Gå til innhold

Hveteboller.


Medinilla Magnifica

Anbefalte innlegg

Bra oppskrift på luftige nyydelige hveteboller...Noen som har det?

Har tenkt til å lage ca.30stk.

Blir glad for svar :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Paprika, ikke innlogget

Jeg har en oppskrift på boller som jeg har fått av min farmor. Og det som jeg synes er supert med dem er at deigen skal ikke heves, men bollene skal etterheves på brettet i 2 timer. Da kan du trille ut bollene mens du først er i gang. For hvem har vel ikke opplevd å lage deig, men når deigen er ferdig hevet har en begynt å gjøre noe som en ikke har lyst til å avbryte; men bollene må jo trilles ut....:-)

9 dl melk

200 gr. melis

150 gr. smør

2 pk. gjær

2 egg

1 1/2 kg hvetemel

Melk, melis og smør gis et oppkok og avkjøles. Bland sammen alt det andre med melkeblandingen. Trill ut bollene (deigen skal IKKE heves først) og legg dem på brett. Dekk bollene med plastfolie og la dem heve på brettet i ca 2 timer.

Stekes ved 250 grader i ca 10 min.

Husker ikke helt hvor mange boller det blir utav dette, men du kan jo doble oppskriften. Et veldig godt tips på opptining av boller som jeg fikk av min mor er å legge frosne boller på ett brett i stekeovnen, sette ovnen på 150 grader. Når ovnen er 150 grader er bollene ferdig tinte og akkurat som nylaget!!!!

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for oppskriften Paprika! :blunke:

Men bollene blir vel ikke veldig søte?

Jeg tenker da på melisen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...