AnonymBruker Skrevet 29. juli 2020 #1 Skrevet 29. juli 2020 For et normalt menneske som ikke ønsker å bli en fanatiker innenfor hverken kosthold eller trening. Mvh Forvirret. Anonymkode: 769b2...7ca
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2020 #2 Skrevet 29. juli 2020 Spis hjemmelaget mat av rent kjøtt, fisk, grønnsaker, meieriprodukter, nøtter, egg, osv. Spis sukker, hvitt mel og annen stivelse bare i små mengder, og sjelden. Unngå kunstige søtningsmidler helt. Samme med industriprodukter som energibarer, kjeks, lettprodukter hvor råvarer er erstattet med stivelse og /eller vann + konsistensmidler. Drikk hovedsakelig vann (og svart kaffe/te). Anonymkode: 5f9db...812 9
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2020 #3 Skrevet 29. juli 2020 Tenk: "Ville oldemoren min hatt dette til middag?" (For utenlandsk mat; en italiensk oldemor, meksikansk oldemor, osv.) Anonymkode: 5f9db...812 6
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #4 Skrevet 30. juli 2020 Rene, naturlige råvarer, og mat som ikke gir høy blodsukkerstigning (les; karbohydrater). En gåtur noen ganger i uka, eller et par styrkeøkter. Anonymkode: a7c47...2e9 10
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #5 Skrevet 30. juli 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Rene, naturlige råvarer, og mat som ikke gir høy blodsukkerstigning (les; karbohydrater). En gåtur noen ganger i uka, eller et par styrkeøkter. Anonymkode: a7c47...2e9 Dette. Vil også legge til at den maten bør være næringsrik og gi oss all næringen vi trenger. Det betyr mye animalsk siden dette har høyere biotilgjengelighet og derfor gir oss mer vitaminer og mineraler. Vi tar opp mye mer av vitaminene og mineralene i animalsk enn i vegetabilsk, og uten antinæringen som finnes i planter, som altså binder seg til vitaminer og mineraler og gjør skade i menneskekroppen. Anonymkode: 488b3...1ae 7
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2020 #6 Skrevet 30. juli 2020 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Dette. Vil også legge til at den maten bør være næringsrik og gi oss all næringen vi trenger. Det betyr mye animalsk siden dette har høyere biotilgjengelighet og derfor gir oss mer vitaminer og mineraler. Vi tar opp mye mer av vitaminene og mineralene i animalsk enn i vegetabilsk, og uten antinæringen som finnes i planter, som altså binder seg til vitaminer og mineraler og gjør skade i menneskekroppen. Anonymkode: 488b3...1ae Ettersom Ts ikke har noe ønske om å bli fanatiker vil jeg anta at hun ikke bekymrer seg så veldig for " den livsfarlige antinæringen" som vi som spiser mye grønnsaker får i oss... 😄😏 Anonymkode: 54198...49c 10
addict Skrevet 30. juli 2020 #7 Skrevet 30. juli 2020 Et kosthold som du trives med, som gir deg den riktige næringen over tid og energien du trenger i hverdagen, som lar deg slappe av og nyte livet og som holder deg nogen lunde vektstabil (hvis vi går ut ifra at du er normalvektig) 😊 Hva som fungerer for deg må du nesten finne ut av 😊 2
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2020 #8 Skrevet 31. juli 2020 21 timer siden, AnonymBruker skrev: Ettersom Ts ikke har noe ønske om å bli fanatiker vil jeg anta at hun ikke bekymrer seg så veldig for " den livsfarlige antinæringen" som vi som spiser mye grønnsaker får i oss... 😄😏 Anonymkode: 54198...49c Hva er fanatisk med å spise "mye animalsk"? Anonymkode: f6836...071 1
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2020 #9 Skrevet 31. juli 2020 On 7/30/2020 at 8:56 AM, AnonymBruker said: Dette. Vil også legge til at den maten bør være næringsrik og gi oss all næringen vi trenger. Det betyr mye animalsk siden dette har høyere biotilgjengelighet og derfor gir oss mer vitaminer og mineraler. Vi tar opp mye mer av vitaminene og mineralene i animalsk enn i vegetabilsk, og uten antinæringen som finnes i planter, som altså binder seg til vitaminer og mineraler og gjør skade i menneskekroppen. Anonymkode: 488b3...1ae For noe tull. Man tar selvsagt opp mye næring fra grønt og korn. Halvparten av jernet nordmenn spiser kommer fra kornprodukter. Hadde det vært så mye antinæring i grønt hadde ikke mennesket overlevd. Mennesket er tilpasset å klare seg på den maten de får tak i. Anonymkode: dafee...1ed 3
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2020 #10 Skrevet 31. juli 2020 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: For noe tull. Man tar selvsagt opp mye næring fra grønt og korn. Halvparten av jernet nordmenn spiser kommer fra kornprodukter. Hadde det vært så mye antinæring i grønt hadde ikke mennesket overlevd. Mennesket er tilpasset å klare seg på den maten de får tak i. Anonymkode: dafee...1ed Mennesket har utviklet seg til å få næring hovedsaklig fra dyreriket. Planteriket har vi bare gått til når vi ikke har fått nok mat fra dyreriket. Her ser du hva som skjer når du spiser 120 gram østers alene, med 120 gram svarte bønner eller med 120 gram maistortilla. Antinæringen i de svarte bønnene og i maistortillaen hemmer opptaket av zinket som finnes i østersen. Ganske drastisk også. Og det er langt fra bare sink som antinæringen i planter hemmer opptaket av. Vi tar ikke opp alt av vitaminer og mineraler i en matvare. Høyere prosent fra dyreriket, og lavere prosent fra planteriket. Les litt om biotilgjengelighet. Anonymkode: f6836...071 1
addict Skrevet 31. juli 2020 #11 Skrevet 31. juli 2020 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Mennesket har utviklet seg til å få næring hovedsaklig fra dyreriket. Planteriket har vi bare gått til når vi ikke har fått nok mat fra dyreriket. Her ser du hva som skjer når du spiser 120 gram østers alene, med 120 gram svarte bønner eller med 120 gram maistortilla. Antinæringen i de svarte bønnene og i maistortillaen hemmer opptaket av zinket som finnes i østersen. Ganske drastisk også. Og det er langt fra bare sink som antinæringen i planter hemmer opptaket av. Vi tar ikke opp alt av vitaminer og mineraler i en matvare. Høyere prosent fra dyreriket, og lavere prosent fra planteriket. Les litt om biotilgjengelighet. Anonymkode: f6836...071 For sinkmangel i den vestlige verdenen er veldig utbredt da eller..? 3
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2020 #12 Skrevet 31. juli 2020 På 29.7.2020 den 19.58, AnonymBruker skrev: Tenk: "Ville oldemoren min hatt dette til middag?" (For utenlandsk mat; en italiensk oldemor, meksikansk oldemor, osv.) Anonymkode: 5f9db...812 Sånn det har blitt i dag så hadde olde- og besteforeldre sitt kosthold blitt sett på som "hysterisk" og "ortorektisk". For 50 + år siden så godteri noe man bare spiste noen få ganger i året. Bestemor fortalte at appelsin var luksus, og sjokolade fikk de bare en sjelden gang. Men vi prøver å kjører den der old school varianten: vi setter oss ned for å spise måltider laget av rene ingredienser 3 ganger til dagen. Da spiser vi oss mette, og så spiser vi ingenting utenom. Snacks er unødvendig. Vanskelig likevel når det blir servert mat overalt, hele døgnet... Anonymkode: a93e2...253 5
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #13 Skrevet 1. august 2020 16 timer siden, addict skrev: For sinkmangel i den vestlige verdenen er veldig utbredt da eller..? Jepp. Og det er som sagt ikke bare sink som hemmes av planter. I følge WHO er sink en av de vanligste manglene sammen med: jod (animalske kilder er de beste kildene) vitamin A (finnes kun i dyreriket, i planteriket finnes kun betakaroten som kan delvis konverteres til vitamin A i en frisk kropp som spiser nok med fett samtidig i måltidet. Så å knaske på en gulrot som mellommåltid gir deg ikke mye vitamin A) jern (animalske kilder er de beste kildene. Plantejern har lav biotilgjengelighet) De estimererer at ca 1/3 av verden har sink-mangel, og i de rikeste landene i Europa har 5% sink-mangel. Og i denne rapporten står det: "Millions of people throughout the world may have inadequate levels of zinc in the diet due to limited access to zinc-rich foods (animal products, oysters and shellfish) and the abundance of zinc inhibitors, such as phytates, common in plant-based diets" Anonymkode: f6836...071 1
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #14 Skrevet 1. august 2020 På 29.7.2020 den 19.38, AnonymBruker skrev: For et normalt menneske som ikke ønsker å bli en fanatiker innenfor hverken kosthold eller trening. Mvh Forvirret. Anonymkode: 769b2...7ca Det er typisk kvinneguiden at når du stiller et sånt spørsmål her så får du svar fra fanatikere med en gang😂 Enkelt og greit: følg anbefalingene om kostråd fra det offentlige. Basert på forskning og ikke masse overtro. https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostråd Merk at hverken kjøtt eller kunstig søtning er på noen fy-liste her 😅 Samme gjelder trening: https://helsenorge.no/trening-og-fysisk-aktivitet Anonymkode: ac059...ff9 1
addict Skrevet 1. august 2020 #15 Skrevet 1. august 2020 13 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jepp. Og det er som sagt ikke bare sink som hemmes av planter. I følge WHO er sink en av de vanligste manglene sammen med: jod (animalske kilder er de beste kildene) vitamin A (finnes kun i dyreriket, i planteriket finnes kun betakaroten som kan delvis konverteres til vitamin A i en frisk kropp som spiser nok med fett samtidig i måltidet. Så å knaske på en gulrot som mellommåltid gir deg ikke mye vitamin A) jern (animalske kilder er de beste kildene. Plantejern har lav biotilgjengelighet) De estimererer at ca 1/3 av verden har sink-mangel, og i de rikeste landene i Europa har 5% sink-mangel. Og i denne rapporten står det: "Millions of people throughout the world may have inadequate levels of zinc in the diet due to limited access to zinc-rich foods (animal products, oysters and shellfish) and the abundance of zinc inhibitors, such as phytates, common in plant-based diets" Anonymkode: f6836...071 Du må for all del leve i den troen om at det er grønnsakene som hemmer næringen i østersen din, men i det store bildet så er det ikke det å ikke spise grønnsaker som definerer et sunt kosthold 😊 3
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #16 Skrevet 1. august 2020 Jeg definerer mitt kosthold og livsstil som sunn. Spiser tre måltider om dagen, der grønnsaker/frø/egg/fisk er kjernen, og spiser meg passe mett. Planlegger uka, så vet hva frokost, lunsj og middag er, og kjøper inn til det. Jeg er ikke redd for litt rødt kjøtt her og der. Men spiser definitivt mest grønnsaker til hvert måltid, spiser en god del egg og fisk. Drikker i hovedsak vann og kaffe. Trener 5-6 ganger i uka. Kan være alt fra en rusletur, styrke, til en joggetur, til intervalløping i trapper eller på bane, men svetter skikkelig 2-4 ganger i uka. Gjør rett og slett det jeg føler for. Ideelt sett skulle jeg trent styrke i dag (har ikke fått inn en styrkeøkt denne uka), men været er nydelig, så da blir det en langtur i skogen i stedet. Og føler jeg for en lat søndag, så blir det slik. Er samtidig ikke redd for å ta et glass hvitvin i sola, rødvin til middag, spise pizza eller taco, McDonalds på roadtrip, et kakestykke i en bursdag, med mer. Anonymkode: 09a15...25e 8
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #17 Skrevet 1. august 2020 20 timer siden, AnonymBruker skrev: For noe tull. Man tar selvsagt opp mye næring fra grønt og korn. Halvparten av jernet nordmenn spiser kommer fra kornprodukter. Hadde det vært så mye antinæring i grønt hadde ikke mennesket overlevd. Mennesket er tilpasset å klare seg på den maten de får tak i. Anonymkode: dafee...1ed Halvparten av jernet nordmenn SPISER kommer fra korn ja. Hvor mye man faktisk ABSORBERER og NYTTEGJØR av det jernet er en helt annen historie. Anonymkode: 566b8...f1c 2
Ardito Skrevet 1. august 2020 #18 Skrevet 1. august 2020 Aktivitet er viktig. Tror FHI sier 150min i uken med høy puls, hva du gjør er opp til deg, men finn noe du liker.
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #19 Skrevet 1. august 2020 Hallo! Ts her. Takk for mange forskjellige svar! Ser noen nevner "hva oldemor ville spist". Kan dere fortelle mer om hva som var vanlig kosthold fra den tiden? Hva ble spist til frokost, middag og kvelds? Hva med drikke? Var det forskjell på mat hos den vanlige nordmann og de med mer penger? Anonymkode: 769b2...7ca
AnonymBruker Skrevet 1. august 2020 #20 Skrevet 1. august 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hallo! Ts her. Takk for mange forskjellige svar! Ser noen nevner "hva oldemor ville spist". Kan dere fortelle mer om hva som var vanlig kosthold fra den tiden? Hva ble spist til frokost, middag og kvelds? Hva med drikke? Var det forskjell på mat hos den vanlige nordmann og de med mer penger? Anonymkode: 769b2...7ca Veldig sparsomt med kjøtt, ofte kun på søndager. Øvrige dager kunne det være små kjøttstykker, f.eks i lapskaus, et suppebein som koktes i stykker i suppa eller fisk. Mye poteter og grønnsaker, veldig mye kål. Frokost og lunsj ganske likt som i dag, men mindre kjøttpålegg og mer ost. Havregrøt og egg. Folk tok jo mere vare på råvarene tidligere og utnyttet alt som fantes på det som ble slakta, lever og hjerte osv. Anonymkode: 22cf5...ac9
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå