Gå til innhold

Pølsegrateng, hvordan lage det?


Alterna

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Espera

Pølsegratengen fra min barndom

Kok opp makaroni etter anvisning på pakken. Skjær middagspølser i terninger. Lag hvit saus, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt. Ta kjelen av varmen og rør inn 1-2 eggeplommer. Bland hvit saus, makaroni og pølsebiter. Stivpisk to eggehviter, skjær dette forsiktig inn i pølse/makaroniblandingen. Fordel blandingen i smurt ildfast form, strø strøkavring på toppen, gjenre et par smørklatter.

Stekes ved 200 gr, ca 45 min.

Server med kokte poteter, råkostsalat og smeltet smør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pølsegrateng (4 pers.)

3-4 røkte pølser

100 g selleri

150 g gulrøtter

1 purre

6 kokte poteter

3 ss margarin

4 ss hvetemel

4 dl melk

3 egg

50 g revet ost

Selleri og gulrøtter skjæres i terninger og kokes knapt møre i lettsaltet vann. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk og rør godt. Ta kjelen av platen og avkjøl godt. Rør eggene inn i sausen. Del pølsene i terninger, det samme med potetene. Bland alle ingrediensene i sausen og hell alt i ildfast form. Dryss evt litt ost på toppen. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 45 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å koke potetmos, legge denne i en ildfast form sammen med kjøttpølser, og strø ost og oregano oppå, og steke i ovnen. Kjempegodt!

Kan sikkert putte oppi mer. Veldig raskt og godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjesten
Jeg pleier å koke potetmos, legge denne i en ildfast form sammen med kjøttpølser, og strø ost og oregano oppå, og steke i ovnen. Kjempegodt!

Kan sikkert putte oppi mer. Veldig raskt og godt!

Kan tenke meg at litt løk eller purre vil passe som ekstra ingredienser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...