Gå til innhold

Trenger tofu-hjelp!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har begynt å spise tofu. Legger det i forskjellig marinade og lar det stå i kjøleskapet en stund. Likevel synes jeg det smaker veldig lite. Noen tips?? 

Anonymkode: d0eb8...183

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Du må presse tofuen. Pakk inn i papir, og legg noe tungt oppå en halvtimes tid. Eller fryse den først, det synes jeg gir mest smak. 

Uten å behandle tofuen først vil den inneholde så mye vann at den ikke vil ta til seg smak. 

Anonymkode: 05e97...fb7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du må presse tofuen. Pakk inn i papir, og legg noe tungt oppå en halvtimes tid. Eller fryse den først, det synes jeg gir mest smak. 

Uten å behandle tofuen først vil den inneholde så mye vann at den ikke vil ta til seg smak. 

Anonymkode: 05e97...fb7

Jeg presser den i en halvtime, jo! Kanskje jeg må prøve frysing. Presser du den da også? Før eller etter?

Anonymkode: d0eb8...183

Gjest theTitanic
Skrevet

Hva er kaloriinnholdet i tofu? 

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, theTitanic skrev:

Hva er kaloriinnholdet i tofu? 

100 kcal

Anonymkode: d0eb8...183

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

100 kcal

Anonymkode: d0eb8...183

Eller mindre. 

Anonymkode: d0eb8...183

AnonymBruker
Skrevet

Jeg presser ikke alltid. I blant får jeg spontant lyst på tofu, og da presser jeg bare kjapt med litt tørkepapir, skjærer den i skiver og steker i bittelitt olje. Når den har fått litt farge på begge sider, senker jeg varmen og heller over litt sojasaus eller en selvblandet saus. Vender slik at det blir litt stekt med soyasaus på begge sider. Smaker mye! 

Anonymkode: 9c364...cdf

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Jeg presser så mye vann jeg får til ut, deretter deler jeg den opp i biter og lar det ligge i press. Jo tørrere du får det, jo bedre! Jeg har faktisk fått best resultat på dem som har ligget lagret i frysen før jeg har gjort noe med den. Latt den tine i kjøleskapet over natten før jeg tar og presser den om morgenen i 30-40 min, og deretter lagt den i en sterk marinade i flere timer før grilling/steking. (Aner ikke om det er tilfeldig, vet jo at mange tar dem i frys etterpå)

Og mtp absorpsjon av marinaden- jo tynnere biter jo bedre, da er det lettere at hele biten absorberer smak. Synes også det ble veldig godt da jeg tok tynne biter og  dyppet så vidt i olje, deretter i en blanding med griljermel, salt, pepper, chili, hvitløk osv.. det ble en skikkelig god crispy overflate med myye smak!

Anonymkode: bfe9f...f81

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk for tips, dere! Jeg skal prøve ut!👍

Anonymkode: d0eb8...183

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...