Gå til innhold

Hvor skal jeg tilbringe julen?


tuji

Anbefalte innlegg

Dette er første året jeg må ta stilling til dette, men hos oss har det ordna seg temmelig bra. Familien til sambissen har ingen spesielle tradisjoner rundt jul de, bortsett fra måltidene som er en del mer julete enn de ellers er. Jeg er vant til gode gamle juletradisjoner og velger derfor å dra hjem til jul. Dette innebærer at jeg må feire jula uten samboeren, men ingen av oss har noen store problemer med det. Jeg tror i grunnen bare vi har godt av å være litt fra hverandre jeg :)

Men den dagen det kommer unger inn i bildet vet jeg rett og slett ikke. De skal hvertfall ikke tvile på at jul er jul ;)

Men det tar vi når den tid kommer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har hørt om masse forskjellige løsninger på dette....

Samboeren og jeg følte det naturlig å feire sammen etter vi ble samboere. Så da starta vi med å feire annethvert år hos mine og hans. Dvs. Det ble først hos pappa, så hos svigers, så hos mamma, og i år igjen hos svigers.

På nyttårsaften gjør vi det likedan. Altså i år skal vi altså til pappa nyttårsaften siden vi er hos svigers julaften. Ellers i jula er vi halvparten hos mine slektninger og halvparten hos hans. For oss begge så har hans familie blitt min på en måte, og min blitt hans. Derfor ville det føles unaturlig for oss å feire hver for oss. Den dagen vi har barn kommer vi til å feire hjemme hos oss selv og heller invitere mennesker til oss. Det er litt for tungvindt i dag, siden vi bor nesten 5 timer med bil fra våre familier, og vi er de eneste fra slektene våre som er i området her. Da er det mest praktisk at vi kommer dit så lenge vi er uten barn.

Ei venninne av meg har bodd sammen med typen i 5år, og vært sammen med han i 6. De feirer fortsatt julen hver for seg, og for dem føles det unaturlig å feire sammen.

Et annet par jeg kjenner er gift og har to barn, men de har aldri feiret sammen. De reiser hver for seg i jula og bytter på annethvert år med hvem av barna de har med hvor... (Dette føler jeg er virkelig weird, men hver sin lyst - tror dette har med gamle og skrøpelige foreldre å gjøre,da)

Andre igjen feirer alltid hos seg og ber andre til seg.

Og så har vi dem som ikke feirer med familien i det hele tatt, men kun med vennepar...

Jeg tror dette er en sak som hver enkelt må ta stilling til hva de vil, og kanskje må man inngå noen kompromisser for at begge i forholdet skal bli mest mulig fornøyd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir litt irritert av kommentarer om at jeg "ikke klarer å være uten mor" i julen. Det er ikke bare for min egen del jeg gjerne ville vært hjemme denne julen. Jeg tenker også på foreldrene mine som kanskje blir alene på julaften, hadde det ikke vært for det, ville jeg vært fornøyd med å reise til dem i romjulen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos oss er julaften ganske stressende egentlig....

Vi er gift men har ingen felles barn, bare "mine barn og dine barn". Sist jul var det vår tur til å ha ungene i julen, så da gjorde vi det slik :

1. Julefrokost hos Svigers

2. Julegrøt-lunsj hos mine foreldre

3. Julemiddag for kun oss og ungene hjemme hos oss

4. Julegaveåpning hos oss hvor vi inviterte Svigers, mine foreldre + min bror.

På denne måten fikk vi et julemåltid hos alle parter. På denne måten ble alle fornøyde, alle kunne slappe av etter middag uten å ha gjester å ta hensyn til og best av alt : ungene får ta del i 3 ulike familiers juletradisjoner på en dag.

Denne julen har vi ingen unger så da blir det nok til at vi besøker mine foreldre på dagen og at vi blir hos Svigers på kvelden. De bor i gangavstand, så man kan kose seg med juleøl osv. uten å diskutere om hvem kjører?

Kunne aldri tenke meg å være foruten min mann på julaften! Offrer mye heller mammas ribbe og pinnekjøtt!!!!! Forresten laget jeg minst like godt pinnekjøtt selv, på Lars Barmen vis. ( Grillet, med mandelpotetpuré )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Chica-ikke innlogget

I fjor var første julen jeg feiret sammen med kjæresten min. Da var vi hos mine foreldre, mens i år skal vi til hans foreldre. Det skal nok gå bra, men tror kanskje det er verre for foreldrene mine, da jeg er enebarn og det blir deres første jul alene på 22 år... Kommer nok til å savne de masse jeg og... Må vel stikke innom de på kvelden på vei hjem fra svigers...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det jeg tenker også, at det blir trist for foreldrene mine! For meg er det heller ikke bare bare å stikke innom, det ville i så fall blitt en tidkrevende affære, ca. 8 timer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Gjest lilletroll

Jeg har flyttet til hans hjemsted og bor derfor LANGT unna min familie. Helt fra første året vi bodde sammen har vi hatt annenhver jul. Første jula var vi med hans, men reiste opp i romjula. Neste var min familie hos oss, og i fjor var vi med hans familie, men reiste opp i romjula. I år er det "min tur" igjen, og JEG GLEDER MEG:) Selvfølgelig skal jeg være ærlig og si at jeg foretrekker å være med min familie, men jeg ville ALDRI tatt vekk fra mannen min det å være med egen familie, så vi tar annenhver og er enige om det. Ideelt ville vi vært sammen hele gjengen, men mannen min har noen i familien som ikke ønsker det, så da blir det annenhver så lenge.....Jeg kunne ALDRI tenke meg å være NOE ANNET sted enn SAMMEN med mannen min i jula!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Nå blir det visst en tur på besøk til familien likevel, men det ble ikke sånn som vi hadde tenkt. Morfaren min døde nemlig i går, og skal begraves lørdag. Hadde lyst til å møte familien i jula, men ikke sånn som dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det burde være opp til hver enkelt hvor man vil feire julen. Etter min mening er det helt ok å feire hver for seg selvom man er gift.

Nelle :briller:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan dere ikke feire juleaften hos hans familie og så dra til familien din 1juledag? Sånn har vi gjordt det for vi feirer annenhvert år med min og hans side. I år det stor samlig hos min side.

Jula kan være litt vanskelig ja, det er ikke alltid så lett og forandre på gode tradisjoner, men samliv er jo ikke bare lett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest positiv tanke

Må si det forundrer meg litt at voksne jenter kan være så mammmadalter. Istedenfor å bruke energi på å furte over at det ikke er mammas tur i år så ville jeg heller prøve å psyke meg opp med litt positive tanker. Du får tilbringe julen med mennesker som er glad i deg (og som jeg håper du også er glad i) og du gledet partneren din med å feire jul slik han er vant til. Det er ikke sikkert han har så forferdelig lyst til¨å feire julen hos sine svigerforledre heller, men han gjør det kanskje for din skyld?? Gled deg over det du har, ikke tenk på alt du ikke har (det kommer jo en jul til neste år også).

Vi har skilte foreldre begge to, og hver har ny partner. Det kan fort bli litt forviklinger av sånt siden hvert foreldrepar ikke er på talefot. Julaftnene så langt har blitt feiret på runde hos hvert enkelt par, men det blir jo lenge mellom hver på den måten. I år innføre vi derfor en ny tradisjon; vi skal ha julen hos oss. Hver år vil vi invitere to av foreldre/steforeldre-parene til oss, det skal bli spennende å se hvordan det vil gå. For oss skal det i alle fall bli deilig å slippe å føle oss dratt mellom fire par som gjerne vil ha besøk alle sammen hvert år. Jeg gleder meg faktisk til å begynne å lage mine egne juletradisjoner. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om du leste mitt siste innlegg, men ditt svar var ikke akkurat det jeg trengte nå, "posistive tanker".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...