Gå til innhold

Hva er den svarte tynne dressingen på restaurant-salater?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Når jeg spiser salat på restaurant har de av og til en svart tyntflytende dressing på, som er veldig god. Ikke kikkoman. Ikke balsamicoeddik, det bruker jeg i fløtesauser og det er altfor salt som dressing. Men hva er det? Noen som vet?

Anonymkode: f84aa...d7f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er nok balsamico sirup, sjekk ut jordbærbalsamico osv.

  • Liker 5
Skrevet

Det er balsamico cream/dressing. 

  • Liker 2
Skrevet
På 12.6.2020 den 18.35, AnonymBruker skrev:

Når jeg spiser salat på restaurant har de av og til en svart tyntflytende dressing på, som er veldig god. Ikke kikkoman. Ikke balsamicoeddik, det bruker jeg i fløtesauser og det er altfor salt som dressing. Men hva er det? Noen som vet?

Anonymkode: f84aa...d7f

Balsamico er da ikke salt?

Ellers er jeg enige med de andre om at det nok er balsamico du har fått. Det finnes flere ulike varianter, med litt ulike konsistenser og smak(men har ennå til gode å smake en salt en altså!)

  • Liker 4
Skrevet
På 12.6.2020 den 18.35, AnonymBruker skrev:

Når jeg spiser salat på restaurant har de av og til en svart tyntflytende dressing på, som er veldig god. Ikke kikkoman. Ikke balsamicoeddik, det bruker jeg i fløtesauser og det er altfor salt som dressing. Men hva er det? Noen som vet?

Anonymkode: f84aa...d7f

Balsamico altfor salt? Sikker på at du ikke tenker på soyasaus? Balsamico er en eddik. Og kan være alt fra eddik-aktig til ganske søt. Men ikke salt.....

  • Liker 2
Skrevet

Det er nok en vinaigrette.  Jeg lager dette til alle grønne salater.  Er kjapt og enkelt. 

Rør sammen 3 ss balsamicoeddik, 0,5 dl olivenolje og en halv ss honning.  Dette er basis.  Så kan du f.eks. tilsette 1 båt finhakkelt hvitløk, 1 ts tørket oregano og 1 ts grov sennep.  Eventuelt andre kryddere. 


 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kremet balsamico.

Anonymkode: 37d2d...b70

Skrevet
Akkurat nå, Zienna skrev:

Det er nok en vinaigrette.  Jeg lager dette til alle grønne salater.  Er kjapt og enkelt. 

Rør sammen 3 ss balsamicoeddik, 0,5 dl olivenolje og en halv ss honning.  Dette er basis.  Så kan du f.eks. tilsette 1 båt finhakkelt hvitløk, 1 ts tørket oregano og 1 ts grov sennep.  Eventuelt andre kryddere. 


 

Glemte å skrive at du må vende litt av dette inn i salaten før du setter den i kjøleskapet.  Et par timer før servering er ok.  Så heller jeg litt ekstra over med en skje før salaten serveres.   

AnonymBruker
Skrevet

Er det noe du får på de fleste restauranter er det nok tyktflytende balsamico. Du får den på butikken.

Anonymkode: e3b28...4bf

Skrevet

Balsamico, olivenolje, hvitløk, dijonsennep og honning bruker jeg

AnonymBruker
Skrevet
14 minutter siden, Zienna said:

Det er nok en vinaigrette.  Jeg lager dette til alle grønne salater.  Er kjapt og enkelt. 

Rør sammen 3 ss balsamicoeddik, 0,5 dl olivenolje og en halv ss honning.  Dette er basis.  Så kan du f.eks. tilsette 1 båt finhakkelt hvitløk, 1 ts tørket oregano og 1 ts grov sennep.  Eventuelt andre kryddere. 


 

Hvor lang holdbarhet har en sånn blanding? :)

Anonymkode: 6b01c...dcd

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvor lang holdbarhet har en sånn blanding? :)

Anonymkode: 6b01c...dcd

Det vet jeg ikke, men sikkert 3-4 dager.  Jeg lager bare det jeg behøver for salaten der og da.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...