Gå til innhold

Hva bruker du eggeplommen til?


Teyla

Anbefalte innlegg

Jeg er veldig glad i stekt egg til frokost men liker ikke plommen, så skiller den ofte ut. Men vil jo ikke kaste god mat, så prøver å finne måter å bruke den på. Det jeg har brukt til nå er pasta, krem til kake og iskrem. 

Ønsker flere tips til hva kun eggeplomme kan brukes til 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg spiser den, synes det er den beste delen, men. du kan bruke den som hårkur har jeg hørt, eller å lage hjemmelaget majones. 

Anonymkode: 2040e...1f1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg har eggeplommer til overs etter noe så har jeg det i et glass med plastfolie over i kjøleskapet og bruker det neste gang jeg lager omelett, i tillegg til de hele eggene jeg bruker. Om det er innenfor noen dager da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggeplomme kan brukes til å pensle bakverk.  Det er også en kake som heter Gullkake, i den går det med noen eggeplommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg liker å lage lemon curd om jeg har mange eggeplommer til overs :) 

Anonymkode: ee29e...c88

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Har jeg eggeplommer til overs så bruker jeg dem til eggerøre, den får et skikkelig løft med et par ekstra plommer 😊

Anonymkode: bb289...f98

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Svigermor bakte kransekaker på bestilling, og brukte dermed mye eggehvite. Eggeplommene brukte hun i Mor Monsen-kaker.

Anonymkode: 17e7f...019

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bearnaise eller hollandaisesais!

Evt lage Creme Brulee til dessert.

Berlinerkranser har også eggeplommer, men kanskje ikke noe man baker hele året...

Anonymkode: a6d40...d88

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

I noen supper tilsettes 1-2 eggeplommer. F.eks i noen soppsupper. Det gjør suppen mye bedre synes jeg! 

Du kan nok bruke 1-2 eggeplommer i f.eks vaffelrøre. Hva med eggekrem?

Anonymkode: cb466...60b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for innspill 😊 

Har ikke tenkt på at den kan brukes i supper og sauser, må nok utvide matrepertoaret mitt litt 😉

Majones og vafler blir det i første omgang da, og kake i helgen 😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...