Gå til innhold

Grytepudding


Annie

Anbefalte innlegg

Min eks-svigermor lager noe som heter grytepudding. Minner kanskje litt om kålruletter, men det er en slags kjøttpudding som blir kokt i kål.

Hun er dessverre VELDIG hemmelighetsfull når det gjelder den forb... oppskriften, så jeg håper noen her kan hjelpe meg.

Kan jo nevne at hun er vestlending, mulig det er noe hun har derfra...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det høres ut som kålpuddingen vi lagde på skolekjøkkenet for snart 20 år siden!

400 g kjøttdeig

1 ts salt

1 ss potetmel

2 ss strøbrød/griljermel

ca. 3 dl melk

1/4 ts pepper

1 krm ingefær

1 krm muskat

1/2 finhakket løk

3/4 kg hvitkål

1 dl buljong

2 ss margarin

Rør kjøttdeigen med salt, potetmel og strøbrød. Spe med melk. Tilsett krydder og løk.

Snitt kålen i grove strimler og kok den noen min. i vann. Slå av kokevannet og legg kålen over i en ildfast form. Slå over buljong.

Legg kjøttdeigen over kålen og legg margarinklatter på toppen.

Stekes midt i ovnen på 180 gr. i 40 min.

Og jeg er vestlending.... :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...