AnonymBruker Skrevet 24. juli 2020 #1 Skrevet 24. juli 2020 Bruker flytende smør med nesten 700 kcal pr 100 ml. Hva er er et sunnere alternativ ? Anonymkode: 1156b...e3c
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2020 #2 Skrevet 24. juli 2020 Jeg bruker sjeldent noe som helst. Det er som regel fett i det som skal stekes. Anonymkode: 5bb75...8a7
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2020 #3 Skrevet 24. juli 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg bruker sjeldent noe som helst. Det er som regel fett i det som skal stekes. Anonymkode: 5bb75...8a7 Sliter med at egg fester seg og blommen blir “ødelagt” i teflonpannen hvis jeg ikke bruker noe. Anonymkode: 1156b...e3c
Pawn Hearts Skrevet 24. juli 2020 #4 Skrevet 24. juli 2020 (endret) Rapsolje regnes som sunt og tåler sterkere varme enn olivenolje (som også er sunt). Endret 24. juli 2020 av Pawn Hearts 2
SoWhat? Skrevet 24. juli 2020 #5 Skrevet 24. juli 2020 Jeg bruker rapsolje. Det hender jeg tilsetter litt smør helt på slutten av steketiden, som når jeg steker grønnsaker. Man trenger ikke mye olje
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2020 #6 Skrevet 24. juli 2020 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sliter med at egg fester seg og blommen blir “ødelagt” i teflonpannen hvis jeg ikke bruker noe. Anonymkode: 1156b...e3c Du kan legge de på rist, evt tørkepapir etter steking. Anonymkode: 5bb75...8a7 1
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2020 #7 Skrevet 24. juli 2020 Teflonpanne gjør at jeg ikke trenger fett. Av og til kan man også putte oppi litt vann. Anonymkode: fec23...dd6
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #8 Skrevet 26. juli 2020 Jeg bruker litt olivenolje eller smør når jeg steker fisk og egg. Når jeg steker grønnsaker bruker jeg vann. Anonymkode: 24cf9...2f7
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #9 Skrevet 26. juli 2020 På 24.7.2020 den 12.20, AnonymBruker skrev: Bruker flytende smør med nesten 700 kcal pr 100 ml. Hva er er et sunnere alternativ ? Anonymkode: 1156b...e3c Spør du etter et sunnere alternativ, eller et med færre kalorier? Olivenolje har mer kalorier pr. 100 ml, men er vel regnet som sunnere Anonymkode: 41a6e...199 1
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #10 Skrevet 26. juli 2020 Lurer også på et alternativ til smør med mindre kalorier. Sliter med at egg, pannekaker, kjøtt osv. setter seg fast. Anonymkode: b710b...a7c
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #11 Skrevet 26. juli 2020 Smør som er flytende? Har du det over 32 grader celsius hjemme? Mistenker at du snakker om flytende margarin, som absolutt ikke er det samme som smør. Det er som å sammenligne skikkelig hamburger-kjøtt med en impossible burger. Den ene er real deal, naturlig og sunt, mens den andre er en falsk, usunn etterligning. Jeg vil da anbefale å kaste margarinen din (veldig usunn) og bruke meierismør, ghee, smult, talg, andefett i stedet. Dette er fett som faktisk tåler å brukes til steking, i motsetning til planteoljer. Planteoljer danner masse farlige stoffer når de varmes opp og bør ALDRI stekes med. Du bør altså ALDRI steke med for eksempel rapsolje, olivenolje, soyaolje eller margarin. Margarin er alltid laget av planteoljer, og de har allerede varmebehandlet det så det er fryktelig usunt allerede når du kjøper det. Anonymkode: 437e4...6ba 8
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #12 Skrevet 26. juli 2020 På 24.7.2020 den 13.48, AnonymBruker skrev: Teflonpanne gjør at jeg ikke trenger fett. Av og til kan man også putte oppi litt vann. Anonymkode: fec23...dd6 Vann fordamper det øyeblikket det treffer en varm stekepanne, så de som gjør det lurer seg selv. Anonymkode: f64ae...865
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2020 #13 Skrevet 26. juli 2020 Meierismør er det sunneste du kan steke i. Anonymkode: 6f1e8...8bc 8
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #14 Skrevet 27. juli 2020 18 timer siden, AnonymBruker skrev: Smør som er flytende? Har du det over 32 grader celsius hjemme? Mistenker at du snakker om flytende margarin, som absolutt ikke er det samme som smør. Det er som å sammenligne skikkelig hamburger-kjøtt med en impossible burger. Den ene er real deal, naturlig og sunt, mens den andre er en falsk, usunn etterligning. Jeg vil da anbefale å kaste margarinen din (veldig usunn) og bruke meierismør, ghee, smult, talg, andefett i stedet. Dette er fett som faktisk tåler å brukes til steking, i motsetning til planteoljer. Planteoljer danner masse farlige stoffer når de varmes opp og bør ALDRI stekes med. Du bør altså ALDRI steke med for eksempel rapsolje, olivenolje, soyaolje eller margarin. Margarin er alltid laget av planteoljer, og de har allerede varmebehandlet det så det er fryktelig usunt allerede når du kjøper det. Anonymkode: 437e4...6ba 🙄 Og hvilken sekt tilhører du? 😄 Anonymkode: 41a6e...199 7
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #15 Skrevet 27. juli 2020 Hvis jeg først skal steke noe, velger jeg gjerne smør, det gir best smak. Er jeg ute etter en kalorifattig rett står ikke stekt mat på menyen. Eventuelt kan man gni en halv t-skje olje ut i en ovnsform, og lage omelett i ovn. Er jeg ute etter noe sunt velger jeg ekte smør om det skal varmebehandles. Olivenolje om det ikke skal det. Anonymkode: 2dcc3...3d3 1
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #16 Skrevet 27. juli 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: 🙄 Og hvilken sekt tilhører du? 😄 Anonymkode: 41a6e...199 Ingen sekt. Er vitenskap kanskje fremmed for deg? https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11981884/Cooking-with-vegetable-oils-releases-toxic-cancer-causing-chemicals-say-experts.html https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1537189114000536 Anonymkode: 6f1e8...8bc 4
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #17 Skrevet 27. juli 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Ingen sekt. Er vitenskap kanskje fremmed for deg? https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11981884/Cooking-with-vegetable-oils-releases-toxic-cancer-causing-chemicals-say-experts.html https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1537189114000536 Anonymkode: 6f1e8...8bc Skal du referere til vitenskap så må du finne ordentlig gode kilder. Gjerne fra flere hold. At en ekspert har godt ut i avisen å hevdet dette er ikke gode nok kilder. Anonymkode: f0c29...a6e 1
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #18 Skrevet 27. juli 2020 På 26.7.2020 den 23.58, AnonymBruker skrev: Smør som er flytende? Har du det over 32 grader celsius hjemme? Mistenker at du snakker om flytende margarin, som absolutt ikke er det samme som smør. Det er som å sammenligne skikkelig hamburger-kjøtt med en impossible burger. Den ene er real deal, naturlig og sunt, mens den andre er en falsk, usunn etterligning. Jeg vil da anbefale å kaste margarinen din (veldig usunn) og bruke meierismør, ghee, smult, talg, andefett i stedet. Dette er fett som faktisk tåler å brukes til steking, i motsetning til planteoljer. Planteoljer danner masse farlige stoffer når de varmes opp og bør ALDRI stekes med. Du bør altså ALDRI steke med for eksempel rapsolje, olivenolje, soyaolje eller margarin. Margarin er alltid laget av planteoljer, og de har allerede varmebehandlet det så det er fryktelig usunt allerede når du kjøper det. Anonymkode: 437e4...6ba Planteoljer kan reagere med en temperatur på over 225/250°C (litt forskjellig). De færreste har så høy temperatur i stekepanna 😂. Til TS, alt av fett du putter i stekepanna har mye kalorier, det betyr ikke at det er usunt. Har du en god stekepanne kan du av og til droppe fettet om du ønsker (jeg gjør dette) eller bare bruke litt mindre stekesmør enn vanlig. Anonymkode: c540c...f46 2
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #19 Skrevet 27. juli 2020 Teflon papir som du klipper til og legger i panna. Anonymkode: 6afc1...235
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2020 #20 Skrevet 27. juli 2020 Med en god teflonpanne trenger man bare en bitteliten dæsj smør/margarin/olje. Det er ikke noe å stresse over. Anonymkode: 9a95f...286
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå