AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #1 Skrevet 9. august 2020 Hvordan lager havregrynsgrøt i microen? Prøvde med 1 dl havregryn,2 dl melk i 3 minutter men da flyter jo bare havregrynen i melk. Vil jo ha den tjukk som en vanlig havregrøt Anonymkode: 060f6...a6f
stan Skrevet 9. august 2020 #2 Skrevet 9. august 2020 Jeg pleier å lage med 2 deler gryn og tre deler væske. Litt salt eller sukker, må til for å få grynene til å svelle, osmosisk trykk. Men det er jo bare å lage den tykkere. Blir den for tykk, så bare ha i litt mer væske og rør godt og et halvt minutt ekstra i micro'n. Jeg liker å røre i en skje med syltetøy før jeg varmer på. Det går også fint med honning eller nugatti.
AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #3 Skrevet 9. august 2020 Jeg bruker halvparten melk og halvparten vann, og litt salt. Bare melk blir nærmest suppe. Anonymkode: a920f...2e5
AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #4 Skrevet 9. august 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Jeg bruker halvparten melk og halvparten vann, og litt salt. Bare melk blir nærmest suppe. Anonymkode: a920f...2e5 Ja var sånn min ble. Hvor lenge har du den i microen? Da skal jeg prøve det imorgen. Anonymkode: 060f6...a6f
AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #5 Skrevet 9. august 2020 Jeg tar havregrøt og vann også setter jeg det inn til det blir god konsistens, også rører jeg inn litt melk og putter den inn litt til. Anonymkode: b2ea6...e85
AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #6 Skrevet 9. august 2020 Jeg gjør som du skriver bare at jeg bruker vann. Har mikroen på høyeste watt(?). Anonymkode: 53993...12d
AnonymBruker Skrevet 9. august 2020 #7 Skrevet 9. august 2020 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg gjør som du skriver bare at jeg bruker vann. Har mikroen på høyeste watt(?). Anonymkode: 53993...12d Det hadde jeg også men den det ble suppe. Får prøve med vann istedet Anonymkode: 060f6...a6f
Gjest WhisperingWind Skrevet 10. august 2020 #8 Skrevet 10. august 2020 Tar 4 minutter, rører/tilsetter mer væske og 4 min til. Blir tykk og god.
Gjest Lasox Skrevet 10. august 2020 #9 Skrevet 10. august 2020 I mikrobølgeovnen? Fysj! Bedre å ta det oppi kjele.
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #10 Skrevet 10. august 2020 1 time siden, Lasox skrev: I mikrobølgeovnen? Fysj! Bedre å ta det oppi kjele. Det blir jo best i kjele som med alt annet i mikroen, men jeg regner med TS gjør det for convenience så de slipper å vaske opp en kjele for hver morgen det lages havregrøt. Da blir bare den skålen skitten som man likevel skal spise fra. Mikro er for convenience, ikke for et bra resultat 😊 Anonymkode: 4e7ad...7c8 2
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #11 Skrevet 10. august 2020 Står på pakken hvordan lage i microen. Er den for flytende setter du på en gang til. Anonymkode: 2b8dd...e6e
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #12 Skrevet 10. august 2020 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Det blir jo best i kjele som med alt annet i mikroen, men jeg regner med TS gjør det for convenience så de slipper å vaske opp en kjele for hver morgen det lages havregrøt. Da blir bare den skålen skitten som man likevel skal spise fra. Mikro er for convenience, ikke for et bra resultat 😊 Anonymkode: 4e7ad...7c8 «Convenience»? Hvorfor kan man ikke bare skrive på norsk? Anonymkode: 35919...880 2
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #13 Skrevet 10. august 2020 Til 1 dl havregryn ville jeg brukt 1,5dl melk. Lager selv av 35gr gryn og 1dl melk, 1 min og 45 sek i min mikro, og den er perfekt 😊 Anonymkode: 24387...d3b
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #14 Skrevet 10. august 2020 24 minutter siden, AnonymBruker skrev: «Convenience»? Hvorfor kan man ikke bare skrive på norsk? Anonymkode: 35919...880 Fordi vi ikke har et passende og like konkret ord på norsk som får frem det poenget. Dette er ikke språkforumet forresten. Anonymkode: 4e7ad...7c8
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #15 Skrevet 10. august 2020 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fordi vi ikke har et passende og like konkret ord på norsk som får frem det poenget. Dette er ikke språkforumet forresten. Anonymkode: 4e7ad...7c8 Og det er nøyaktig slik språket utvikler seg, ved at man tar inn lånord som fungerer bedre i bruk enn de man har fra før. Evolusjon. Anonymkode: b3fdc...3fb
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #16 Skrevet 10. august 2020 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fordi vi ikke har et passende og like konkret ord på norsk som får frem det poenget. Dette er ikke språkforumet forresten. Anonymkode: 4e7ad...7c8 Man kan skrive at Mikro kan brukes for lettvinthetens skyld. Det er ikke verre en det. Helt greit å bruke låneord fra engelsk, men noen ganger høres det bare helt koko ut 😂 Anonymkode: 35919...880 3
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #17 Skrevet 10. august 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fordi vi ikke har et passende og like konkret ord på norsk som får frem det poenget. Dette er ikke språkforumet forresten. Anonymkode: 4e7ad...7c8 Vi har jo det. Beleilig. Anonymkode: ba2e8...e8b 3
AnonymBruker Skrevet 10. august 2020 #18 Skrevet 10. august 2020 7 timer siden, Lasox skrev: I mikrobølgeovnen? Fysj! Bedre å ta det oppi kjele. Min grøt blir alltid som lim når jeg lager den i kjele 😮 Verken jeg eller sønnen min vil spise den 😂 Anonymkode: 060f6...a6f
stan Skrevet 10. august 2020 #19 Skrevet 10. august 2020 Bruk 2 deler gryn, 3 deler væske. Litt salt må til for å få grynene til å svelle. Osmose. I micro'n. Rør rundt. Litt til i micro'n. Det som er utfordringen med micro'n er at det går for fort. Grynene trenger litt tid til å svelle.
Gjest Lasox Skrevet 10. august 2020 #20 Skrevet 10. august 2020 52 minutter siden, AnonymBruker skrev: Min grøt blir alltid som lim når jeg lager den i kjele 😮 Verken jeg eller sønnen min vil spise den 😂 Anonymkode: 060f6...a6f 😂😂 Aldri skjedd her! 😂😂
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå