SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 #1 Skrevet 30. juli 2020 Til hjelp og for råd til de som vil invitere på lunsj i en hektisk hverdag! Scones : mel og salt pluss bakepulver som blandes. Ha i en klump med melange eller smør og løs det opp i deigen Ha i revet ost. Så melk til deigen er fastere, men den skal være litt løs. Da blir sconsene best. Rull de ril runde, litt store emner, og så skjærer du den i fire uten at kniven går helt igjennom. Delene skal brytes løs når de er ferdige. Det er også godt med paprikapulver i. Smaker supergodt med spekeskinke! Nudelsuppe: kok biter av kål. Så koker du noen pakker med nudler. Ha i krydder du vil, skjær opp skinke eller hva du vil( pølser el) og ha oppi sammen med kålbitene. Serveres gjerne med scones Enkel salat : kinakål, tomater, oliven, saltet agurk og fetaost. Kyllingbiter eller kjøttboller( eller tunfisk) Serveres med loff eller hva du ønsker. Flere forslag? Ps. Scones kan helt fint fryses
Chuck Skrevet 30. juli 2020 #2 Skrevet 30. juli 2020 Jeg føler ikke at man trenger å lage så mye mat om man inviterer til lunsj. Det viktigste er å anrette maten og skape en koselig stemning. Nystekte rundstykker, pålegg på fat og diverse garnityr. Juice, kaffe og melk. Da er det meste gjort. 4
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #3 Skrevet 30. juli 2020 1 minutt siden, Chuck skrev: Jeg føler ikke at man trenger å lage så mye mat om man inviterer til lunsj. Det viktigste er å anrette maten og skape en koselig stemning. Nystekte rundstykker, pålegg på fat og diverse garnityr. Juice, kaffe og melk. Da er det meste gjort. Nei. Poenget her var mat det tar toppen noen minutter å lage 🙂 bortsett fra ferske scones. Tar toppen en halvtime.
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #4 Skrevet 30. juli 2020 Brødskiver, Gilde skinkepålegg, gulost og butikkjøpt syltetøy. Anonymkode: 968e7...a5c 19
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #5 Skrevet 30. juli 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Brødskiver, Gilde skinkepålegg, gulost og butikkjøpt syltetøy. Anonymkode: 968e7...a5c Har du ikke andre forslag?
Chuck Skrevet 30. juli 2020 #6 Skrevet 30. juli 2020 Akkurat nå, SoWhat? skrev: Nei. Poenget her var mat det tar toppen noen minutter å lage 🙂 bortsett fra ferske scones. Tar toppen en halvtime. Eggerøre er en gjenganger til både frokost og formiddagsmat. Jeg er også fan av speilegg og bacon, men da blir det lite rom for annen mat. 1
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #7 Skrevet 30. juli 2020 5 minutter siden, Chuck skrev: Jeg føler ikke at man trenger å lage så mye mat om man inviterer til lunsj. Det viktigste er å anrette maten og skape en koselig stemning. Nystekte rundstykker, pålegg på fat og diverse garnityr. Juice, kaffe og melk. Da er det meste gjort. Forslaget her er ok altså! 2
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #8 Skrevet 30. juli 2020 12 minutter siden, AnonymBruker skrev: Brødskiver, Gilde skinkepålegg, gulost og butikkjøpt syltetøy. Anonymkode: 968e7...a5c Anonymkode: cab9b...a90 6
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #9 Skrevet 30. juli 2020 Linsegryte Eggerøre med gressløk og varme rundstykker Ostesmørbrød Pai med spinat og fetaost Fruktsalat Karbonadesmørbrød med løk Fylte horn Grove grønnsaksmuffins Anonymkode: 59bb2...76e 2
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #10 Skrevet 30. juli 2020 Rundstykker. Karbonader med stekt løk,rekesalat fra ferskvaren på Spar/Meny. Tomat,agurk og spekeskinke.En god juice. Trenger ikke å være mer. Anonymkode: f1f65...71d 2
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #11 Skrevet 30. juli 2020 Karbonader på lett ristede brød og masse løk NAM! Og fylte horn går det an å fryse. Bra dere kommer med forslag. Det skal ikke mye til å lage god lunsj. Flere?
