Gjest Deltapiken Skrevet 26. mai 2020 #1 Del Skrevet 26. mai 2020 Kun svar dersom du vet svaret, det er ikke meg dette gjelder : Hvis man er uenig om summen man skal bli trukket i mnd fordi namsmannen har tatt utgangspunkt i lønnslipp med overtid mens etter at trekket er gått sitter personen igjen med 600 kroner i en mnd, hvis rett hadde blitt trukket ( tatt fra sifo sin oversikt) ville personen ha sittet igjen med 6000 kr , altså trekker et 5400 for høyt. Så lenge det pågår en tvist, kan trekket løpe? Eller kan man søke om stopp i mens. Igjen ingen synsing er vits i, men kun de som vet eller har vært borti dette selv trenger å svare Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #2 Del Skrevet 26. mai 2020 Trekket vil løpe som normalt inntil det endres. Det er derfor viktig å ettersende dokumentasjon umiddelbart dersom en mener utleggstrekket er beregnet på uriktig grunnlag. Anonymkode: 739b6...b11 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #3 Del Skrevet 26. mai 2020 Jeg jobber med lønn og trekker løper til bedriften får beskjed fra Kemneren om å endre beløpet. Det er enten et fast beløp eller en prosent av lønnen din så da skal du kunne dokumentere at du synes det er for høyt. Les mer på linken til hvordan du kan klage over beløpet. https://www.livsopphold.com/klage-pa-utleggstrekk Anonymkode: 6a17d...71b 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #4 Del Skrevet 26. mai 2020 Man skal sitte igjen med livsoppholdsats så be om stopp hos namsmann og send inn rett dokumentasjon. Asap! Arbeidsgiver må trekke så lenge namsmann ikke sier ifra at de skal stoppe/forandre trekk. Anonymkode: 9db8d...0ec 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TBergh Skrevet 26. mai 2020 #5 Del Skrevet 26. mai 2020 Hei. Din venninne har krav på å sitte igjen med kr 8 874 pr måned til livsopphold. I tillegg kommer bokostnader, hun har krav på å få dekket. Det du må si til din venninne er at hun må klage på trekket. En del klager oversendes til tingretten. Behandles klagen av tingretten må din venninne betale kr 1 072 i rettsgebyr. Sammen med klagen skal din venninne be om oppsettende virkning på trekket. Oppsettende virkning betyr at trekket skal stanses inntil klagen er behandlet. Det er ikke sikkert at tingretten tar hensyn til begjæringen om oppsettende virkning, men det er et forsøk verd. Sammen med klagen må det vedlegges dokumentasjon, lønnsslipper som viser hva normallønn er, gjerne over flere utbetalinger, samt den lønnsslipp som namsmannen har basert sitt trekk på. Hun må også be om at sakskostnader blir refundert, samt at hennes arbeidsinnsats med klagen fastsettes etter rettens skjønn. Hvis din venninne betaler husleie, må den dokumenteres, enten ved husleieavtale, eller utskrift fra bank e-faktura som betales via nettbank. Betales enten renter og/eller avdrag må dette dokumenteres ved e-faktura som betales via nettbank. Din venninne kan også kontakte namsmannen som er lovpålagt å hjelpe henne med å utarbeide en klage. På klagen må hun føre opp: Utkast til klage Hastesak Saken gjelder: Klage på trekk i lønn Hennes for og etternavn Hennes fødsels og persnnr. Hennes gate/veinavn Postnr og sted Telefonnr. e-postadresse (Hun må også føre opp det saksnr som namsmannen har brukt når hun ble underrettet om at trekket blir gjennomført.) Jeg viser til påleggstrekk, begjært av (kreditors navn), dato. Jeg viser til forskrift om Livsoppholdssatsene ved gjeldsordning og utleggstrekk justert virkning fra 1. juli 2019. I forskriften heter det at livsoppholdssats for 1 – en voksen person er kr 8 874,00 pr mnd. I tillegg kommer bokostnader, som for mitt vedkommende beløper seg kr ?????? Dette utgjør en samlet månedlig utgifter og kostander på til sammen kr Trekket som gjennomføres pr d.d. medfører at jeg sitter igjen med kr 600, til livsopphold Dette utgjør en underdekning i livsopphold på kr 8 274,00 pr mnd Jeg ber om at trekket får oppsettende virkning inntil saken er behandlet og nytt trekk er fastsatt. Med vennlig hilsen Din venninnes underskrift Håper dette har avklart noe og kan være til hjelp for din venninne. Med vennlig hilsen TBergh 10 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fantorang1 Skrevet 27. mai 2020 #6 Del Skrevet 27. mai 2020 Merk at sats for samboende er litt lavere; 7513,- (man antar det er gevinst å være samboende) Husleie deles på to om den som har trekk har samboer eller er kjent å ha det fra folkeregisteret. Namsmann og SI bruker tabeller på øvrige utgifter; de anslår svært lave bokostnader som grunnlag. Den som har trekket må snarest dokumentere sine faktiske bokostnader; strøm, telefon og internett er ikke del av dette, dette skal da dekkes av livsoppholdet. De fleste har korrekt trekk ETTER at bokostnader er satt rett, og pengene refunderes raskt om skyldner kan dokumentere at trekket er for høyt. Faktisk lønn står jo i klartekst på lønnslippen, og kan trolig omgås ved at den som har lønn ber om en lønn uten overtid (ikke melde den inn, ikke levere reiseregninger o.l.) skal utbetales - trekket fastsettes da på nytt og utestående overtid vil nå tilkomme skyldner uten at noe av dette trekkes da de færreste melder inn at de har fått større utbetalinger etter fastsatt trekk.. https://www.sismo.no/no/pub/informasjonssider/livsoppholdssatser/livsoppholdssatser-trekk-i-lonn Denne praksisen er for å tvinge skylder i dialog med Namsmann/SI, trekket er for høyt om skyldner ikke selv tar tak i sin situasjon og får sendt inn dokumentasjon på bokostnader, barn, medisinske utgifter og andre kostnader som kanskje ikke er kjent for de som beslutter trekket. Så snart faktiske kostnader er dokumentert, refunderes det som er trukket for mye. Jeg fikk det tilbakebetalt bare to dager etter innsendelse på min konto i 2019. Og innså da at jeg hadde tapt mye på å ikke selv gå i dialog tidligere, så mitt tips er helt klart å spørre Namsmann om hva de trenger fra deg for å få dette korrekt! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2020 #7 Del Skrevet 27. mai 2020 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Man skal sitte igjen med livsoppholdsats så be om stopp hos namsmann og send inn rett dokumentasjon. Asap! Arbeidsgiver må trekke så lenge namsmann ikke sier ifra at de skal stoppe/forandre trekk. Anonymkode: 9db8d...0ec Jeg har som lønnsmedarbeider ringt namsmannen og bedt om å få begrense trekk for at ansatte ikke har hatt til nødvendige kostnader, så det er mulig. Anonymkode: 04be8...aba 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2020 #8 Del Skrevet 27. mai 2020 47 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg har som lønnsmedarbeider ringt namsmannen og bedt om å få begrense trekk for at ansatte ikke har hatt til nødvendige kostnader, så det er mulig. Anonymkode: 04be8...aba Ja, selvfølgelig men det er ikke alle arbeidsgivere som tenker så langt. Min gjorde det ikke... Satt igjen med 400kr en måned. Anonymkode: 9db8d...0ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2020 #9 Del Skrevet 27. mai 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har som lønnsmedarbeider ringt namsmannen og bedt om å få begrense trekk for at ansatte ikke har hatt til nødvendige kostnader, så det er mulig. Anonymkode: 04be8...aba Kan jeg spørre deg som arbeidet med lønn? Det er stopp i mitt trekk nå pga at jeg er permittert. Trekket kom rett før jeg ble permittert så vet ikke om arbeidsgiver fikk beskjed om trekk før namsmann stoppet det igjen... men er det sånn at arbeidsgiver bare starter trekket igjen uten å gi meg beskjed eller hva trur du? Anonymkode: 9db8d...0ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2020 #10 Del Skrevet 27. mai 2020 Det er namsmannen som starter og stanser trekk, så om arbeidsgiver har fått dette trekket, og ingen annen beskjed,så så skal han fortsette trekket når du er tilbake på lønn igjen. Anonymkode: 04be8...aba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. mai 2020 #11 Del Skrevet 27. mai 2020 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Det er namsmannen som starter og stanser trekk, så om arbeidsgiver har fått dette trekket, og ingen annen beskjed,så så skal han fortsette trekket når du er tilbake på lønn igjen. Anonymkode: 04be8...aba Er det mest sannsynlig at jeg å arbeidsgiver har mottatt varslet om trekk samtidig? Eller får arbeidsgiver det tilsendt etter jeg er varslet? Fikk varslet ca 3 uker før lønnsutbetaling men det ble stoppet bare 3 dager etter jeg mottok det. Anonymkode: 9db8d...0ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TBergh Skrevet 28. mai 2020 #12 Del Skrevet 28. mai 2020 Tilleggs bemerkning Hei En liten digresjon til TS sitt spørsmål. Det diskuteres i denne tråden om hva og hvordan man skal gå frem når et trekk i lønn, er satt for høy. Arbeidsgiver har et selvstendig ansvar for å regulere det begjærte trekket ned, eller stanse det helt, hvis trekket vil medføre at den trekket gjelder, ikke vil ha tilstrekkelig til å dekke nødvendige livsoppholdsutgifter. Dette er arbeidsgiver pålagt ved lov. Dette ansvaret, og denne paragrafen i Forskrift til utfylling og gjennomføring mv. av skattebetalingsloven (skattebetalingsforskriften) og egen forskrift som heter Forskrift om påleggstrekk. er det meget få som er kjent med dette, og særlig arbeidsgivere Arbeidsgiver må da anvende den samme forskriften som den som begjærer utlegget er lovpålagt å gjøre. Dette er forskrift Livsoppholdssatsene ved gjeldsordning og utleggstrekk justert virkning fra 1. juli 2019. Det faktum at mange arbeidsgivere ikke gjør dette, er fordi skatteetaten, sammen med underrettelsen til arbeidsgiver om utleggstrekket, også opplyser om at arbeidsgiver vil/kan bli ansvarlig for manglende gjennomføring av trekket. Denne formulering er korrekt, i hht. loven, men blir av mange arbeidsgivere oppfattet slik at hvis det trekket de får beskjed om ikke gjennomføres, da må arbeidsgiver betale. I tillegg kommer det faktum at de aller fleste som har hatt noe med skatteetaten å gjøre, vet at skatteetaten bryter lover, forskrifter og kjennelser. Dette gjør skatteetaten vel vitende om at noen konsekvenser for saksbehandler eller kontoret som sådan aldri vil oppstå. Med vennlig hilsen TBergh 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #13 Del Skrevet 28. mai 2020 Hei, @TBergh kan du svare på et spørsmål i tilknytning til dette for meg også? Hva blir satsene om man er gift og har to felles barn på 15 og 16 år? Altså for den ene personen som har lønnstrekkordningen. Takk for hjelpa om du kan svare! Anonymkode: a8654...2b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #14 Del Skrevet 28. mai 2020 Kontakt den aktuelle namsmannen på telefon dersom det er en hastesak. Er det helt krise kan de både stoppe og betale tilbake trekk som er feil. Anonymkode: 887e3...39f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TBergh Skrevet 28. mai 2020 #15 Del Skrevet 28. mai 2020 Hei. Dette reguleres individuelt. Dette er lenken til livsoppholdssatsene https://www.regjeringen.no/no/tema/forbruker/gjeldsordning/livsoppholdssatser/id691824/ Når du er gift skal halvparten av bokostandene og livsoppholdssatsene til barn dekkes av den du er gift med, og halvparten av deg. Når du er gift eller samboende med noen er livsoppholdssatsen lavere enn hvis du bor alene. Årsaken er at da skal alle fellesutgifter, så som strøm, forsikringer osv, deler mellom dere. I tillegg skal du ha dekket halve, SFO. Når det gjelder sykdom skal dette komme til fradrag i din inntekt, og ikke dele på dere begge. Ved varig sykdom skal du ha dekket utgifter til: medisiner, legebesøk og, besøk hos behandler, samt reise og parkeringsutgifter Håper dette gir svar på det du lurer på. Med vennlig hilsen TBergh Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #16 Del Skrevet 28. mai 2020 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kontakt den aktuelle namsmannen på telefon dersom det er en hastesak. Er det helt krise kan de både stoppe og betale tilbake trekk som er feil. Anonymkode: 887e3...39f Betalingen går rett til kreditor og de betaler trolig ikke tilbake. Kemneren pleier å være mer behjelpelig der siden de også er kreditor. men ellers, ja ring og få dokumentert med lønnsslipp. Jeg opplevde at namsmannen doblet lønnen min fordi jeg hadde fått sykepenger fra nav. De korrigerte det når de så over igjen. Men jeg må bruke deler av mitt livsopphold på husleien fordi jeg bor for dyrt. Alternativer er å flytte og dermed bli dårligere eller ikke komme til arbeid for å fortsette betale gjelden min. Anonymkode: 1966d...a28 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #17 Del Skrevet 28. mai 2020 8 minutter siden, TBergh skrev: Når du er gift skal halvparten av bokostandene og livsoppholdssatsene til barn dekkes av den du er gift med, og halvparten av deg. Dette er litt uklart. Satsen per barn er 4756 og for personen 7513. Men på NAV sa de at 20% av barnetillegget ble regnet bort om det var fire stykker i husholdningen. Skal personen da ha igjen 16073 + halvparten av boutgifter i måneden? Eller skal den som ikke har påleggstrekk dekke halvparten av utgiftene for barn, slik at personen med trekk skal ha 11797 + boutgifter? Takk igjen! Anonymkode: a8654...2b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #18 Del Skrevet 28. mai 2020 Personen har forøvrig nå utbetalt 14500 per måned, etter trekkene. Vi har et felles huslån på 12000 i måneden og kommunale avgifter er 2400 i mnd. Strøm og forsikring skal vel ikke regnes med. Anonymkode: a8654...2b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TBergh Skrevet 28. mai 2020 #19 Del Skrevet 28. mai 2020 Hei, igjen Du finner alt dette i forskriften Det er forskriftens § 4 hvor det heter § 4.Tillegg for underhold av barn For hvert barn som skyldneren har underholdsplikt for etter barneloven § 68, gjøres det et tillegg i satsen per måned på: a) kr 2 709 for barn som ikke har fylt 6 år, b) kr 3 592 for barn mellom 6 og 10 år, c) kr 4 536 for barn fra 11 år og over. Tillegget skal dekke alminnelige forbruksutgifter, men ikke barnets andel av boligutgifter og utgifter til barnepass, som barnehage og skolefritidsordning. Det gjøres et fradrag i tillegget på 20 prosent fra og med person nummer fire i husstanden. Fradraget skal gjøres i tillegget for de yngste barna. Dette betyr 2 voksne + 1 - et barn = 3. Barn nr 2, altså person nr 4 i husstanden skal det trekkes 20% av livsoppholdssatsen. Strøm og innboforsikring er inkludert i livsoppholdssatsen for den voksne Beregningen skulle bli Jeg tar forbehold om beregningen er helt korrekt. Imidlertid det slik du kan beregne hva personen skal ha utbetalt etter at trekket er gjennomført. Håper dette var litt mer klargjørende Med vennlig hilsen TBerg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kahaki Skrevet 28. mai 2020 #20 Del Skrevet 28. mai 2020 (endret) Når kravet / kravene til namsmann er gjort opp, stanser lønnstrekk automatisk? Endret 28. mai 2020 av kahaki Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå