Gå til innhold

Veie pasta før eller etter koking?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Egentlig før, men- det er ett par men. Noen ganger kan man logge inn for kokt pasta om dette er oppført. Om målet er å begrense antall kalorier og gå ned i vekt gjør man i grunnen ikke feil om man registrerer mengde pasta målt i kokt tilstand selv om kalorimengden oppført er for tørr pasta. Da vil man i praksis overestimere antall kalorier man har spist og dermed er man på den trygge siden.

Anonymkode: aed4a...5a8

  • Liker 1
På 23.7.2020 den 18.02, AnonymBruker skrev:

Egentlig før, men- det er ett par men. Noen ganger kan man logge inn for kokt pasta om dette er oppført. Om målet er å begrense antall kalorier og gå ned i vekt gjør man i grunnen ikke feil om man registrerer mengde pasta målt i kokt tilstand selv om kalorimengden oppført er for tørr pasta. Da vil man i praksis overestimere antall kalorier man har spist og dermed er man på den trygge siden.

Anonymkode: aed4a...5a8

Klarer du å lure deg selv så lett? Blir ikke det litt som det klassiske trickset der man stiller klokka ti minutter fram for å komme tidsnok selv om man er for sein? Og så ender man opp med å være klar over det, og så stiller man litt til og litt til, osv... 

  • Liker 1

Annonse

AnonymBruker
På 23.7.2020 den 18.02, AnonymBruker skrev:

Egentlig før, men- det er ett par men. Noen ganger kan man logge inn for kokt pasta om dette er oppført. Om målet er å begrense antall kalorier og gå ned i vekt gjør man i grunnen ikke feil om man registrerer mengde pasta målt i kokt tilstand selv om kalorimengden oppført er for tørr pasta. Da vil man i praksis overestimere antall kalorier man har spist og dermed er man på den trygge siden.

Anonymkode: aed4a...5a8

Enig i denne strategien. Holder på å slanke meg, og når jeg en sjelden gang er ute og spiser og ikke har oversikt over kcal i maten så spiser jeg det jeg vil, men tar i litt ekstra når jeg logger det. Funker når målet er vektnedgang. 

Anonymkode: 5a62b...075

  • Liker 2
AnonymBruker
4 minutter siden, Albbas skrev:

Jeg veier etter (og loggfører selvfølgelig kokt pasta, ikke tørr), fordi jeg lager mat til flere enn meg selv. Det er ikke aktuelt å koke en egen gryte med mine 60 gram tørr pasta for å ha kontroll på mengden... 

Hvorfor det? Er jo kjempelett å veie opp 60g 🙂 

Anonymkode: c6514...24b

Gjest Albbas
Just now, AnonymBruker said:

Hvorfor det? Er jo kjempelett å veie opp 60g 🙂 

Anonymkode: c6514...24b

Jeg orker ikke å koke en egen gryte sier jeg. Hvis jeg veier opp 60 gram hjelper det jo ingenting når jeg koker det med pastaen til de andre i familien. ;) da vet jeg jo ikke hvor mye av totalen mine 60 gram er. Så jeg veier etter koking, null problem det. 

AnonymBruker
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Før, pga vannmengden den tilrekker seg.

Men 60g tørr holder til en porsjon. Fullkorn.

Anonymkode: c6514...24b

60 gram vanlig pasta er veldig lite, synes jeg, forutsetter at det dreier seg om en pastarett og ikke pasta som tilbehør til kjøtt/fisk. Fullkorn metter jo mer, men 60 gram synes jeg fortsatt høres lite ut. 

Når jeg lager pastaretter beregner jeg 100 gram pr person, men vi slanker oss ikke, da. 

Anonymkode: b67dc...f9c

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

60 gram vanlig pasta er veldig lite, synes jeg, forutsetter at det dreier seg om en pastarett og ikke pasta som tilbehør til kjøtt/fisk. Fullkorn metter jo mer, men 60 gram synes jeg fortsatt høres lite ut. 

Når jeg lager pastaretter beregner jeg 100 gram pr person, men vi slanker oss ikke, da. 

Anonymkode: b67dc...f9c

100g er mye, ca 60g karbo. Du trenger nok ikke så mye.

Anonymkode: c6514...24b

Annonse

AnonymBruker
27 minutter siden, Albbas skrev:

Jeg orker ikke å koke en egen gryte sier jeg. Hvis jeg veier opp 60 gram hjelper det jo ingenting når jeg koker det med pastaen til de andre i familien. ;) da vet jeg jo ikke hvor mye av totalen mine 60 gram er. Så jeg veier etter koking, null problem det. 

Du kan bruke en sil som du senker ned i "Fellesgryta" med din mengde.

Anonymkode: c6514...24b

AnonymBruker
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

100g er mye, ca 60g karbo. Du trenger nok ikke så mye.

Anonymkode: c6514...24b

Trenger og trenger. Jeg går ikke opp i vekt av det, og jeg er glad i ulike pastaretter. Spiser jo ikke pasta hver dag. 

Anonymkode: b67dc...f9c

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker
19 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det bestemmer jo ikke du. 

Anonymkode: 132e8...f88

Nei, men de fleste som lager mat kan ingenting om mengde mat. Hvor de egentlig trenger.

Derfor har vi så mange kraftig overvektige i samfunnet.

Anonymkode: c6514...24b

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Nei, men de fleste som lager mat kan ingenting om mengde mat. Hvor de egentlig trenger.

Derfor har vi så mange kraftig overvektige i samfunnet.

Anonymkode: c6514...24b

Jeg kan mye om mat, og i min familie liker vi å spise ca 100 gram pasta. Vi trenger dette for å være glade og lykkelige. Som regel har vi også et glass rødvin til. Da blir vi enda lykkeligere. 

 

Anonymkode: b67dc...f9c

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...