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #12 Skrevet 30. juli 2020 Eggerøre m/gressløk Karbonader m/stekt løk + ellers noe "normalt" pålegg på et lite fat + godt brød Te / kaffe / appelsinjuice Anonymkode: 4d246...1a2 3
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #13 Skrevet 30. juli 2020 Pai (f.eks. med brokkoli, feta og paprika) og en salat. Suppe (f.eks.linsesuppe, tomatsuppe, suppe av frosne grønne erter er superkjappe supper) eller en gryterett (f.eks. med aubergine, tomat & kikerter) og godt brød (focaccia, eller surdeigsbrød). Setter gjerne fram litt til brødet også, f.eks. hummus, noen oster, rørossmør... Anonymkode: a8694...e65 1
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #14 Skrevet 30. juli 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Pai (f.eks. med brokkoli, feta og paprika) og en salat. Suppe (f.eks.linsesuppe, tomatsuppe, suppe av frosne grønne erter er superkjappe supper) eller en gryterett (f.eks. med aubergine, tomat & kikerter) og godt brød (focaccia, eller surdeigsbrød). Setter gjerne fram litt til brødet også, f.eks. hummus, noen oster, rørossmør... Anonymkode: a8694...e65 Supper er veldig godt til lunsj syns jeg, og jeg spiser som regel scones til. Veldig godt
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #15 Skrevet 30. juli 2020 Jeg tenkte å også nevne bagetter hvor en tar ut litt av innmaten og legger oppi skinke, eller stekt kjøttdeig( kanskje rester fra dagen før?), krydder eller urter som passer, og så legge på ost. Gratuleres i ovnen ca fem, ti minutter.
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #16 Skrevet 30. juli 2020 Oppsummerer en del av mine gjengangere for helgelunsj, det meste er enkelt og raskt, men også noen som krever litt mer før jeg blir "tatt" på det: - Sashimisalat med salmalaks, avocado, mango, vårløk, og ponzusaus - Moules Frites. Helt enkelt med blåskjell+charlottløk+hvitvin+gressløk, og butikkjøpt chips og majones. (eller lage selv - krever mer) - Supper. Søtpotetsuppe, fransk løksuppe, potet-og purreløkssuppe, tomatsuppe med egg og krutonger. Gjerne med et godt surdeigsbrød og ekte smør. Bisque eller fiskesuppe om man har tiden. - Pai med grønn salat. Trines spinat- og fetapai er en favoritt. - Asparges og røkelaks med hollandaise saus (gjøres enkelt, eller mer komplekst, avhengig av om du lager sausen selv) - fritatta i alle mulige varianter. Bruker ofte det jeg har av restepoteter og -grønnsaker. - billinis med diverse toppinger - toast skagen med hjemmelaget skagensalat og kaviar. - deviled egg, laks, noe grønt, godt brød - shakshuka Anonymkode: 8c458...378 3
exictence Skrevet 30. juli 2020 #17 Skrevet 30. juli 2020 Påsmurte skiver på et fat. Eller en quinoasalat. 2
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #18 Skrevet 30. juli 2020 3 timer siden, SoWhat? skrev: Til hjelp og for råd til de som vil invitere på lunsj i en hektisk hverdag! Scones : mel og salt pluss bakepulver som blandes. Ha i en klump med melange eller smør og løs det opp i deigen Ha i revet ost. Så melk til deigen er fastere, men den skal være litt løs. Da blir sconsene best. Rull de ril runde, litt store emner, og så skjærer du den i fire uten at kniven går helt igjennom. Delene skal brytes løs når de er ferdige. Det er også godt med paprikapulver i. Smaker supergodt med spekeskinke! Nudelsuppe: kok biter av kål. Så koker du noen pakker med nudler. Ha i krydder du vil, skjær opp skinke eller hva du vil( pølser el) og ha oppi sammen med kålbitene. Serveres gjerne med scones Enkel salat : kinakål, tomater, oliven, saltet agurk og fetaost. Kyllingbiter eller kjøttboller( eller tunfisk) Serveres med loff eller hva du ønsker. Flere forslag? Ps. Scones kan helt fint fryses Jeg fikk beskjed i den andre tråden om å "gå i meg selv" i stedet for å poste mer av denslags, så... nei. Anonymkode: dd3b2...6b3
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #19 Skrevet 30. juli 2020 Ferske reker, sitron, loff og majones. Rekene koster jo litt, men jobben er jo omtrent gjort når man er ferdighandlet. Anonymkode: 6db4d...b6e 1
SoWhat? Skrevet 30. juli 2020 Forfatter #20 Skrevet 30. juli 2020 13 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg fikk beskjed i den andre tråden om å "gå i meg selv" i stedet for å poste mer av denslags, så... nei. Anonymkode: dd3b2...6b3 ?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå