AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #1 Skrevet 4. august 2020 Utenom blåskjell, hvilke skjell er gode, ikke altfor vanskelig å tilberede og ikke fulle av miljøgifter/andre toksiner? Jeg liker østers, men spiser ikke det så ofte, dessuten dyrt. Kamskjell liker jeg, men må ha det aller ferskeste. Hva med hjerteskjell? Vil gjerne ha noe som kam varmes opp i skjellene sine i en pastasaus eller noe Anonymkode: f6afc...346
AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #2 Skrevet 4. august 2020 Skjell lever av mikroorganismene i havet, så hvor mye toksiner de inneholder, beror mest på hvor rent havet er der de er sanket (og algeoppblomstring osv). Har du tilgang på hjerteskjell, så prøv dem! Det er ikke handelsvare i Norge, så vidt jeg vet, så du må sanke dem selv. De er gode. Anonymkode: 43e99...e64
AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #3 Skrevet 4. august 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Skjell lever av mikroorganismene i havet, så hvor mye toksiner de inneholder, beror mest på hvor rent havet er der de er sanket (og algeoppblomstring osv). Har du tilgang på hjerteskjell, så prøv dem! Det er ikke handelsvare i Norge, så vidt jeg vet, så du må sanke dem selv. De er gode. Anonymkode: 43e99...e64 Takk! Har ikke sett hjerteskjell mange ganger, men så de i fiskedisken i en matbutikk for litt siden. Syntes det virket spennende.. Anonymkode: f6afc...346
AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #4 Skrevet 4. august 2020 Portugiserne er skikkelig gode på skjell. Finn en portugisisk oppskrift på ett eller annet "vongole", og prøv den. Anonymkode: 43e99...e64
AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #5 Skrevet 4. august 2020 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Skjell lever av mikroorganismene i havet, så hvor mye toksiner de inneholder, beror mest på hvor rent havet er der de er sanket (og algeoppblomstring osv). Har du tilgang på hjerteskjell, så prøv dem! Det er ikke handelsvare i Norge, så vidt jeg vet, så du må sanke dem selv. De er gode. Anonymkode: 43e99...e64 Joda, de er til salgs jevnlig der jeg handler fisk. Men selv synes jeg blåskjell er mye bedre, både i smak og konsistens. Anonymkode: 8754a...195
AnonymBruker Skrevet 4. august 2020 #6 Skrevet 4. august 2020 Det er flust av Stillehavsøsters i fjorden om dsgen Anonymkode: b50ba...37a 1
Hellasinmyheart Skrevet 4. august 2020 #7 Skrevet 4. august 2020 Elsker hjerteskjell og vongoleskjell. Fås kjøpt hos fiskehandlere og hos Meny der jeg bor, men kan bestilles i fiskedisken også. Det er dyrt, men verdt prisen. Blåskjell er ok, men kan ikke sammenlignes med hjerteskjell. Det beste jeg vet av mat er pasta med hjerteskjell, med hvitvin, hvitløk, hjerteskjell og masse bladpersille. Anbefales på det varmeste😍
AnonymBruker Skrevet 7. august 2020 #8 Skrevet 7. august 2020 Jeg har helt glemt å svare her. Tusen takk for alle tips skal sjekke ut portugisiske retter og pastaretten med hjerteskjell nam! Anonymkode: f6afc...346
AnonymBruker Skrevet 8. august 2020 #9 Skrevet 8. august 2020 Tacoskjell er de beste. Anonymkode: 4ae57...b24
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå