Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

I dag har jeg vært i flere butikker, men det er ingen som selger linser. Hvor får jeg tak i det?

Noen som har noen gode tips til hva jeg kan bruke linser til?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Veldig mange innvandrerbutikker selger diverse linser i tørket eller hermetisk form.

Ellers har "velassorterte" matbutikker også slikt. Senest i dag var jeg på Maxi på Tiller (trondheim) og kjøpte. De hadde både tørre og hermetiske.

Men bruken er jeg ikke så god på da... suppe og salat. Men har ingen oppskrift.

Skrevet

Meny selger også linser. Bruken? Aner ikke, har aldri prøvd, men mener de kan brukes i salat, til middag og sikkert mye mer!

Skrevet

Takk for svar. Drar å kjøper det i morgen!

Gjest Catwoman
Skrevet

Kjøper de alltid på Meny. De som er grønne på fargen er best syns jeg.

Har ingen oppskrift, men jeg burker de i alt mulig.

Skrevet

Her er min linsesalat:

2 dl Puy-linser (dvs. små grønne)

1/4 presset sitron, eller etter smak

1 stor ts fransk sennep

3 ss extra virgin olivenolje

litt hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet), eller ramsløk

salt og pepper

1/2 rødløk

3 hakkede tomater

1 stor bunt hakket bladpersille

Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte, og rør tilslutt inn persillen. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Smak evnt til med mer salt, pepper og sitronsaft.

Gjest GreenSky
Skrevet

Ica, innvandrerbutikker, helsekost.

Skrevet

Karibisk kyllingsuppe (4 pers.)

2 ss hvetemel

1 ts salt

½ ts pepper

8 kyllinglår, uten skinn og ben, delt i biter

2 ss olivenolje

1 stor finhakket løk

2 knuste hvitløksfedd

1 liten (250 g) søtpotet, delt i 2 cm biter

1 gulrøtter i skiver

2 selleristenger, finhakkede

2 grønne bananer, delt i terninger

50 g røde linser

1,5 liter hønsebuljong

1 ts chilisaus

1 bouquet garni (timian, persille, laurbærblad)

150 g pasta

Bland mel, halvparten av saltet og halvparten av pepper i en lav form. Rull kyllingbitene i melet og stek dem så brune i oljen. Ta ut av pannen og fres løk og hvitløk mykt. Tilsett potet, gulrot og selleri og stek under omrøring 2 minutter. Tilsett bananer, linser, kylling, buljong, resten av salt og pepper, chili saus og bouquet garni. Kok opp og la småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett pasta og la koke uten lokk i 10 minutter. Ta ut bouquet garni. Server suppen med et persilledryss.

Linse- og paprikapai (6-8 pers.)

225 g sammalt hvete

100 g smør

4 ss vann

175 g røde linser

3 dl grønnsaksbuljong

1 ss smør

1 hakket løk

2 hakkede røde paprika

1 ss tomatpuré

3 ss hakket persille

pepper

evt mais i tillegg

Smuldre mel og smør og samle deigen med vann. Sett i kjøleskap 30 minutter. Legg linser og buljong i en kjele og kok 10 minutter. Smelt smøret og fres løk og paprika mykt. Mos linsene helt og bland i løken sammen med tomatpuré, persille og pepper. Kjevle ut deigen til en 24 cm paiform. Prikk bunnen og fordel fyllet i. Stek ved 200 grader i 30 minutter.

Grillet steinbit på røde linser (4 pers.)

400 g purre

2 ss olje

200 g røde linser

400 g grønnsaksbuljong

500 g steinbitfilet

hvit pepper

2 ss limesaft

1 ss balsamicoeddik

salt/pepper

3 ss hakket estragon eller persille

Skjær purre i korte, smale strimler. Fres purren i 1 ss olje under konstant omrøring. Tilsett linser og buljong og kok opp. La småkoke under lokk 5-8 minutter. Del fisken i fire like store stykker. Krydre med pepper og limesaft. Pensle grillristen og grill fisken ca 4 minutter på hver side. Smak linseblandingen til med eddik, salt og pepper og bland inn urtene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...