode: e8437...bb7

Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dere som ukeshandler: hvordan gjør dere det med brød? Brødet blir tørt etter 2 dager...

Anonymkode: cceae...0da

Fryser det. 

Anonymkode: 4cdf0...233

  • Liker 5
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker said:

Dere som ukeshandler: hvordan gjør dere det med brød? Brødet blir tørt etter 2 dager...

Anonymkode: cceae...0da

Vi ukeshandler, men stikker innom et bakeri i nabolaget med ujevne mellomrom for å kjøpe ferskt og godt brød. 

Anonymkode: d3e8e...3a3

Skrevet

Ligger på alt fra 6-8000 i mnd. 2 voksne og 2 barn (gutter som vokser,så spiser endel)

Ukeshandler,og handler inn når det er tilbud. Denne uken var jeg på 4 forskjellige butikker når jeg hadde ukeshandelen. 
Baker brød. Bruker karbonadedeig istedenfor kjøttdeig,går mye god morgen yoghurt,kiwi til 7 kr stk. Så handler ikke bare billig.

Anonymkode: 4cdf0...233

Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dere som bruker lite på mat, hvordan klarer dere det? Hvor handler dere? Tips? Jeg vil også spare penger! :)

Anonymkode: 86aa6...23f

Ukeshandling med god planlegging, bare kjøpe det som står på lista og ikke ting man ikke trenger, flere kjøttfrie middager, handle store porsjoner av ting som er på tilbud, fryse ned mye, ikke kaste mat men heller lage "restefiesta" ut av det.

15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dere som ukeshandler: hvordan gjør dere det med brød? Brødet blir tørt etter 2 dager...

Anonymkode: cceae...0da

Vi spiser mest knekkebrød, men har også en del halvstekte rundstykker i frysen som vi slenger i ovnen etter lyst og behov. Hender vi baker i helgene.

Anonymkode: bf4ce...944

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...