Gjest Gjesta Skrevet 12. juli 2005 #1 Skrevet 12. juli 2005 (endret) Vi (det vil si: JEG) har invitert en god venn av sambo på middag, men jeg er helt blank for ideer. Jeg har ikke lyst til å lage biff eller noe slikt, for det er for tradisjonelt, og for tungt om sommeren. Dessuten blir det sikkert litt vindrikking etterpå, og av tung kjøttmat blir man bare sløv. Men det eneste som faller meg inn, er ymse pastaretter (sier vel noe om hva jeg selv foretrekker), og det føles for 'simpelt' på en måte. Så jeg lurer på om noen har gode forslag til meg? Gjerne mat fra Middelhavsområdet, og gjerne også forrett. Desserten skipper vi (eller det blir strawberry daiquiries). Endret 12. juli 2005 av Lilith
Gjest Bhsiltsk Skrevet 12. juli 2005 #2 Skrevet 12. juli 2005 (endret) Denne slår an hos alle jeg har lagd den til. Hvis jeg lager til fire, tar jeg dobbelt av alt unntatt chilien og ca 750 gram pasta. Disse mengdene tilsvarer full middag, syns jeg. Scampi-namnam Kaj P. Allround marinade 500 g rå scampi 4 vårløk 1 liten løk 1 kinesisk hvitløk 1/2 chili 6-8 cherrytomater Fersk tagliatelle Scampien marineres i 1-2 timer, før den stekes i panna. Kaster ikke resten av marinaden. Løk, hvitløk og chili stekes mens pastaen koker, og når det er ett minutt igjen, has scampien oppi panna. Når pastaen er ferdig kokt, has denne også oppi panna. Nå har man cherrytomatene, som er delt i to, og vårløken som er hakket i tilsvarende biter oppi panna sammen med resten av marinaden. Jeg har også pleid å skjære opp foccaccia eller vanlige baguetter i tykke skiver, og stekt dem på 250 grader i ovnen, så de får brun skorpe. Når jeg tar dem ut, gnir jeg dem med vanlig hvitløk. Nam nam!!! Endret 12. juli 2005 av Leyla
Gjest piaf Skrevet 12. juli 2005 #3 Skrevet 12. juli 2005 Da er mitt selvsagte forslag fisk! Feks denne oppskriften med fennikel, appelsin, Herbes de Provence og pastis, som jeg pleier å lage med kveiteskiver (12 min i ovnen med folie, 5 min uten folie tilslutt). Godt med potetmos med pesto til, eller potetmos med safran og surret sjalottløk (da lager jeg gjerne basilikumolje til å dryppe over fisken - ser grønt og innbydende ut og smaker bra). Enkel tilberedning, "proff" smak. B) En forrett som passer til kan være noe med tomat, feks tomat, basilikum og fersk mozzarella. Asparges med parmaskinke og parmesan er også et alternativ.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå