Gjest Formosiss Skrevet 29. juni 2005 #1 Skrevet 29. juni 2005 Var i bryllup på lørdag, og da fikk vi paprikasuppe til nattmat; denne var mild og god. Noen som har oppskrift?
Gjest gjesten Skrevet 29. juni 2005 #2 Skrevet 29. juni 2005 Kan godt hende dette er noe helt annet men her er en variant. Oppskriften er tatt fra boken "Suppe" av Thomas Horne. En fin bok, men jeg har ikke prøvet denne suppen. Du kan kjøpe boken her: http://www.mao.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=130241 Paprikasuppe: 8 paprika (rød) 2 ss olivenolje 2 grovhakkete løk 2 grovhakkete hvitløksbåter 1 finhakket rød chili (uten frø) 1 liter kyllingkraft (buljong går sikkert bra) salt 2 ss grovhakket basilikum Del paprikaene i to, ta ut kjernen, legg i stekeovn på sterk varme og stek til skallet får blemmer. Ta dem ut og riv forsiktig av skallet. Grovhakk. Fres løk med olje i stekepanne til løken er gylden og myk. Stek videre noen minutter med hvitløk og chili. Hell den stekte blandingen sammen med paprikaen og litt av kraften i en blender og lag en puré. Hell i resten av kraften og bland videre. Hell suppen over i en kjele. Kok opp og smak til med salt og basilikum. Serveres gjerne med grillede paprikabåter.
Arkana Skrevet 12. juli 2005 #3 Skrevet 12. juli 2005 Paprikasuppe (6 pers.) 4 røde paprika 4 tomater ½ ts tørket merian ½ ts tørkede blandede urter 2 knuste hvitløksfedd 1 ts mild karripasta 1 skivet rødløk 1 skivet purre 250 g hakket grønn kål 1 ts søt chilisaus Del paprika i fire, stek svarte i ovnen. Legg i en plastpose 10 minutter og skrap av skinnet. Del tomatene i to og ta vekk frøene. Fres urter, hvitløk og karripasta i litt olje. Tilsett løk og purre og fres lett gyllent. Tilsett kål, tomater, paprika og 1 liter vann. Kok opp og la småkoke 20 minutter. Ta av varmen og avkjøl litt. Kjør til en glatt suppe i foodprocessor. Hell tilbake i pannen, tilsett chilisaus, salt og pepper og varm opp. Søt paprikasuppe (4-6 pers.) 1 hakket løk 3 gule paprika, hakkede 3 oransje paprika, to av dem hakkede, den ene halvert ¼ kopp makaroni ¼ ts tørket chili salt/pepper 3-4 kopper hønsebuljong balsamicoeddik 10-12 grovhakkede basilikumblader 2 ss tørr sherry Fres løken myk i litt olje. Tilsett paprika, makaroni, chili, salt, pepper, sherry og buljong. Kok opp og la småkoke 20 minutter. Legg den halverte paprikaen med skinnsiden opp på litt aliminiumsfolie og grill i ovnen til skinnet er svart. La hvile 20 minutter og gni skinnet av. Kjør 2 kopper av suppen jevn i foodprocessor og hell tilbake i suppen. Server med skiver av bakt paprika og drypp over balsamicoeddik. Rød paprikasuppe (6 pers.) 2 kyllinglår 3 liter vann 1 hakket løk 1 hakket gulrot 4 sorte pepperkorn 1 laurbærblad 4 rød paprika 1 liten terning hønsebuljong, smuldret 1 ss hakket mynte 1 ss hakket merian 2 ts sukker 1 ts knust sort pepper Bland kylling, vann, løk, gulrot, hel pepper og laurbærblad i en gryte. Kok opp og la småkoke, med lokket halvveis på, i ca 30 minutter. Ta ut kyllingen, sil av resten. Kast grønnsakene, legg kyllingen tilbake i buljongen og la avkjøles. Dekk til og sett kaldt over natten. Del paprika i fire. Grill til de er svarte, dra av skinnet og del i tynne strimler. Skum fettet av buljongen. Ta ut kyllingen, ta av skinn og bein og skjær kjøttet i fine skiver. Varm buljongen og tilsett smuldret buljongterning, paprika og kjøtt. La småkoke uten lokk 10 minutter. Rett før servering rører du inn urter, sukker og pepper.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå