Gå til innhold

Grove rundstykker- del din oppskrift!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når eg lagar grove rundstykker blir dei ALLTDI mislykka..

Dei blir altfor kompakte- og det skjer igjen og igjen og igjen...

Tips- nokon? Har du ei god oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Gjest manne-hobbybaker-gjest
Skrevet

Vet ikke om du definerer disse som grove men det er iallefall ikke bare hvetemel i disse. Jeg har iallefall aldri hatt problemer med disse.

Solsikkerundstykker (20 store eller 16 enda større)

5 dl skummet melk

1 beger kesam (magreste går bra)

50 gram gjær

2 ss olje (eks solsikkeolje)

1 ts salt

1 dl (75g) solsikkefrø

3 dl (200g) grovbakst

3 dl (180g) fin sammalt hvete

10 dl (650g) hvetemel

Grovbakst kan erstattes med en blanding av rugmel (50%) grov sammalt hvetemel (25%) og litt vanlig hvetemel (25%) - tror dette er det forholdet jeg bruker.

1 Bland alt det tørre (inkl frø).

2 Varm opp melk, kesam, olje og rør kesamen inn slik at det blir en jevn "suppe". Ha i gjær når væsken er lunken og bland til den er oppløst.

3 Bland tørt og vått og elt noen minutter.

4 Hev i minst en time

5 Trill ut rundstykker

6 Hev på nytt i en time på brett.

7 Pensle med egg og ha på mer solsikkefrø

8 Stek på 225 grader i ca 10 min. Jeg har mine midt i ovnen.

Disse er helt flotte å fryse og jeg har alltid et lager i fryseren. Jeg pleier å varme opp rundstykkene i stekeovnen etter at de har tint. Digg med et godt stykke ridderost.

Skrevet

1 liter grovt mel (sammalt vete, bygg, havregryn)

1 liter hvetemel

100 gram tørrgjær

1 liter vann

1 desiliter olje (måler aldri, bare heller i)

Salt

Lar det heve, har i litt mer mel og ruller ut. Stekes til de er klare (avhenger av størrelsen) på 225 grader.

Skrevet

Grove seter-rundstykker (35-40 stk)

200 g smør

1 liter melk

75 g gjær

3 ts salt

2 ss sukker

200 g havregryn

300 g sammalt hvete

900 g hvetemel

Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Skrevet

Takk for svar :)

Skal prøve meg på dei når sola fær!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...