Gå til innhold

Kalorier i en spagetti bolgonese på Egon?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvor mye kcal vil dere anslå er i en spaghetti bolgonese fra egon?

takk!

Anonymkode: 67c0c...add

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hvor mye kcal vil dere anslå er i en spaghetti bolgonese fra egon?

takk!

Anonymkode: 67c0c...add

Hvor langt er et tau? 

Anonymkode: b3ea7...42d

AnonymBruker
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Hvor langt er et tau? 

Anonymkode: b3ea7...42d

Dustete svar!

 

Jeg vet ikke antall kalorier, ts, men spagetti er noe man bør holde seg unna hvis man har god grunn til å slanke seg. Er du normalvektig, og ikke sykelig overvektig, så er det helt ok med spagetti. 

Anonymkode: 8ebd1...ff7

AnonymBruker
Skrevet

Det kommer an på hvor stor porsjonen er, og hvor mye fett det er i sausen.

Anonymkode: 158fb...d5f

Skrevet (endret)

Vanskelig å si eksakt, men man kan jo anta noe lignende:

100 g pasta = ca 350 kcal

150 g kjøttdeig = ca 360 kcal

tomatsaus med div grønnsaker og sikkert litt tilsatt sukker = 150 kcal

50 g olje til steking og dryss (det er mye, men man kan forvente slikt på restaurant) = ca 450 kcal

Ev. parmesan = 50 kcal

Da er vi i sum oppe i 1350. Det er virkelig max - jeg vil tro det ikke er fullt så mye. Vi kan si 900-1300 kcal et sted.

 

 

Endret av Pierre Gynt
  • Liker 3
Skrevet
3 hours ago, Pierre Gynt said:

Vanskelig å si eksakt, men man kan jo anta noe lignende:

100 g pasta = ca 350 kcal

150 g kjøttdeig = ca 360 kcal

tomatsaus med div grønnsaker og sikkert litt tilsatt sukker = 150 kcal

50 g olje til steking og dryss (det er mye, men man kan forvente slikt på restaurant) = ca 450 kcal

Ev. parmesan = 50 kcal

Da er vi i sum oppe i 1350. Det er virkelig max - jeg vil tro det ikke er fullt så mye. Vi kan si 900-1300 kcal et sted.

 

 

Det høres veldig mye ut. Vi lager dette fra bunn hjemme og har regnet på alt, en vanlig porsjon da pleier ligge på rundt 500, maks. Min porsjon pleier havne på 300 men jeg er heller ikke storfan av middag og mye mat på en gang. 

Skrevet
22 minutter siden, Tirius skrev:

Det høres veldig mye ut. Vi lager dette fra bunn hjemme og har regnet på alt, en vanlig porsjon da pleier ligge på rundt 500, maks. Min porsjon pleier havne på 300 men jeg er heller ikke storfan av middag og mye mat på en gang. 

Jepp, enig i at det er mye. Det er sannsynlig at porsjonen f.eks. er 75 g pasta og 100 g kjøttdeig f.eks. Så porsjonen jeg har skrevet over, er nok større enn man får på restaurant. Men jeg spiser ikke på egon, så jeg kjenner ikke porsjonstørrelsene der.

Det som drar vesentlig opp, er uansett oljen. Vanskelig å vite eksakt hvor mye de bruker, men det er ikke usannsynlig at Egon bruker 50 gram på hele porsjonen, og det utgjør alene mer enn den lille porsjonen du spiser til middag. På restaurant har man andre måter å forberede maten på. F.eks. er det vanlig at man lager en basissaus i store kvanta - f.eks steker man løk, gulrot og selleri i store mengder olje først, og så tilsetter tomater og det andre. Når man så lager bolognese av dette, så kan steker man kjøttdeigen i egen olje, og så tilsetter man basissausen, så det akkumulerer til ganske store mengder etter hvert. I tillegg er det vanlig å drysse på litt olivenolje før servering. 50 gram olje er faktisk ikke så mye. Det er bittelitt over en halv dl.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...