Hoppetaujenta Skrevet 25. mai 2020 #1 Skrevet 25. mai 2020 (endret) Jeg fant nemlig min bortgjemte kanne, ville ha den frem i lyset igjen og rett og slett ta den i bruk etter lang tids fravær. Jeg lette på nett etter mengder + mål og kom over dette her. https://www.tv2.no/a/10476288/ Presskannekaffe er den verste tingen å drikke. Fettstoff, kolesterol og hjerteinnfarkt var ord de brukte og jeg ble litt skuffet må jeg si, men så tenkte jeg at jeg jo kunne kjøre mine kaffekopper igjennom et gjennomfuktet filter til traktekaffemaskinen og dermed kanskje fjerne det som er usunt for meg før drikking... Er det noen som har noen gode tanker om dette? Blir verstingkaffebryggemetoden like grei som den beste da? Jo mere jeg tenker på det, dess bedre syns jeg idèen virker. Hva sier du? Endret 25. mai 2020 av Hoppetaujenta
every woman Skrevet 25. mai 2020 #2 Skrevet 25. mai 2020 Det finnes egne filter til presskanne: Er ikke sikker på hvor de er å få tak i, men det finnes ihvertfall. 2
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2020 #3 Skrevet 25. mai 2020 Du kan fint bruke kokekaffe i presskanna. Det gjør jeg 😊 Filterkaffe går også, men det blir endel gruff i bunnen Anonymkode: a25ee...233 1
AnonymBruker Skrevet 25. mai 2020 #4 Skrevet 25. mai 2020 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du kan fint bruke kokekaffe i presskanna. Det gjør jeg 😊 Filterkaffe går også, men det blir endel gruff i bunnen Anonymkode: a25ee...233 Det er jo ikke noe mindre helseskadelig. Poenget er jo at ufiltrert kaffe er mer skadelig enn filtrert. Jeg drikker to kopper presskannekaffe om dagen og velger å ta den risikoen. Anonymkode: 31c52...c2d 4
Hoppetaujenta Skrevet 26. mai 2020 Forfatter #5 Skrevet 26. mai 2020 (endret) Takk for innspill. Jeg visste ikke om spesialfilteret, så jeg har i dag testet kaffekopp uten og med vanlig traktefilter. Det var faktisk en stor forskjell. Første koppen uten hadde en glinsende "fettoverflate" på toppen og da det var drukket opp lå det skikkelig grums på bunnen av koppen, slik de pleier å bruke når de skal spå fremtiden for folk. Kopp med filtrert presskaffe var uten belegg og koppen var ren da alt var drukket opp, så det er helt klart noe der som en bør tenke på om en vil gjøre det "riktig". Personlig liker jeg også skikkelig skaukaffe på bål og der er det rett frem og ingen dikkedarer ved brygging. Av og til må en leve litt farlig. Min fremgangsmåte var som følger. Jeg vasket alle bestanddeler og lot kolben og innsatsen stå i varmt springvann mens jeg kokte en liter vann. Så fylte jeg på seks toppede spiseskjeer presskaffe og fylte sakte på vannet så det dekket all kaffen og rørte litt rolig rundt for å la alt virke på beste vis. Deretter lot jeg det trekke i fem-seks minutter, hadde to spiseskjeer som jeg fjernet skummet på toppen med og presset sakte ned "tingen" og så startet utprøvingen. Jeg er faktisk fornøyd. Bra kaffe ble det og thermosen min blir endelig brukt i heimen. Takk igjen og jippi! Endret 26. mai 2020 av Hoppetaujenta 1
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #6 Skrevet 26. mai 2020 Jeg heller presskannekaffen gjennom trakterfilter. Når man ser på alt grumset som ligger igjen i filteret tenker jeg det er lurt. For øvrig fikk mannen til en venninne hjerteinfarkt i ung alder (30-årene), og fikk beskjed på sykehuset om at filterkaffe var å foretrekke. Så jeg tenker det er greit, er ikke så kresen på kaffen at det må være slik eller sånn. Anonymkode: d494e...9d7 1
GjestSiden2006 Skrevet 26. mai 2020 #7 Skrevet 26. mai 2020 16 timer siden, every woman skrev: Det finnes egne filter til presskanne: Er ikke sikker på hvor de er å få tak i, men det finnes ihvertfall. Det er få butikker som fører dette. Skulle ønske det var mer vanlig enn en butikk i histen og pisten. Her i Oslo har jeg bare sett det på Spar faktisk.
pulverheksa Skrevet 26. mai 2020 #8 Skrevet 26. mai 2020 jeg bruker sånne teposefilter til løsvekt te. Det som er vanskelig er å skylle filteret før jeg har i kaffen.
Eun Skrevet 26. mai 2020 #9 Skrevet 26. mai 2020 4 timer siden, Hoppetaujenta skrev: Jeg vasket alle bestanddeler og lot kolben og innsatsen stå i varmt springvann mens jeg kokte en liter vann. Så fylte jeg på seks toppede spiseskjeer presskaffe og fylte sakte på vannet så det dekket all kaffen og rørte litt rolig rundt for å la alt virke på beste vis. Deretter lot jeg det trekke i fem-seks minutter, hadde to spiseskjeer som jeg fjernet skummet på toppen med og presset sakte ned "tingen" og så startet utprøvingen. Jeg er faktisk fornøyd. Bra kaffe ble det og thermosen min blir endelig brukt i heimen. Takk igjen og jippi! Dumt spørsmål, men har du kaffefilteret oppi kolben slik de gjør med spesialfilteret i videoen, eller heller du kaffen gjennom kaffefilteret i det du heller den i koppen?
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #10 Skrevet 26. mai 2020 Det går fint an å helle kaffen gjennom et kaffefilter før man har den i koppen, da filtreres fettet bort Vanlig kaffefilter kan brukes. Samme problemet gjelder også annen kaffe som ikke traktes med filter forresten, altså kaffe fra automater, kokekaffe, presskannekaffe, instakaffe osv osv. Er vel anbefalt maks 1-2 kopper av sånn kaffe daglig med mindre man heller den gjennom et filter. Anonymkode: 1af6d...aed 1
AnonymBruker Skrevet 26. mai 2020 #11 Skrevet 26. mai 2020 De presskanne"filtrene" filtrerer ikke kaffen, de gjør bare rengjøringen lettere.... Du heller både kaffe og vann oppi det, og så presser stemplet kaffegruten ned i bunnen. Skulle kaffen blitt filtrert på noen måte så måtte jo filteret sittet på stemplet.... 😉 Bortkasta penger spør du meg, så vanskelig er det ikke å få ut kaffegruten 😁 Anonymkode: a4819...e4d 1
Hoppetaujenta Skrevet 26. mai 2020 Forfatter #12 Skrevet 26. mai 2020 1 time siden, Eun skrev: Dumt spørsmål, men har du kaffefilteret oppi kolben slik de gjør med spesialfilteret i videoen, eller heller du kaffen gjennom kaffefilteret i det du heller den i koppen? Altså...jeg setter et stort, vanlig filter i en sånn vanlig filterholder (filteret har jeg skylt i varmt vann først mens det står i filterholderen, for å få bort evt. bismak av papiret) over en beholder som denne passer til og alt renner igjennom. Jeg heller det litt etter litt over i en thermos for å holde på varmen. Det går jo litt langsomt, men jeg ser det som en liten happening å skulle "brygge" kaffe på denne måten. Det tar litt tid, men jeg har ikke noen hast, så jeg fortsetter med dette. Noen kopper senere i dag: den smaker fremdeles godt og holder seg varm på min thermos. 1 time siden, AnonymBruker skrev: De presskanne "filtrene" filtrerer ikke kaffen, de gjør bare rengjøringen lettere.... Du heller både kaffe og vann oppi det, og så presser stemplet kaffegruten ned i bunnen. Skulle kaffen blitt filtrert på noen måte så måtte jo filteret sittet på stemplet.... Bortkasta penger spør du meg, så vanskelig er det ikke å få ut kaffegruten Anonymkode: a4819...e4d Hmm....ikke helt sikkert at jeg forstår hva du mener her, men jeg ser helt klart at det blir liggende mye grums i filteret, så jeg vil si det motsatte. 1
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2020 #13 Skrevet 28. mai 2020 På 26.5.2020 den 18.52, Hoppetaujenta skrev: Hmm....ikke helt sikkert at jeg forstår hva du mener her, men jeg ser helt klart at det blir liggende mye grums i filteret, så jeg vil si det motsatte. Men det grumset vil jo uansett ligge i bunnen av presskannen når du har trykket ned stempelet.... Anonymkode: a4819...e4d 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå