Plonk Skrevet 7. juli 2005 #1 Skrevet 7. juli 2005 Evig tilbakevendende meg som abonnerer på økologiske grønnsaker. Denne gangen har jeg fått neper i hus som jeg ikke aner hva jeg skal bruke til. Har ikke spist en nepe i hele mitt liv. Hva smaker det som, hva passer det til, skal de kokes, kan de spises rå, i det hele tatt? Ikke engang min trofaste vegetarkokebok nevnte neper..!
Gjest Madeline Skrevet 7. juli 2005 #3 Skrevet 7. juli 2005 Neper er kjempegodt og jeg spiser de som de er.
Gjest Dalwhinnie Skrevet 7. juli 2005 #4 Skrevet 7. juli 2005 Selv bruker jeg aldri neper annet enn til å knaske rå, men Mamma vet jeg bruker dem i kylling- og lammefrikassé. Kuttes i grove biter og has i sausen sammen med f.eks. gulrot og purre.
Scheherazade Skrevet 7. juli 2005 #5 Skrevet 7. juli 2005 Neper er jo kjempegodt og sommergrønnsak nummer en for meg! Spiser de også helst rå, i salater eller oppskåret i staver med dipp. Eller i wok, i gratenger osv. Får du forresten ikke med et sånt oppskrifthefte til de grønnsakseskene? Trodde det var vanlig jeg.
Gjest piaf Skrevet 7. juli 2005 #6 Skrevet 7. juli 2005 Du kan også skjære opp nepene i staver og koke/smørdampe dem sammen med andre grønnsaker, feks nye gulrøtter, blomkål, brokkoli, sukkererter, vårløk etc. - gjerne også oppskårne nypoteter i samme gryte. Delikat og sommerlett tilbehør til både kjøtt og fisk, med persilledryss. Ellers er neper som Dalwhinnie sier godt i frikassé - en klassiker i det franske kjøkken.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå