AnonymBruker Skrevet 23. juni 2020 #1 Skrevet 23. juni 2020 skiller matfløte seg? hvordan håndtere det i matlaging? Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2020 #2 Skrevet 23. juni 2020 Det skal vel svært høye temperaturer for å få matfløte til å skille seg. Jeg har aldri opplevd det når jeg har brukt matfløte i mat 😊 Anonymkode: 55ef2...34d
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2020 #3 Skrevet 23. juni 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det skal vel svært høye temperaturer for å få matfløte til å skille seg. Jeg har aldri opplevd det når jeg har brukt matfløte i mat 😊 Anonymkode: 55ef2...34d jeg gjorde et oppkok på fiskesuppen etter at jeg hadde satt matfløte ferdig blandet med 100 gram smør. Det skulle jeg kanskje ikke gjort? iallfall jeg opplever at det er gulfarge i fiskesuppen. Anonymkode: aef23...b09
Brunhilde Skrevet 24. juni 2020 #4 Skrevet 24. juni 2020 8 hours ago, AnonymBruker said: jeg gjorde et oppkok på fiskesuppen etter at jeg hadde satt matfløte ferdig blandet med 100 gram smør. Det skulle jeg kanskje ikke gjort? iallfall jeg opplever at det er gulfarge i fiskesuppen. Anonymkode: aef23...b09 Jeg bruker smør i jevningen til fiskesuppe, det er vel smøret som ikke er blandet, tenker jeg, ikke matfløten? I fiskesuppe briuker jeg vanlig kremfløte, tilsetter den helt på tampen og varmer til kokepunktet uten at den koker mer, det er liksom siste hånd på verket. Men jeg blander aldri fløte og smør til supper slik du beskriver. har du lenke til oppskriften som sier at man skal gjøre det slik? 1
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #5 Skrevet 24. juni 2020 11 timer siden, Brunhilde skrev: Jeg bruker smør i jevningen til fiskesuppe, det er vel smøret som ikke er blandet, tenker jeg, ikke matfløten? I fiskesuppe briuker jeg vanlig kremfløte, tilsetter den helt på tampen og varmer til kokepunktet uten at den koker mer, det er liksom siste hånd på verket. Men jeg blander aldri fløte og smør til supper slik du beskriver. har du lenke til oppskriften som sier at man skal gjøre det slik? fiskesuppe oppskriften Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #6 Skrevet 24. juni 2020 Jeg koker inn stekesjy i stekepannen med matfløten. Den skiller seg ikke da selv om det bobler som bare det. Anonymkode: d3f15...e45
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #7 Skrevet 24. juni 2020 23 timer siden, AnonymBruker skrev: jeg gjorde et oppkok på fiskesuppen etter at jeg hadde satt matfløte ferdig blandet med 100 gram smør. Det skulle jeg kanskje ikke gjort? iallfall jeg opplever at det er gulfarge i fiskesuppen. Anonymkode: aef23...b09 Der har du forklaringen. Det står jo tydelig i oppskriften at suppen ikke skal koke etter at du har hatt i smør og fløte-blandingen. Matfløte tåler koking og skiller seg ikke, det er nok smøret som er «synderen». Anonymkode: 5155d...c4a
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #8 Skrevet 24. juni 2020 35 minutter siden, AnonymBruker skrev: Der har du forklaringen. Det står jo tydelig i oppskriften at suppen ikke skal koke etter at du har hatt i smør og fløte-blandingen. Matfløte tåler koking og skiller seg ikke, det er nok smøret som er «synderen». Anonymkode: 5155d...c4a jeg smeltet smøret i matfløten, hva mer skulle jeg gjort. Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #9 Skrevet 24. juni 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: jeg smeltet smøret i matfløten, hva mer skulle jeg gjort. Anonymkode: aef23...b09 Ja. Så langt gjorde du det riktig. Men så står det jo i oppskriften at når du har hatt i smør/fløte-blandingen skal suppen trekke, ikke koke. Og du skriver jo selv at du ga suppen et oppkok. Anonymkode: 5155d...c4a
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #10 Skrevet 24. juni 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ja. Så langt gjorde du det riktig. Men så står det jo i oppskriften at når du har hatt i smør/fløte-blandingen skal suppen trekke, ikke koke. Og du skriver jo selv at du ga suppen et oppkok. Anonymkode: 5155d...c4a mitt spørsmål er hva er det som skiller seg ut? matfløten eller smøret? Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #11 Skrevet 24. juni 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: mitt spørsmål er hva er det som skiller seg ut? matfløten eller smøret? Anonymkode: aef23...b09 Sannsynligvis smøret. Anonymkode: 5155d...c4a 2
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2020 #12 Skrevet 24. juni 2020 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sannsynligvis smøret. Anonymkode: 5155d...c4a det er lite håndfast, hvorfor svare hvis du ikke vet. Anonymkode: aef23...b09
Zienna Skrevet 24. juni 2020 #13 Skrevet 24. juni 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: det er lite håndfast, hvorfor svare hvis du ikke vet. Anonymkode: aef23...b09 I all verden?! For å vite må man jo ha vært til stede, sjekket temperatur osv Her på KG er de fleste av oss "hobbykokker og kokkelærlinger". Da gir vi råd ut fra vår erfaring - ikke fasitsvar. Jeg lager ofte Sandefjordsmør til fisk. Der skal fløte kokes opp og smør piskes inn i biter. Etter dette må blandingen ikke koke. Oppskriften er av kjent kokk Bent Stiansen. Han skriver ingenting om hvorfor det ikke skal koke, om det er fløten eller smøret som er grunnen. Jeg regner bare med at det er en grunn, og følger oppskriften 2
AnonymBruker Skrevet 25. juni 2020 #15 Skrevet 25. juni 2020 3 timer siden, Miffima skrev: Matfløte skiller seg og skal ikke koke Takk, det var det jeg også antydet. Fordi alt virket så bra når jeg hadde smeltet smør i matfløte. Og når jeg la det i fiskesuppen, så også alt bra ut helt til jeg fikk et oppkok i fra fiskesuppen, men som egentlig skulle vært ferdig kokt, og latt fisken trekke sammen med fløte/smør. Hvilke konsekvenser får ved når matfløte skiller seg? hva gjør folk flest? Anonymkode: aef23...b09
cleangal Skrevet 25. juni 2020 #16 Skrevet 25. juni 2020 6 timer siden, Miffima skrev: Matfløte skiller seg og skal ikke koke Matfløte tåler et raskt oppkok, men kan ikke koke over lang tid, står det på kartongen. 1
Miffima Skrevet 25. juni 2020 #17 Skrevet 25. juni 2020 2 timer siden, cleangal skrev: Matfløte tåler et raskt oppkok, men kan ikke koke over lang tid, står det på kartongen. Ja, det er nok mer riktig. Har brent meg på den berømte fløtegratinerte poteter og matfløte. Men det er jo høy varme over lang tid. Så det stemmer nok det du sier. Men jeg har brukt kremfløte siden for å være på den sikre siden
AnonymBruker Skrevet 25. juni 2020 #18 Skrevet 25. juni 2020 7 timer siden, Miffima skrev: Ja, det er nok mer riktig. Har brent meg på den berømte fløtegratinerte poteter og matfløte. Men det er jo høy varme over lang tid. Så det stemmer nok det du sier. Men jeg har brukt kremfløte siden for å være på den sikre siden kremfløte vil ikke skille seg? Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 25. juni 2020 #19 Skrevet 25. juni 2020 10 timer siden, cleangal skrev: Matfløte tåler et raskt oppkok, men kan ikke koke over lang tid, står det på kartongen. i oppskriften står det kremfløte, tåler den mer? mer enn et oppkok, koke over lang tid? Anonymkode: aef23...b09
AnonymBruker Skrevet 25. juni 2020 #20 Skrevet 25. juni 2020 På 23.6.2020 den 21.05, AnonymBruker skrev: skiller matfløte seg? hvordan håndtere det i matlaging? Anonymkode: aef23...b09 Ja, bruk kremfløte. Alltid. Anonymkode: 9c107...12c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå